۷ بهمن ۱۴۰۲، ۱۱:۴۱

مذاکرات برای ایجاد منطقه تجارت آزاد اکو

مذاکرات برای ایجاد منطقه تجارت آزاد اکو

رئیس شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) گفت: امیدواریم مذاکرات برای ایجاد منطقه تجارت آزاد اکو هر چه زودتر آغاز شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه، سی و چهارمین نشست شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) ECO RPC- ۳۴ در روز دوشنبه ۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با حضور نمایندگان کشورهای عضو و به ریاست رحیم ممبینی، رئیس شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در محل دبیرخانه سازمان اکو برگزار شد.

در این نشست ممبینی، با اشاره به اینکه ریاست شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی برای نهاد برنامه‌ریزی جمهوری اسلامی ایران افتخار بزرگی است، گفت: جمهوری اسلامی ایران ریاست اکو را از اول ژانویه ۲۰۲۴ بر عهده گرفته است و از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران از ریاست دوره قبلی آن، کشور جمهوری آذربایجان به‌خاطر تلاش‌ها و اقداماتشان در سال ۲۰۲۳ تشکر می‌کنم و همچنین از آقای خسرو ناظری، دبیرکل اکو در ارائه خدمات بی‌وقفه به اکو قدردانی می‌کنیم.

رئیس شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) تصریح کرد: اکو مقتدرترین و امیدبخش‌ترین ترکیبات چندجانبه برای همکاری اقتصادی در این بخش از جهان است؛ فرهنگ و ارزش‌های مشترک و همچنین روابط تاریخی پایه قوی همکاری برای اکو است تا به یک الگوی موفق همکاری اقتصادی تبدیل شود.

جانشین ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور خاطرنشان کرد: گسترش تجارت در منطقه اکو رضایت‌بخش نیست و تجارت درون منطقه اکو کمتر از ۸ درصد تجارت با جهان خارج را تشکیل می‌دهد که نشانه دلگرم‌کننده‌ای نیست.

وی افزود: با وجود اینکه ما از لحاظ جغرافیایی به هم متصل هستیم، اما مبادلات تجاری ما دوجانبه است و پتانسیل عظیم تجاری منطقه‌ای هنوز در منطقه اکو مورداستفاده قرار نگرفته است.

رئیس شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با عنایت به‌ضرورت تجارت درون منطقه‌ای در اکو ایجاد منطقه توسعه‌یافته، از طریق گسترش درون منطقه‌ای را به‌عنوان موضوع ریاست این دوره اکو برگزیده است.

جانشین ریاست سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: بسیار امیدوار هستیم مذاکرات برای منطقه تجارت آزاد اکو توسط کشورهای عضو هر چه زودتر با استفاده از پتانسیل تجاری عظیم و استفاده نشده کشورهای عضو آغاز شود؛ این برنامه‌ای است که در قالب چشم‌انداز ۲۰۲۴ اکو به کشورهای عضو داده شده که به ما امکان می‌دهد زیان‌های ناشی از دو دهه عدم اجرای توافقنامه تجارت اکو را جبران کنیم.

وی تصریح کرد: در حال تهیه و تدوین پیش‌نویس برنامه سالانه اکو هستیم و اولویت‌های اصلی اکو مانند گذشته تجارت، ارتباطات، گردشگری و انرژی از عوامل اصلی چشم‌انداز اکو به‌شمار می‌روند، همچنین امنیت غذایی، کاهش خطر بلایای طبیعی، سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی، ریشه‌کنی فقر، کنترل مواد مخدر از جمله حوزه‌هایی هستند که تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برای منطقه اکو و کشورهای منطقه می‌تواند منافع و برکاتی را برای آنها به همراه داشته باشد.

رئیس شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی خاطرنشان کرد: جلسات سالانه شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای بیشتر ماهیت اقتصادی دارند و ما بایستی برای بحث درباره مسائل سیاسی نیز مناسبت‌هایی داشته باشیم. اینجانب به‌عنوان رئیس شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای اکو در نظر دارم در شش‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ میزبان همکاران خود از کشورهای عضو اکو باشم که این نشست می‌تواند برای اکو و حرکت به‌سوی آینده این سازمان، شتاب بیشتری را ایجاد نماید.

بر اساس این گزارش، در حاشیه سی و چهارمین نشست شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای (RPC) رحیم ممبینی، جانشین ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور که ریاست نشست شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) را بر عهده داشت با خسرو ناظری، دبیرکل اکو در دیداری صمیمانه در خصوص رویدادها و برنامه‎‌های مهم همکاری‌های منطقه‌ای در سال ۲۰۲۴ به تبادل نظر پرداختند.

همچنین در این نشست، نمایندگان کشورهای عضو اکو در خصوص فعالیت‌ها و نحوه همکاری اقتصادی کشورهای اکو درباره مباحث مربوط به انرژی، حمل‌ونقل، تغییرات اقلیم آب‌وهوایی و محیط‌زیست پیشنهادهای خود را به دبیرخانه سازمان اکو ارائه کردند.

کد خبر 6005641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha