۲۴ دی ۱۴۰۲، ۱۶:۳۸

پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و ایکوموس تفاهم‌نامه امضا کردند

پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و ایکوموس تفاهم‌نامه امضا کردند

پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و موسسه فرهنگی ایکوموس ایران با هدف انجام همکاری‌های نظامند مشترک پژوهشی تفاهم‌نامه همکاری علمی-پژوهشی امضاء کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، شناسایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی موجود در کشور برای توسعه امر پژوهش و تولید علم، تقویت ارتباط میان نهادها، مؤسسات علمی و پژوهشی، استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات یکدیگر موجب تسریع در روند دستیابی به اهداف علمی و فرهنگی کشور خواهد بود.در همین راستا این تفاهم‌نامه به امضای مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه و مهدی حجت رئیس مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران رسید.

هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی میان طرف‌ها در تمامی زمینه‌های علمی مورد علاقه و توافق، با در نظر گرفتن تمامی امکانات علمی، آزمایشگاهی، فنی و اعتباری آنها است.

بر اساس این تفاهم‌نامه طرف‌ها نسبت به انجام همکاری‌های نظامند مشترک پژوهشی در حوزه‌های علوم محیطی، معماری، حفاظت و مرمت، ابنیه و بافت‌های تاریخی-فرهنگی، زبان‌شناسی، باستان‌شناسی و مطالعات میان‌رشته‌ای مرتبط اقدام خواهند کرد.

در حاشیه امضای این تفاهم‌نامه مشترک، مهدی حجت رئیس مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران شعار ایکوموس ایران را ارتقای سطح علاقه مردم ایران به میراث‌فرهنگی خواند و گفت: ما باید از امور مردم شروع کنیم، صور مختلف آن را مورد شناسایی قرار دهیم تا اینکه این آشنایی، علاقه و فهم نسبت به میراث‌فرهنگی ارتقا یابد.

وی افزود: اگر در کشوری کسی بخواهد جسارتی به آثار تاریخی بکند مردم اعتراض می‌کنند زیرا که از کودکی حفاظت از میراث‌فرهنگی را آموخته‌اند اما ما متأسفانه در کشورمان این را نداریم که نشان از کم‌کاری ما دارد.

حجت تصریح‌کرد: در ایکوموس ایران گروه‌های مختلف نظیر گروه کودک، رسانه، و … را در این زمینه فعال کردیم که در حال مطالعه و تحقیق بر روی موضوعات این حوزه‌ها هستند.

رئیس مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران، مردمی کردن میراث‌فرهنگی را مقوله بزرگی خواند که یک توجیه ۱۰-۲۰ ساله است و به این زودی تحقق پیدا نمی‌کند.

وی با تأکید بر این نکته که باید در کنار بازدیدها مفاهیم میراث‌فرهنگی منتقل شوند اظهارکرد: ارزش‌های میراث‌فرهنگی در کنار بازدیدهایی که توسط توریست‌های داخلی و خارجی صورت می‌گیرد، باید منتقل شوند و بازدید تنها از یک موزه، محوطه و اثر تاریخی تأثیری در انتقال و حفظ ارزش‌های میراثی ندارد. باید محتوای قابل قبولی داشته باشیم که بتوانیم آن را از طریق کتب درسی، رسانه و … منتقل کنیم.

حجت با اشاره به پیگیری و علاقه قابل توجه جوانان به حوزه میراث‌فرهنگی گفت: حالا که این آگاهی از میراث‌فرهنگی پیش آمده باید تلاش کنیم که آن را در راه مناسب هدایت کنیم.

در ادامه مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: تنها راه حفاظت از میراث فرهنگی یک کشور مردمی کردن آن است و چقدر خوب که جوان‌ها تربیت شوند برای قدم گذاشتن در این راه و ما میراث‌فرهنگی را به آنها بسپاریم.

وی با اشاره به فعالیت‌های قابل قبول و گسترده سازمان‌های مردم نهاد در شهرهای مختلف ایران نظیر خرانق، دامغان و … که بخوبی در حال انجام است تصریح‌کرد: اگر بتوانیم سازمان‌های مردم نهاد را در شهرهای کوچک که خط مقدم حفاظت از میراث‌فرهنگی هستند فعال کنیم در کاهش سطح تخریب‌ها بسیار مؤثر خواهیم بود.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه تخریب‌هایی که امروز صورت می‌گیرد بسیار زیاد و گسترده است و باید کاری انجام دهیم گفت: در حوزه

کد خبر 5994350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha