به گزارش خبرنگار مهر، ایوب آقاخانی نویسنده و کارگردان تئاتر و نمایشهایی رادیویی، در فعالیتهای رادیویی خود به سراغ آثار مطرح و تأثیرگذاری ادبیات و ادبیات نمایشی جهان میرود و این آثار را در قالب نمایش رادیویی کارگردانی و به مخاطب ارایه میدهد. وی در یکی از مجموعههایی که کارگردانی کرده است، به سراغ نمایشنامه «غرب واقعی» یا «غرب حقیقی» اثر سم سپارد از آثار مطرح ادبیات نمایشی معاصر جهان رفته است.
سم شپارد نمایشنامهنویس، کارگردان و بازیگر آمریکایی یکی از پرافتخارترین نویسندگان این کشور در قرن بیستم بهشمار میآید. این برنده جایزه پولیتزر در آثار خود بهتمامی روح آمریکای معاصر را به تصویر کشیده است. از جمله نمایشنامههای موفق و صحنه دیده وی میتوان به نمایش «غرب حقیقی» یا «غرب واقعی» اشاره کرد. سام شپارد در سال ۱۹۴۳ متولد شد و ۷۳ سال بعد بر اثر بیماری «ای ال اس» درگذشت.
«غرب واقعی» ماجرای ۲ برادر با نامهای لی و آستین است؛ لی دایمالخمری بیکار است که از راه خلاف پول در میآورد و آستین که در فیلمنامهنویسی به موفقیت رسیده است.
شپارد در غرب حقیقی و از نگاه آستین در فیلمنامهاش غرب را به ریشههای وسترن و خشن خود گره میزند.
نمایش رادیویی «غرب واقعی» در ۴ قسمت تولید شده که در اولین قسمت آن با مدت زمان ۱۸ دقیقه و ۲۳ ثانیه، سال کیمر تهیهکننده هالیوود به آستین میگوید که شیفته طرح و فیلمنامه لی شده است و فکر میکند ارزش دارد. سال پیشنهاد میدهد آستین فیلمنامه لی را هم بنویسد ولی آستین نمیپذیرد. سال میگوید که لی درباره پدرشان به او گفته است که نیازمند پول است و باید به او کمک شود. آستین میگوید که فیلمنامه را نمینویسد زیرا پیش از این نیز به پدر خود کمک کرده ولی او تمام کمکها را برای خرید مشروبات الکلی صرف کرده است.
سال به آستین میگوید که ۳۰۰ هزار پول برای نوشتن این فیلمنامه در نظر گرفته شده است. آستین باز هم پیشنهاد را نمیپذیرد.
آستین میگوید که فیلمنامه لی به دردبهخور نیست و داستانی واقعی ندارد ولی سال معتقد است طرح لی درباره واقعیت و طبیعت و جغرافیا و مردم غرب واقعی است اما ….
با هم سومین قسمت نمایش رادیویی «غرب واقعی» را بشنویم.
نظر شما