به گزارش خبرنگار مهر، سیدامیر سامع شامگاه چهارشنبه در ششمین نشست شهراندیشان که با موضوع آلودگی هوا و نقش مدیریت شهری اصفهان در کاهش آن برگزار شد، اظهار داشت: در برنامههای پنحساله اصفهان حفظ محیط زیست رتبه اول را دارد و بیشترین راهبردها و بودجهها صرف آن شده است.
وی تصریح کرد: گفتمان نخبگانی با اساتید و دانشمندان و همه کسانی که دغدغه سلامت مردم شهر را دارند در جریان است و این امر در برنامه ۱۴۱۰ با احیای ظرفیتهای محیط زیستی و ارتقای حملونقل پاک و مقدمات احیای رودخانه خود را نشان داد.
نایب رئیس شورای شهر اصفهان ادامه داد: بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری اصفهان حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بود که در اصلاح بودجه به ۲۳ هزار میلیارد تومان رسید و از این مبلغ نزدیک به ۹ هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکههای حملونقل پاک و تقویت شهر هوشمند و همچنین حدود سه هزار میلیارد تومان صرف خدمات شهری میشود.
سامع خاطرنشان کرد: آئیننامهای در مدیریت شهری اصفهان براساس قانون هوای پاک تدوین شده است زیرا سعی میکنیم خود را مسئول بدانیم و پیشگام باشیم.
وی با انتقاد از روند مصرف گرایی در توسعه شهرها، افزود: برق شهر اصفهان روزی با یک نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی تأمین میشد اما اکنون چندین نیروگاه در مجاورت این کلانشهر بهوجود آمده است که چیزی جز اصرار بر استفاده بیش از حد انرژی نیست.
سامع با بیان اینکه مقابله با آلودگی هوا علاوه بر اقدامات مهندسی باید شامل برنامههای فرهنگی و اجتماعی نیز باشد، گفت: تاکنون در دایره اطلاعات مهندسی حرکت بسیاری کردهایم و در تمام این سالها خیابان و بزرگراه ساختهایم و چراغهای برق را بیشتر کردهایم و به نظر میرسد که برای مصرفگرایی مسابقه گذاشتهایم که این امر زیست شهری اصفهان را به خطر میاندازد.
آلودگی هوا عوارض طولانیمدت برای شهروندان دارد
در ادامه این نشست، پوریا عادلی متخصص رادیوآنکولوژی در خصوص تأثیر آلودگی هوا بر سلامت شهروندان اصفهانی، اظهار داشت: این کلانشهر به جز ازون در پارامترهای مختلف آلودگی هوا وضعیت بدی دارد که هم منشأ تولید آلاینده هم اثری که بر سلامتی انسان دارند متفاوت است بنابراین باید سلامت افراد آسیبپذیر از پاکبانی که در سطح شهر کار میکند گرفته تا زنان باردار و سالمندان موردتوجه باشد.
وی افزود: آلودگی هوا نگرانکنندهتر از سرفه، تنگی نفس، آلرژی پوستی و سردرد که همه ما در برابر آن از خود مراقبت میکنیم، عوارض طولانیمدت نیز داشته و بر همه قسمتهای بدن یک فرد تأثیر میگذارد.
این متخصص رادیوانکولوژی با بیان اینکه سالانه هفت میلیون نفر در جهان براثر آلودگی هوا میمیرند، تصریح کرد: در آمریکای شمالی و جنوبی کشورهایی وجود دارند که با وجود صنعتی بودن وضعیت مناسبی درخصوص مقابله با آلودگی هوا دارند؛ اگر وضعیت ۲۰ سال پیش نیویورک بررسی شود میبینیم که وضعیت خوبی نداشته اما اکنون با اقدامات مؤثری که انجام شده، معضل آلودگی هوا ندارد.
وی گفت: در فصل زمستان به دلیل اینکه سایر بیماریهای تنفسی نیز زیاد شده و تجمیع میشود نمود آلودگی هوا بیشتر است و در دوران پساکرونا افراد با ریه و قلب آسیبپذیر به حدی زیاد شدند که با افزایش آلایندگی بیشتر آسیب میبینند.
عادلی خاطرنشان کرد: ما در تمام سال با اثرات آلودگی هوا مواجه هستیم اما تنها برای موقعی که وضعیت حاد میشود به فکر میافتیم.
نظر شما