به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حیدری در گردهمایی گروههای نمایشی کانونهای مساجد استان قم که در محل سالن اجتماعات این ستاد برگزار شد گفت: اساس سعادت انسانی و سیر عروج الهی مبتنی بر اندیشه انسانی است و انسانی که اندیشه اش در موطن توحیدی قرار گرفته باشد سیر و سلوک او نیز توحیدی است.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: زندگی و زیست چنین انسانی توحیدی، الهی و زلال خواهد بود و اگر اندیشه انسان در غیرموطن الهی قرار گرفته باشد اعمال و گفتارش نیز غیرتوحیدی خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین حیدری با بیان اینکه غایت انسان، توحیدی شدن است تصریح کرد: چه خوب است که اندیشه انسان در قرآن منزلگاه داشته باشد و برای حرکت در این مسیر نیازمند ابزار است.
وی ادامه داد: هنر بهترین ابزار برای حرکت در مسیر انسانی است چرا که فلسفه هنر مبتنی بر اندیشه و فکر است و فکر متأثر از خیال است و هنر میتواند عاقله انسانی را صیقل دهد.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم تصریح کرد: میتوان مفاهیم بلندپایه توحیدی و اصیل اسلامی را با هنر منتقل کرد و امروز نیازمند استفاده از این ابزار مهم هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از ابزارهای هنری گیرا و بلیغ تئاتر میباشد تصریح کرد: تئاتر فرصت مناسبی است تا بتوان یک مفهوم بلند پایه را بوسیله نمایش رقم زد.
حجت الاسلام والمسلمین حیدری تاکید کرد: با توجه به حال و هوای امروز جامعه نیازمند این ابزار هستیم تا بتوانیم با اقشار مختلف جامعه صحبت کنیم چراکه هنر میتواند زبان زنده گفتگو بین ما و اقشار مختلف مردم باشد.
اصلیترین وظیفه نمایش ارتقای سطح اندیشه است
حسین عالم بخش نیز در گردهمایی گروههای نمایشی کانونهای مساجد استان قم با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی برمردمی شدن تئاتر گفت: تئاتر مسجدی و تقویت و توسعه آن میتواند به عنوان احیاگر هنر در مساجد، نقش بسیار مهمی در مردمی سازی هنر تئاتر و نمایش داشته باشد.
مشاور امور هنری رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: چنانچه در سالهای اخیر با تلاشهای انجام گرفته تئاتر مسجدی و دینی جای خود را در جامعه بازکرده ولی ما هنوز به آن کیفیت مطلوب و مد نظر نرسیدهایم و باید با قدرت و توان بیشتری در تولید تئاتر دینی با کیفیت بکوشیم.
عالم بخش تصریح کرد: تئاتر مسجدی یکی از مهمترین عوامل هویت بخشی به هنر نمایش و بهترین عرصه برای شناسایی، جذب و توانمندسازی هنرمندان متعهد وآگاه مسجدی و انقلابی است.
وی تصریح کرد: اصلیترین وظیفه نمایش، ارتقا سطح اندیشه است و برای گسترش اندیشه دینی و اسلامی بین نوجوانان و جوانان باید از تواناییهای هنر نمایش استفاده کنیم که انتظار میرود هنرمندان کانونهای فرهنگی مساجد با استفاده از این نمایشنامهها بتوانند کارهای ماندگاری ارائه کنند.
عالم بخش گفت: اقدامات ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برای احیا کارکردهای هنری مساجد و پیوند دوباره مسجد و تئاتر قابل تحسین است و به طور حتم نتایج این اقدامات در ارتقای تئاتر مسجدی بسیار مؤثر وتاثیرگذار خواهد بود.
مشاور امور هنری رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: برگزاری کارگاه آموزشی «مدرسه تئاتر شبستان» و جشنواره ملی «تئاتر شبستان» در کشف استعدادهای هنری بچههای مسجد، و توانمندسازی آنها جهت تولید محتواهای مناسب با ارزشهای انقلابی و تربیتی نقش مهمی داشته و آثار رسیده به این جشنواره نیز گواه این مطلب است.
وی با اشاره به شروع برنامههای نمایشی کانونهای مساجد با شعار مسجد، تئاتر، آگاهی اعلام کرد: علاوه بر آموزشهای مجازی، تاکنون کارگاههای آموزشی حضوری مدرسه تئاتر شبستان توسط اساتید کارگردانی، بازیگری، تئاتر کاغذی و نمایش خلاق به مدت ۲ تا ۳ روزه در ۱۰ استان برگزار شده است که هم افزایی و تولیدات فراوانی را در پی داشته است و امیدواریم با انجام هماهنگیهای لازم در سایر استانها نیز این کارگاهها برگزار شود.
عالم بخش ادامه داد: همچنین برای سهولت دسترسی هنرمندانی که در مناطق محروم و روستاها زندگی میکنند فیلمهای آموزشی کوتاه در حال تهیه است تا بتوانند با تلفن همراه خود از این آموزشها بهره مند شوند.
نظر شما