به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، حتماً شما هم تا به حال بارها و بارها این جمله را دیدهاید که: «پارک مساوی است با پنچری». این عبارت یا عبارتهایی شبیه به این، آنقدر زیاد روی درب پارکینگ ساختمانها نوشته میشوند، که شاید به این فکر نکرده باشیم آیا چنین کاری اصلاً قانونی است یا نه؟ اگر صاحب خانه، لاستیک خودرویی را که جلوی درب منزلش پارک کرده پنچر کند، آیا مرتکب جرم شده؟ اصلاً نوشتن همین عبارت چطور؟ آیا جرم است؟ در این مطلب به همه این سوالات پاسخ دادهایم. با ما همراه باشید.
آیا نوشتن پارک مساوی با پنچری جرم است؟
بله! مطابق با قانون مجازات اسلامی، هر نوع تهدیدی جرم محسوب میشود و مجازات در پی خواهد داشت. البته قانونگذار به طور اختصاصی به نوشتن عبارت پارک مساوی با پنچری و یا پنچر کردن لاستیک اتومبیل اشاره نکرده، اما از آن جایی که درج این عبارت به نوعی تهدید علیه دیگران محسوب میشود، میتوان نتیجه گرفت که نوشتن پارک مساوی با پنچری، مصداقی از جرم تهدید محسوب میشود. به همین جهت، در پاسخ به این سوال که نوشتن پارک مساوی با پنچری چه جرمی دارد، میتوان به ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) اشاره داشت که بیان میکند:
«هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد».
شکایت از کسی که نوشته پارک مساوی با پنچری!
نوشتن پارک مساوی با پنچری، در قانون مجازات اسلامی کشورمان تحت عنوان تهدید جرم انگاری شده است و در نتیجه میتوان از کسی که این عبارت را روی درب منزل یا محل کارش نوشته، شکایت کرد. نحوه شکایت از این جرم نیز مانند بقیه جرمها است. کافی است به یکی از دفاتر خدمات قضائی یا وکیل حقوقی مراجعه کرده و با ثبتنام در سامانه ثنا و انجام مراحل احراز هویت، شکایت خود را با ضمیمه کردن مدارک و مستندات، به ثبت برسانید.
مشکلتان را با ما در میان بگذارید: مشاوره حقوقی رایگان ۲۴ ساعته
همچنین اگر شخصی به هر دلیلی اقدام به پنچر کردن خودرویی بکند که جلوی درب ساختمان پارک شده، مالک آن خودرو میتواند از خودروی خود عکس گرفته و نسبت به عمل انجام شده به محاکم قضائی شکایت کند.
پارک ماشین جلوی درب منازل جرم است؟
مطابق با یک اصل حقوقی، استفاده از حق نباید وسیله اضرار به دیگران باشد. یعنی اگر فردی از حق خود استفاده میکند، نمیتواند همزمان به دیگران ضرر بزند یا حقوق آنها را پایمال کند. مثلاً در اینجا، تردد و استفاده از خیابان و کوچه نباید به شکلی باشد که مانع انتفاع سایرین از این راهها شود. همچنین مطابق با قوانین راهنمایی و رانندگی، پارک خودرو مقابل پارکینگ منازل تخلف است و شهروندان حق دارند در مقابل این تخلف، اقدام قانونی لازم را انجام دهند.
در ماده ۱۶۳ آئیننامه راهنمایی و رانندگی در همین رابطه آمده است:
«ایستادن یا توقف وسایل نقلیه در محلهای زیر ممنوع است:
الف- پیادهرو و گذرگاه پیاده.
ب- مقابل ورودی خیابانها و جادهها و کوچهها یا ورودی و خروجی اتومبیل روی ساختمانها.
پ- …».
برخورد با خودرویی که مقابل پارکینگ شما پارک شده
واقعیت این است که مالک ساختمان هم حق دارد که خیلی اوقات از دست مالکین خودروها شاکی باشد. مخصوصاً در محلهای پرتردد، ممکن است بسیاری افراد بیملاحظه، دائماً ماشین را جلوی درب ساختمان پارک کنند و عبور و مرور ساکنین آن ساختمان را مختل کنند. این مسئله هم البته راهکار دارد و اینطور نیست که فقط مجبور باشید به تهدید روی بیاورید.
بهترین کار این است که اگر با خودروی مزاحمی مواجه شدید که مانع از رفتوآمد شما به منزل میشود و در مقابل ورودی ساختمان شما پارک کرده، با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید. آنها برای شما جرثقیل میفرستند تا خودرو به پارکینگ منتقل شود. به این ترتیب صاحب خودرو که تخلف کرده، برابر قانون تنبیه و جریمه خواهد شد. البته لازم به ذکر است که استفاده از تابلوهای «توقف ممنوع» آن هم فقط جلوی پل یا ورودی درب خانه بلامانع است.
اقدام قانونی علیه فردی که ماشین را پنچر کرده است
خیلی اوقات کار از یک تهدید ساده فراتر میرود و صاحب خانه یا یکی از ساکنین ساختمان، لاستیک ماشینی را که جلوی درب آن ساختمان پارک کرده، پنچر میکنند. در اینجا با چیزی فراتر از مجازات نوشتن پارک مساوی با پنچری روبهرو هستیم. پنچر کردن لاستیک ماشین جرم است و کسی که مرتکب آن شده، در هر حال، ضامن جبران خسارت است.
اگر این شرایط برای شما پیش آمد، اول از حادثه عکس بگیرید و سپس با یک وکیل حقوقی مشورت نمائید. وکلا با اینگونه حوادث آشنایی کامل دارند و با توجه به تخصص و تجربه خود، میتوانند بهترین راهنمایی را به شما ارائه دهند. ما نیز در مجموعه وکیل وند در کنار شماییم تا در صورت بروز هرگونه مشکل، مشاوره حقوقی رایگان شبانه روزی به شما ارائه دهیم. میتوانید لیستی از بهترین وکلا را در وکیل وند مشاهده نمائید و با توجه به نیازی که دارید، وقت مشاوره آنلاین یا تلفنی را با وکیل مدنظرتان رزرو نمائید و ادامه کار را با خیال راحت به ما بسپارید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما