به گزارش خبرنگار مهر، کمیته ملی المپیک به منظور تقویت انگیزه ورزشکاران برای کسب سهمیه بازی های المپیک و آماده سازی حضور در ایران، پرداخت حقوق ماهیانه به دارندگان سهمیه را مصوب کرده است.
این موضوع یعنی حمایت مالی از ورزشکارانی که المپیکی می شوند در بیست و هشتمین نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک مطرح و به تصویب رسید. طبق این مصوبه، ٥ شاخص جایگاه مدالی فرد در گذشته، کسب مدال در رویدادهای مورد تأیید کمیته، شرکت در سنجش آکادمی ملی المپیک، عملکرد رویدادهای گذشته و رعایت تدبیر و شئونات، رفتار و نظم، در تعیین «عدد حقوق» تأثیرگذار است.
بر این اساس تمام دارندگان سهمیه المپیک حداقل ۱۵ میلیون تومان به عنوان «حقوق پایه» دریافت می کنند اما بر اساس شاخص های موردنظر، رقم پرداختی تا کف ۶۰ میلیون تومان برای شانس برنز و ۲۰۰ میلیون تومان برای شانس طلا متغیر خواهد بود.
بر این اساس دارندگان سهمیه المپیک پاریس ماه آذر اولین مرحله حقوق ماهیانه خود را دریافت کردند و طی روزهای آینده هم دومین مرحله حقوق در اختیارشان قرار می گیرد. پرداختی اخیر و آینده بر اساس رقم حقوق پایه یعنی ۱۵ میلیون تومان بوده و خواهد بود. در واقع هنوز رقم های بالای مصوب به عنوان حقوق المپیکی ها در اختیار هیچ یک از آنها قرار نگرفته است. همین مسئله این پرسش را ایجاد می کند که «افزایش حقوق المپیکی ها از چه زمانی اعمال می شود؟»
از طرفی به خاطر چگونگی توزیع سهمیه های المپیک، ابهاماتی در مورد ورزشکارانی که شامل دریافت حقوق می شوند هم وجود دارد.
ورزش ایران تاکنون ۱۴ سهمیه در چهار رشته گرفته است. در تیراندازی (۴ سهمیه) و تکواندو (۲ سهمیه) سهمیه به خود ورزشکار داده می شود اما در کشتی (۷ سهمیه) چرخه انتخابی مشخص می کند که در هر وزن ِ المپیکی شده، کدام فرنگی کار یا آزادکار راهی پاریس خواهد شد. در دوچرخه سواری (یک سهمیه) هنوز در مورد سهمیه تخصیصی اتحادیه جهانی و اینکه در اختیار کدام ورزشکار گذاشته شود، تصمیم گیری قطعی صورت نگرفته است.
بر این اساس در مورد تخصیص حقوق مصوب کمیته ملی المپیک به دارندگان سهمیه تیراندازی و تکواندو ابهامی وجود ندارد اما در مورد کشتی و دوچرخه سواری این پرسش مطرح است که «حقوق مصوب در اختیار چه ورزشکارانی قرار داده می شود؟»
محمد تابع رییس مرکز نظارت بر تیم های ملی در گفت و گو با خبرنگار مهر به مجموع این پرسش ها و ابهامات مطرح پیرامون پرداخت حقوق به ورزشکاران المپیکی پاسخ داد.
آغاز پرداخت حقوق المپیکی ها با ۱۵ میلیون
وی با تاکید بر اینکه مرحله اول حقوق المپیکی ویژه ماه آذر و به میزان ۱۵ میلیون تومان پرداخت شد، گفت: طی روزهای اخیر سهمیه های جدیدی در تکواندو و تیراندازی کسب شد که منجر به افزایش تعداد سهمیه ها به ۱۴ سهمیه شد. این سهمیه های جدید برای پرداختی جدید که مربوط به ماه دی می شود، در نظر گرفته می شوند. یعنی حقوق دی به ۱۴ المپین تخصیص پیدا می کند.
حقوق معوقه نداریم
تابع با بیان اینکه کمیته ملی المپیک در حال نامه نگاری واریز مرحله دوم حقوق دارندگان سهمیه المپیک است و تا چند روز آینده آن را به سرانجام می رساند، در پاسخ به این پرسش که «ورزشکارانی که زمان پرداخت حقوق آذر هنوز کسب سهمیه نکرده بودند حقوق مربوط به این ماه را دریافت می کنند؟»، گفت: طبق مصوبه، ورزشکاران از زمانی وارد چرخه بهره مندی از حقوق ماهیانه می شوند که کسب سهمیه کنند. بنابراین ورزشکارانی که طی این مدت موفق به کسب سهمیه شده اند (دو تیرانداز و دو تکواندوکار) از همین ماه وارد این چرخه می شوند و تا زمان اعزام حقوق می گیرند اما مطالبه ای بابت حقوق آذر نخواهند داشت.
