به گزارش خبرگزاری مهر، محمد زمانیان رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهار کرد: محققین ما با توجه به اقلیم چهارگانه سرد، معتدل، گرم و خشک جنوبی و گرم و مرطوب شمالی بذور غلات را اصلاح کردهاند و نتایج خوبی هم در این زمینه به دست آوردهاند.
وی با اشاره به اینکه ارقام جدید غلات در مقایسه با ارقام قدیمی ۲۵ درصد آب کمتری مصرف میکنند، افزود: با توجه به ذخایر ژنی که در بانک ژن خود داریم پیش بینی شده که با فناوریهای جدید بتوانیم در آینده ارقامی تولید کنیم که تا ۴۵ درصد در آب صرفهجویی شود.
زمانیان خاطرنشان کرد: در زمینه تولید رقم از زمان تأسیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، ۳۷۵ رقم معرفی و اصلاح کردیم که ۳۲۱ رقم به بعد از انقلاب اسلامی بر میگردد و از این ۳۲۱ رقم ۱۹ رقم باغبانی و ۳۰۲ رقم گیاهان زراعی بوده است.
به گفته وی، میانگین معرفی ارقام از اول تأسیس این مؤسسه تا سال ۱۳۹۳ میانگین ۵ رقم در سال بوده و از سال ۱۳۹۴ تا کنون ۱۵ رقم و از سال ۱۴۰۲ به بعد به بالای ۲۰ رقم خواهد رسید.
زمانیان با بیان اینکه مجموع ارزش بذرهایی که تولید کردهایم بالای ۵۰۰ میلیون دلار است، گفت: تاکنون ۱۵۰ رقم برای گندم معرفی کردیم که در این ارقام نیاز کشور، تغییر اقلیم، شرایط مختلف خاک، عملکرد و بیماریها در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، کشور در بذر غلات ۹۸ درصد، در ذرت ۸۷ درصد، در بذر حبوبات، سورگوم و گیاهان علوفهای ۱۰۰ درصد و در سویا و گلرنگ نیز ۱۰۰ درصد خودکفا است به طوری که هستههای اولیه این بذور در مقیاس وسیع موجود است و نیازی به واردات از خارج نیست.
نظر شما