عبدالله فتح الله زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به خسارت بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریالی حوادث غیرمترقبه به محصولات کشاورزی استان گفت: ۷۰ درصد این خسارتها مربوط به باغها به ویژه میوههای هستهدار است که نشان میدهد در این خصوص باید مراقبت بیشتری داشت.
وی ادامه داد: در سال جاری ۶۷ هزار و ۳۹۸ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی دچار خسارت شده که بیش از ۵۵ هزار هکتار آن مربوط به باغها بوده که ارزش آن به ۱۵ هزار میلیارد ریال میرسد.
فتح الله زاده اضافه کرد: میزان خسارت وارد شده به اراضی زراعی دیم ۱۵۴ میلیارد ریال در سطح ۱۲ هزار هکتار و اراضی زراعی آبی نیز سه هزار و ۵۳۵ هکتار و به میزان ۶۰۰ میلیارد ریال ارزیابی شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: علاوه بر آن، ۵۵ میلیارد ریال خسارت نیز به دامهای بزرگ و کوچک استان وارد شده که ۵۹۷ رأس دام را شامل میشود.
فتح الله زاده اظهار کرد: بیشترین شهرستانهای خسارت دیده در استان شامل شهرستانهای سلماس، خوی، ماکو، بوکان، ارومیه، مهاباد و میاندوآب است و بیشترین عوامل خسارت نیز سرمازدگی، سیل و تگرگ به شمار میرود.
وی گفت: کشاورزان استان رغبت چندانی به بیمه محصولات ندارند و علت آن عدم پرداخت به موقع و جبران خسارت وارده، بالا بودن فرانشیز بیمه، بالا بودن حق سهم بیمه گذار، عدم گسترش بیمه پایه و فراگیر برای اراضی زراعی و باغی واحدهای تولیدی در مناطق پرخطر و آسیب پذیر، عدم استفاده به موقع از فناوریهای نوین و دانش روز جهت ارزیابی سریع است.
عبدالله زاده در خصوص راهکارهای برای پیشگیری از افزایش خسارت نیز بیان کرد: افزایش ضریب نفوذ بیمه در بین بهره برداران، بالا بودن سطح بیمه و تشویق بهره برداران برای بیمه محصولات، رعایت زمان کشت در محصولات زراعی، استفاده از ارقام مقاوم به سرما و خشکی در محصولات زراعی و باغی، استفاده از فناوریهای نوین و دانش روز در مقابل سرما و تگرگ از جمله این راهکارها به شمار میرود.
آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که سالانه ۶.۵ میلیون تن انواع محصولات در این اراضی تولید و روانه بازار مصرف میشود؛ این استان دارای ۱۲۰ هزار هکتار باغ است.
نظر شما