پرداخت حقوق ورزشکاران المپیکی به حساب فدراسیون ها
رییس مرکز نظارت بر تیم های ملی همچنین در مورد چگونگی پرداخت حقوق و اینکه «به حساب ورزشکار واریز می شود و اگر نه چه نظارتی برای هزینه کرد به جا آن وجود دارد؟»، گفت: رقم حقوق ورزشکاران المپیکی به طور کامل به حساب فدراسیون مربوطه واریز می شود تا از طریق مسئولان شان در اختیارشان قرار بگیرد. مکاتبات مربوطه هم با ذکر حقوق ماهیانه ورزشکاران المپیکی انجام می شود تا در جای دیگری مصرف نشود.
مسئولیت انتخاب ورزشکار ِ حقوق بگیر با فدراسیون است
«در تیراندازی و تکواندو، سهمیه به نام ورزشکار صادر شده است اما کشتی چنین شرایطی ندارد. کدام نفرات حقوق مصوب را دریافت میکنند، همان افرادی که در اوزان خود کسب سهمیه کرده اند؟ در مورد دوچرخه سواری هم همین ابهام وجود دارد که حقوق مصوب در اختیار کدام ورزشکار قرار می گیرد؟»،
تابع در پاسخ به این پرسش گفت: کمیته ملی المپیک به میزان سهمیه های به دست آمده در هر یک از رشته های کشتی، تکواندو، تیراندازی و دوچرخه سواری، بودجه لازم برای حقوق ماهیانه را در اختیار فدراسیون مربوطه قرار می دهد. اینکه تخصیص به کدام ورزشکار صورت بگیرد در حوزه اختیارات فدراسیون است. قاعدتا ورزشکارانی که سهمیه مستقیم گرفته اند این حقوق را می گیرند. در مورد کشتی و دوچرخه سواری هم مدیران شان طبق سیاست های داخلی خودشان تصمیم گیرنده خواهند بود.
چرا پرداختی ها از حقوق پایه بالاتر نیست؟
رییس مرکز نظارت بر تیم های ملی همچنین در مورد رقم مصوب برای حقوق شانس مدال طلا، نقره یا برنز و اینکه «چرا برای حقوق آذر و دی این ارقام محسابه نشده است؟»،تصریح کرد: در مورد هیچ یک از دارندگان سهمیه المپیک هنوز جمع بندی نهایی مبنی بر شانس مدال آوری و رنگ آن انجام نشده است. مرکز نظارت بر تیم های ملی پیش بینی های خود را از وضعیت مدال آوری و رنگ آن دارد اما این پیش بینی ها در نشست مشترک با فدراسیون ها باید یکپارچه و نهایی شود. هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده ایم. به همین دلیل فعلا به حقوق پایه اکتفا شده و هنوز رقم های بالاتر تخصیص داده نشده است.
مابه التفاوت حقوق محاسبه می شود اگر...
وی تاکید کرد: به محض مشخص شدن نتیجه جمع بندی ها در مورد شانس مدال آوری ورزشکاری، رقم مصوب در رابطه با رنگ مدال به او تعلق می گیرد. اگر هم ورزشکاری در المپیک مدالی بالاتر از رنگ پیش بینی شده کسب کند، مابه التفاوت آن محاسبه شده و در اختیارش قرار می گیرد.
همه المپیکی ها پاداش کسب سهمیه را گرفته اند
تابع در بخش دیگری از این گفت و گو در مورد پاداش کسب سهمیه و تخصیص آن به دارندگان سهمیه المپیک پاریس نیز توضیح داد و گفت: طبق مصوبه بیست و چهارمین نشست هیات اجرایی که در تاریخ هفتم شهریور برگزار شد، ورزشکارانی که کسب سهمیه کنند ۵۰ میلیون تومان پاداش دریافت خواهند کرد. بیرانوند آخرین ورزشکاری است که کسب سهمیه کرد و مکاتبه برای واریز پاداش کسب سهمیه انجام شده است. این مکاتبه در مورد ورزشکارانی که پیش از او سهمیه گرفتند هم انجام شده است. طبیعی است میان مکاتبه تا واریز، یک فاصله زمانی است.
پایان دور نخست نشست های مشترک به زودی
رییس مرکز نظارت بر تیم های ملی همچنین در مورد نشست های این مرکز با فدراسیون ها گفت: کشتی، وزنه برداری، تکواندو، شمشیربازی، ژیمناستیک، سنگنوردی، تنیس روی میز، تیروکمان، دوومیدانی و قایقرانی رشته هایی هستند که تا به امروز با مسئولان شان نشست داشته ایم. طی هفته آینده با رشته های باقی مانده نشست خواهیم داشت تا دور نخست نشست ها تمام شود.بعد از آن وارد دور دوم جلسات و تکمیل ارزیابی ها می شویم.
نظر شما