به گزارش خبرنگار مهر، روح الله عمادی بعد از ظهر امروز شنبه در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، یکی از ضروریترین نیازهای هر خانواده را مسکن اعلام و عنوان کرد: در کنار دولت و وزارتخانهها، مساله مسکن به بنیاد مسکن محول شده که در این راستا اقداماتی صورت گیرد اما مسکن سازی یک آیتم نیست و قطعاً نیاز به جوانبی دارد که باید مد نظر قرار گرفته شوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: بنیاد مسکن برای اینکه به عنوان یک تشکیلات اجرایی، به رسالت اصلی خود یعنی مسکن محرومان بپردازد در سه حوزه عمران روستایی، بازسازی و مسکن روستایی و مسکن شهری در حال انجام کار است.
وی با اشاره به اقدامات حوزه عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان بیان کرد: در این بخش باید در روستاها ابتدا طرح «هادی» را به عنوان سند بالادستی داشته باشیم تا بتوانیم اقداماتی را از جمله خدمات عمومی که میخواهیم، انجام دهیم؛ در خوزستان قریب به چهار هزار روستای دارای سکنه وجود دارد که ۲ هزار و ۲۰۰ روستا بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند که همه این روستاها دارای طرح «هادی» هستند.
عمادی ادامه داد: بنیاد مسکن خوزستان به عنوان استان اول کشور، نسبت به تهیه طرح «هادی» در روستاهای زیر ۲۰ خانوار اقدام کرده که تعداد آن به ۸۰۰ روستا میرسد و سر جمع سه هزار روستای خوزستان دارای طرح هادی هستند.
وی افزود: با همت دولت نیز تأمین اعتبار لازم در کمک رسانی به روستاهای خوزستان صورت گرفت، در سال ۹۹ تعداد یک هزار روستا در استان برای بازنگری وجود داشت که در سال جاری این تعداد به ۲۰۰ روستا رسیده است و در تلاش هستیم تا این تعداد دیگری از روستاهای استان نیز بازنگری شوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان تصریح کرد: در بسیاری از روستاها شاهد مهاجرت معکوس هستیم و امید است با اقداماتی که در آینده انجام خواهد شد شاهد به رونق رسیدن روستاهای استان باشیم؛ در اجرای طرح «هادی» نیز برنامهریزیهایی را در دست اقدام داریم و طبق شاخصهای مد نظر قرار داده شده پیش میرویم، البته با اعتباراتی که از دولتها و مجموعههای مختلف در اختیار است، کارهای شاخصی هم صورت گرفته است.
عمادی گفت: از ۲ هزار و ۲۰۰ روستای خوزستان به طور تقریبی در ۷۸ درصد آنها طرح «هادی» انجام شده در حالی که شاخص اجرای طرح در کشور ۵۳ درصد است و این میزان کار در خوزستان ثمره دیدگاه مثبت مسؤولان استان و حتی مسؤولان کلان کشور به خوزستان است؛ همچنین در سال جاری تا به امروز برای ۸۷۰ روستای استان طرح «هادی» با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد تومان انجام شده است.
اختصاص ۲۹۰ میلیارد تومان قیر رایگان
وی در ادامه درخواست اکثریت روستاییان در شرایط فعلی را بهسازی معابر و آسفالت اعلام و عنوان کرد: بر اساس تصویب مجلس مقرر شد در سال ۱۴۰۱ میزان ۱۶۰ میلیارد تومان قیر رایگان در اختیار بنیاد مسکن خوزستان قرار گیرد که با پیگیریهای صورت گرفته در سال جاری میزان آن به ۲۹۰ میلیارد تومان رسید و این یک آمار امیدبخش است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان اظهار کرد: در حوزه عمران روستایی دغدغهای که در سطح کشور وجود داشت، این بود که با وجود آباد شدن روستاها همچنان برگشت به روستا رونق نمیگیرد و علت آن هم فعال نبودن اقتصاد روستا است؛ لذا در این خصوص با میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان موضوع مشترک به این مساله روستاهای هدف گردشگری پرداخته شد که با پیگیریهای صورت گرفته تا کنون ۶ روستا انجام شده و امسال نیز هفت روستا دیگر برای گردشگری مصوب شده است.
عمادی ادامه داد: طرح منظومه روستایی موضوع دیگری است که در خصوص اقتصاد روستا به آن پرداخته شد، در این خصوص ۱۲ استان کشور طرح را آغاز کردهاند که خوزستان یکی از این استانها است. در خوزستان ۱۳۸ روستا مورد مطالعه قرار گرفته و شهرهای آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان و دشت آزادگان به عنوان پایلوت در نظر گرفته شدهاند که با این اقدام نقاط قوت تولید و اشتغال روستا مشخص میشود.
صدور ۲۰۰ هزار جلد سند اماکن روستایی
وی با اشاره به صدور سند مالکیت در حوزه مسکن روستایی گفت: در خصوص مسکن روستایی و بازسازی، تسهیلاتی در اختیار روستاییان قرار داده میشود که میتوانند با هزینه کمی تشکیل پرونده دهند، تاکنون ۲۰۰ هزار جلد تحت عنوان سندهای اماکن روستایی در استان صادر شده که از این تعداد ۲۳ هزار سند مربوط به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر بوده و مابقی در روستاهای استان است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان بیان کرد: سالانه برای استان سهمیهای مشخص و ابلاغ میشود که امسال بالغ بر ۲۲۰ هزار مسکن روستایی در نظر گرفته شده که قریب به ۱۰۰ هزار واحد آن مقاوم سازی شده است. همچنین برای سال ۱۴۰۳ نیز ۱۷ هزار واحد سهمیه به خوزستان تخصیص داده شده که نشان از رشد بیش از ۳۰۰ درصدی تسهیلات روستایی دارد.
ساخت ۶۶۰۰ واحد مسکن
عمادی با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن نیز ۱۷ هزار و ۸۰۰ واحد تأمین زمین در خوزستان انجام شده است، تصریح کرد: از جمله پروژههای شاخص این طرح میتوان به ساخت ۶ هزار و ۶۰۰ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر اشاره کرد که در اهواز بنیاد مسکن به عنوان کارگزار بر ۲ هزار و ۸۸۰ واحد در مناطق اکباتان و سپیدار کار لازم را انجام میدهد، این آمار در دزفول نیز ۲ هزار و ۵۰۰ واحد است، پروژه ۴۴۰ واحدی اندیمشک که ۲۲۰ واحد آن به اتمام رسیده و بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، از موارد دیگر نهضت ملی مسکن در استان است؛ همچنین در شهرهای زیر ۵۰ هزار و ۱۰۰ هزار نفر نیز تفکیک زمینها صورت گرفته است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: در کل کشور روستاهایی در نزدیکی شهرها وجود دارد که دارای ارزش افزوده هستند، در این روستاها زمینهایی وجود دارد که مقرر شده بنیاد مسکن این زمینها را تملک و به طرح هادی الحاق کند، سپس تفکیک کرده و برای نهضت ملی مسکن قرار دهد؛ سهمیه خوزستان در این زمینه ۲۰ هزار قطعه بوده که در سه ماه گذشته نیز ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار مشخص کردهایم. در واقع به اندازه ۴۴ هزار واحد یعنی ۲ برابر سهمیه، زمین الحاق کردهایم که به زودی به طرح ملی مسکن تخصیص داده خواهند شد.
نظر شما