حجت الاسلام رضا بهرامی فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: کسانی که در عرصه نویسندگی وارد میشوند به دلیل آنکه با مشکلات فراوانی در زمینه معیشت خود مواجه میشوند مجبور هستند، به صورت فعالیت فرعی به نویسندگی بپردازند، همین مسئله باعث شده که جدیت لازم را ما در آثار اهل قلم نبینیم.
معاونت پژوهشی حوزه علمیه سفیران علویون افزود: حقیقت مطالب این است که امروزه نویسندگی نوعی ایثار است، چرا که اکثر نویسندگان از نظر مالی تأمین نیستند، البته باید در نظر داشت بازار فروش کتاب در کشور هم مطلوب نیست.
بهرامی فرزانه ادامه داد: کمبود مخاطب فارسی زبان از مشکلات دیگر بوده و در این حوزه فرهنگ خرید کتاب و مطالعه در بین مخاطبان وجود ندارد، بنابراین زندگی نویسنده از نظر مادی تأمین نمیشود.
وی تصریح کرد: اگر کتابی درباره لطیفه تألیف شود، فروش فراوانی دارد، ولی کتابهای علمی خریداری ندارد، بنابراین اگر کسی در نویسندگی شب و روز زمان بگذارد، زندگی او از این طریق تأمین نمیشود.
بهرامی فرزانه ادامه داد: در واقع مسائل مادی و رفاهی مشکل عمده نویسندگان است و در مجموع کار قابل توجهی برای رفاه آنها انجام نشده است.
معاونت پژوهشی حوزه علمیه سفیران علویون خاطرنشان کرد: بسیاری از نویسندگان خوش قلم و خوب هستند ولی وضع رفاهی آنها مناسب نیست؛ به عنوان مثال باید بیمه آنها جدیتر پیگیری شود و وامهای بهتری در اختیار آنها قرار داده شود.
وی گفت: باید نشستهایی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با نویسندگان برگزار شود تا مشکلات خود را از نزدیک مطرح کنند.
بهرامی فرزانه با بیان اینکه در برخی از کتابهایی که درباره شخصیتهای مذهبی به رشته تحریر درآمده است افزود: نویسنده تسلط لازم را درباره منبع ندارد، بنابراین تخصص در رشته از موارد مهم در نویسندگی است.
این مدیر انتشارات مطرح کرد: وقت گذاشتن، زحمت، قلم شیوا و روان از موارد مهم دیگر در نویسندگی است به طوری که برخی از نویسندگان سالها در حال نوشتن هستند، ولی هنوز نمیتوانند خوب بنویسند.
معاونت پژوهشی حوزه علمیه سفیران علویون گفت: فرد تنها با آشنایی با قواعد و اصول نویسندگی نمیتواند نویسنده موفقی شود همانگونه که فرد با مطالعه آئیننامه راهنمایی و رانندگی، راننده نمیشود.
بهرامی فرزانه با اشاره به اینکه نویسنده باید علاوه بر ویژگیهای ذوق و استعداد، علاقه، پشتکار، قدرت تخیل، دقت و خلاقیت از ویژگیهای اکتسابی مانند آشنایی با قواعد دستور زبان، منابع، تسلط بر موضوع و اطلاعات عمومی برخوردار باشد خاطرنشان کرد: تا بتواند متنی جذاب، متنوع، هدفمند، علمی و منطبق با اصول ارائه دهد.
معاونت پژوهشی حوزه علمیه سفیران علویون بیان کرد: نویسندگان در این بخش به حمایت مسئولان نیاز دارند تا بتوانند با فراغت بیشتر به قلمفرسایی پرداخته و آثار ماندگاری از خود بر جای بگذارند.
بهرامی فرزانه گفت: باید دانست که قلم ودیعهای از سوی خداست که نزد انسان به امانت گذاشته شده، بنابراین به هیچ بهایی فروختنی نیست، بنابراین نویسنده باید جوهر قلمش، زبان خدا باشد تا سوگندی که پروردگار به آن یاد کرده را تحقق بخشد.
وی تشریح کرد: از جمله مشکلات نویسندگان بخصوص در حوزههای علمیه عدم آشنایی با فرایند چاپ کتاب است و اینکه یک نویسنده حتماً باید حضرت آیت الله باشد از جمله مشکلات ذهنی هست که باید اصلاح شود.
نظر شما