به گزارش خبرنگار مهر، رحیم مطهرنژاد پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اردبیل، اظهار کرد: بنیاد تعاون زندانیان بیش از ۸۲ سال است که در کشور به عنوان یک نهاد عامالمنفعه فعالیت میکند و بدون اینکه ریالی از دولت و مردم دریافت کند، در حوزه اشتغال زندانیان تلاشی جدی انجام میدهد.
وی با قدردانی از همکاری اداره کل زندانهای استانها و فنی و حرفهای در ایجاد اشتغال برای زندانیان تصریح کرد: بیش از ۸۰ هزار نفر در سال در ۲۰۰ رشته فنی و حرفهای با توانمندی بسیار بالا مهارت آموخته و زمینه اشتغال مناسب برای این تعداد از زندانیان فراهم میآید.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: ۴۰ هزار زندانی نیز پیرامون زندان و یا کارگاههای شکل گرفته در دوران محکومیت مشغول کار شده و فعالیتشان را انجام میدهند.
مطهرنژاد افزود: یکهزار واحد تولیدی با تنوع تولید پنج هزار محصول با اعزام ۱۸ هزار نفر روزانه نیروی کار به خارج از زندان فرصت اشتغال و درآمدزایی را برای خود و خانوادههایشان پیدا کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بنیاد تعاون زندانیان در سال ۹۷ اقدام به تولید پابند الکترونیکی با سرمایهگذاری مناسبی کرده و موفق شده ۱۰ هزار پابند را تولید و به زندانها ارائه کند.
مطهرنژاد از تولید ۳۰ هزار پابند در کشور و ارائه آن به اداره امور زندانها خبر داد و اضافه کرد: ۱۰ شرکت تخصصی آی. تی بیش از ۲ کشت و صنعت بزرگ کشاورزی با رویکرد تولید محصولات گلخانهای در تهران و سیستان و بلوچستان با همت و تلاش بنیاد تعاون زندانیان فعالیت خود را انجام میدهد.
وی به تنوع فعالیتهای بنیاد در راستای ایجاد اشتغال برای زندانیان خبر داد و بیان کرد: ما در مقطع حضور زندانیان در دوران حبس و بعد از آن برای ایجاد فرصت اشتغال زندانیان برنامهریزیهایی را انجام دادهایم چرا که عمده زندانیان بعد از آزادی به دلیل تهیه نکردن عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد با مشکلاتی در ایجاد فرصت اشتغال برای خود روبهرو هستند.
مطهرنژاد در ادامه سخنان خود یادآور شد: با اقداماتی که انجام شده بازگشت زندانیان بعد از آزادی به کمتر از ۲ درصد کاهش یافته و معتقدیم با اشتغال مناسب و درآمد مکفی میتوان بستر حفظ آبرو و عزت زندانیان را فراهم کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد زندانیان واجد شرایط در زندانهای کشور مشغول کار هستند و در چهار گروه شغلی با همکاری امور زندانها فعالیتهای تولیدی و خدماتی مناسبی را ارائه میکنند.
مطهرنژاد از راهاندازی فروشگاههای زنجیرهای حامی برای عرضه تولیدات زندانیان در قالب ۳۰ فروشگاه در سطح کشور خبر داد و گفت: از طریق شبکه مجازی نیز فروش این محصولات با برند خاص و بستهبندی مناسب انجام میشود.
وی از تولید ۲ هزار نوع صنایع دستی به همت زندانیان و راه اندازی ۲۰ نمایشگاه عرضه محصولات در ماههای اخیر خبر داد و افزود: در چهار گروه شغلی ما در خدمت زندانیان هستیم که اولین گروه شغلی مربوط به اشتغال نشسته است که در محل استراحت و بند زندانیان تولید صنایع دستی و عرضه آن از طریق فروشگاهها انجام میشود.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: زندانیان تولیدات مناسبی را در قالب مصنوعات چوبی، فلزی، شیشه، بلور و سایر صنایع دستی انجام میدهند که عرضه آن در خارج از زندان با استقبال خوبی روبهرو شده است.
مطهرنژاد اضافه کرد: گروه بعدی اشتغال زندانیان از داخل بندها در قالب تولیدات متنوع است که بخشی از این تولیدات برای استفاده شرکتهای خودروسازی مورد توجه و تمرکز قرار گرفته است.
وی بیان کرد: گروه سوم اشتغال مربوط به حضور زندانیان با هماهنگی امور زندانها در کارگاهها و واحدهای تولیدی است که چهار هزار زندانی اعزام به کار را در سطح کشور شاهد هستیم.
مطهرنژاد در ادامه سخنان خود یادآور شد: بر اساس مصوبه شورای عالی نرخ حقوق و دستمزد پرداختی این زندانیان انجام میشود و در کنار آن ما حمایتهایی را از خانوادههای این زندانیان انجام میدهیم.
وی از آمادگی بنیاد تعاون زندانیان از راهاندازی شهرک گلخانهای پارسآباد خبر داد و تصریح کرد: در صورتی که زمین و آب مورد نیاز برای این بنیاد تأمین شود، ما علاقهمند به سرمایهگذاری در مجموعه گلخانهای پارسآباد هستیم تا فرصت اشتغال برای زندانیان این استان نیز فراهم آید.
مطهرنژاد گفت: بنیاد ۱۵ هزار هکتار زمین در قالب گلخانه و تولید محصولات باغی و زراعی مختلف دارد و در کنار تولید گل رز، صفیجات و سایر محصولات گلخانهای سعی داریم تا به توسعه کشت و صنعت عظیم در کشور کمک کنیم.
وی افزود: بنیاد تعاون زندانیان بیشترین تمرکز خود را در داخل زندان گذاشته و در بیش از ۲۰۰ رشته فنی و حرفهای در صدد مهارتآموزی برای زندانیان است و به دور از سیاهنمایی، سعی داریم تا با حفظ آبروی زندانیان فرصت اشتغال مناسب برای آنها فراهم کنیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور خاطرنشان کرد: ۳۰ هزار هکتار جنگلکاری، توسعه آبیاری مکانیزه در پنج هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی، کشت یکهزار هکتار باغات پسته، ۳۰ هکتار نخلستان، ۱۶۵ هکتار مزرعه کشاورزی و گلخانهای، راهاندازی ۳۰ هکتار مزرعه تولید میگو و… از جمله فعالیتهای مناسب بنیاد در سطح کشور برای خودکفایی زندانیان و کمک به رشد و رونق تولید بوده است.
نظر شما