به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه در این باره نوشت که در روزهای اخیر تلاش ها برای برقراری آتش بس میان اسرائیل و حماس به مدت یک ماه افزایش پیدا کرده است.
برخی منابع در این باره از احتمال اجرای قریب الوقوع این توافق با توجه به همراهی دو طرف با برخی مفاد آن خبر داده اند.
در عین حال اختلافات درباره نحوه رسیدن به توافق آتش بس دایمی در غزه، موضوعی است که این مذاکرات را در معرض خطر شکست مجدد قرار داده است.
بنابراین گزارش، در روزهای اخیر تلاش میانجیگران قطری، آمریکایی و مصری بر موضوعات متعددی نظیر نحوه آزادی اسرای صهیونیست (شامل غیر نظامیان و نظامیان)، توقف عملیات نظامی، آزادی اسرای فلسطینی و ورود کمکهای بیشتر به نوار غزه متمرکز بوده است.
منابع آگاه به رویترز گفتند که دور جدید مذاکرات آتش بس از روز ۲۸ دسامبر گذشته آغاز شده و طی آن روی مدت آتش بس موقت که یک ماهه خواهد بود، توافق شده است. این در حالی است که پیش از این حماس بر لزوم آتش بس چند ماهه در غزه تاکید کرده بود.
در همین ارتباط، جنبش حماس نیز در این مذاکرات تاکنون زیر بار اجرای آتش بس موقت نرفته و موافقت خود را با آتش بس موقت منوط به توافق روی مفاد آتش بس دایمی به صورت تضمینی کرده است.
یک منبع آگاه در این باره به رویترز گفت: یکی از شروطی که از سوی اسرائیل برای پایان جنگ (آتش بس دایمی) پیشنهاد شده، تبعید ۶ رهبر حماس از نوار غزه است که قطعا مورد موافقت جنبش حماس قرار نخواهد گرفت.
بنابر اعلام این منبع، یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در غزه و محمد ضیف فرمانده گردان های قسام دو نفر از این رهبران هستند اما هویت چهار نفر دیگر مشخص نیست.
نظر شما