به گزارش خبرنگار مهر، قاسم فردوسی فر عصر دوشنبه در کارگاه آموزشی طرح داناب ویژه معلمان رابط شهرستان بوشهر و جزیره خارگ اظهار کرد: در استان بوشهر حدود ۱۷ هزار منبع آبی شامل چاه، چشمه، قنات، نهر، آببندان رودخانه دائمی و فصلی وجود دارد و از این منابع آبی سالانه حدود ۷۰۶ میلیون متر مکعب بهره برداری میشود.
فردوسی فر اظهار داشت: در مدیریت منابع آب تقسیم بندی جغرافیایی بر اساس مرزهای هیدرولوژیکی صورت میگیرد و در استان بوشهر ۳۱ دشت وجود دارد که در قالب ۱۶ محدوده مطالعاتی مدیریت میشود.
وی افزود: در سالهای گذشته در اثر اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی هفت محدوده در وضعیت ممنوعه و پنج محدوده در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار گرفته است و استان بوشهر با کسری مخزن سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب مواجه است.
وی با اشاره به سهم عمده بخش کشاورزی در بهره برداری از منابع آب استان عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد از منابع آب در بخش کشاورزی و مابقی در بخشهای صنعت، خدمات و شرب استفاده میشود و سهم عمده تأمین آب شرب این استان وابسته به استانهای همجوار است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: تعامل و ایجاد حساسیت میان گروههای مختلف کنشگر از جمله معلمان، دانش آموزان و خانوادههای آنها یکی از رویکردها فراگیر مدیریت هوشمندانه منابع آب است و در تلاشیم تا با افزایش سواد آبی، این رویه را در استان بوشهر نیز تثبیت کنیم.
مشاور طرح داناب شرکت آب منطقهای بوشهر به بیان سیمای آب در جهان، ایران و استان بوشهر پرداخت و در گفتگو با مخاطبان راهکارهای نجات آب را تشریح کرد.
محمد فشایی عنوان کرد: در سال تحصیلی جاری با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر، آموزش معلمان در قطبهای آموزشی و با محوریت پژوهش سراهای دانش آموزی برگزار میشود.
وی گفت: در هفته جاری کارگاههای آموزشی طرح داناب در ۶ قطب سعدآباد، بوشهر، گناوه، تنگستان، بردخون و کنگان برگزار شد.
نظر شما