به گزارش خبرنگار مهر، یزدان فلاحی ظهر سه شنبه در نشست خبری با حضور جمعی از خبرنگاران، مطالبهگران و راویان پیشرفت استان کرمانشاه که به همت بسیج رسانه ناحیه کرمانشاه در سالن جلسات این معاونت برگزار شد، اظهار کرد: همه تمرکز شوراهای حل اختلاف کرمانشاه بر روی مسئله صلح و سازش در پروندههای وارده به شعب است.
وی با اشاره به تحولات شوراهای حل اختلاف از حیث مدیریتی و نیز تغییر قانون، افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب ماموریتهایی برای قوه قضائیه در قالب سند تحول قضائی تعریف و این سند تدوین، بازنگری و بهروز رسانی شد و در نهایت به تأیید و امضای مقام معظم رهبری رسید.
معاون دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه اضافه کرد: در این سند مأموریتهای نوین و جدیدی برای قوه قضائیه و به طبع در این معاونت نیز تعریف شد و قانون شوراهای حل اختلاف نیز تغییراتی داشت که این قوانین از آذر ماه سال جاری لازم الاجرا شد.
فلاحی با بیان اینکه شورای حل اختلاف دارای ۲ گونه شعب حکمی و صلحی بوده که شعب حکمی برابر با صلاحیتهایی که در قانون سال ۱۳۹۴ پیش بینی شده مبادرت به صدور حکم میکنند، تصریح کرد: بر اساس قوانین جدید دیگر شعب حکمی نخواهیم داشت و این شعب به نوعی تبدیل به دادگاههای صلح خواهند شد که صلاحیت آن در قانون جدید قدری افزایش پیدا کرده و قرار است زیر نظر محاکم عمومی کارشان را ادامه دهند.
راهاندازی دادگاههای صلح در کرمانشاه از نیمه نخست سال آینده
وی با بیان اینکه در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ دادگاههای صلح در کرمانشاه راه اندازی خواهد شد، خاطرنشان کرد: اگرچه نظارت ما برای اعمال صلح و سازش کماکان باقی خواهد بود و در کنار هر دادگاه صلحی یک شعبه حل اختلاف صلحی نیز خواهیم داشت تا اقداماتی برای صلح و سازش طرفین قبل از طرح پرونده در دادگاه صلح و صدور حکم انجام دهند.
به گفته فلاحی، همچنین بر اساس قوانین جدید آرا صادره در دادگاههای صلح قابل تجدید نظرخواهی در محاکم تجدید نظر استان خواهد بود.
وی تاکید کرد: بنابراین در مأموریت جدید شورای حل اختلاف طبق قانون تمرکز ما روی صلح و سازش خواهد بود و به فلسفه وجودی شورای حل اختلاف که ایجاد صلح و سازش است، بر خواهیم گشت.
معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اهداف سند تحول قضائی، به تشریح برنامههای این معاونت برای اجرای کامل و صحیح این سند پرداخت و گفت: بعد از تشکیل دادگاههای صلح، ستادهای صبر را در استان فعالتر خواهیم کرد که در این راستا هم اکنون ۲ روز در هفته در مساجد حاضر میشویم و موضوع صلح و سازش و ترویج این فرهنگ را برای مردم تشریح میکنیم.
فلاحی با تاکید بر اینکه مساجد همواره از زمان پیامبر اسلام (ص) تاکنون پایگاه و جایگاه بررسی مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی داشته و باید این جایگاه حفظ شود، بیان کرد: با حضور در مساجد افرادی که شرایط لازم را برای صلح یار شدن دارند، شناسایی و صلاحیت آنها مورد بررسی قرار میگیرند و در نهایت از ظرفیت آنها در قالب هیئتهای صلح استفاده میشود.
وی توضیح داد: به لحاظ اینکه بررسی پروندهها را به صورت محله محور در دستور کار داریم، بنابراین از ظرفیت مساجد استفاده میکنیم و در مرحله بعدی ستادهای صبر در بقاع متبرکه این استان را نیز فعالتر خواهیم کرد.
فلاحی توسعه مؤسسات داوری و میانجیگری را یکی دیگر از برنامههای این معاونت دانست و خاطر نشان کرد: سمت و سوی ما بیشتر به سمت صلح و سازش، قضا زدایی و کاهش پروندههای ورودی به دادگستری است که نهایتاً منجر به کاهش جمعیت کیفری زندان خواهد بود.
صلح و سازش ۳۵ درصدی پروندههای وارده به شعب شوراهای حل اختلاف کرمانشاه
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش تعداد شعب فعال شورای حل اختلاف در استان را ۱۴۶ شعبه اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۸۴ شعبه حکمی، ۲۵ شعبه صلحی، ۲۴ شعبه اجرای احکام، ۲۸ شعبه روستایی و چهار شعبه در زندانها داریم.
وی به تشریح اقدامات انجام شده توسط این شعب از ابتدای سال جاری تاکنون پرداخت و افزود: مجموع پروندههای موجودی این شعب در ابتدای سال جاری پنج و ۲۶۲ فقره بوده که طی این مدت ۹۴ هزار و ۱۸۲ فقره پرونده نیز مطرح و به آن اضافه شده است. به گفته فلاحی، نزدیک به ۵۰ درصد از پروندههای وارده مربوط به شهر کرمانشاه است که در شعب این شهر مطرح و مورد بررسی قرار میگیرند.
وی ادامه داد: پروندههای مختومه در استان شامل پروندههایی که منتهی به اتخاذ تصمیم نهایی میشود و یا رأی صادر و منتهی به صلح و سازش میشود تا به امروز ۹۰ هزار و ۵۸۸ فقره پرونده بوده که از این تعداد ۴۳ هزار و ۵۵۲ فقره آن مربوط به کرمانشاه بوده است.
فلاحی به آمار صلح و سازش در این استان اشاره کرد و گفت: ۳۴.۹۷ درصد از پروندههای وارده به شعب این استان منجر به سازش شده که این آمار در کرمانشاه ۳۵/۳۸ درصد بوده است، البته هدف گذاری ما برای سال آینده ۴۰ درصد خواهد بود.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه با تاکید بر مسئله صلح و سازش در پروندههای قتل، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون با اقدامات انجام گرفته و استفاده از ظرفیتهای موجود از جمله صلح یاران ۲۸ فقره پرونده قتل عمد در این استان منجر به صلح و سازش شد.
وی تعداد صلح یاران فعال در استان کرمانشاه را یک هزار و ۷۴۲ نفر اعلام کرد و گفت: با جلساتی که در مساجد داشتیم پیش بینی شود تعداد قابل توجهی صلح یار جذب شود.
نظر شما