خسرو محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: بانی تعمیر کتیبه، آقا تقی صراف تبریزی ذکر شده، از جنس سنگ مرمر است و تاریخ جمعه ۲۸ رمضان سال ۱۳۲۱ هجری قمری بر روی آن مشاهده میشود بنابراین مربوط به ۱۲۴ سال قبل است.
وی ادامه داد: متن کتیبه با آیه طبتم فادخلوها خالدین (سوره مبارکه زمر آیه ۷۳) شروع میشود و در قالب چند بیت شعر موضوع احیا، تجدید یا مرمت شاهزاده حسین (ع) آورده شده است، علاوه بر این نام خیّر و تاریخ کتیبه درج شده که به خط ثلث برجسته است، متن فارسی نیز به خط نستعلیق است.
محمدی اضافه کرد: کشف کتیبه فوق برگی از تاریخ کهن این بقعه قدیمی است که سنگ بنایش از قرن ۴ هجری گذاشته شده است و ترتیب و توالی استفاده از بقعه و مشارکت و همکاری مردم در احیا و مرمت و حفظ این میراث مهم مذهبی شهر همدان را نشان میدهد.
این باستانشناس با بیان اینکه این کتیبه قبلتر توسط پژوهشگرانی دیده شده و متن آن خوانده شده بود، گفت: اصل کتیبه از دهه چهل هجری شمسی مفقود شده بود که به تازگی کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه ابعاد کتیبه ۵۵ در ۳۰ است و در ضلع غربی نصب شده بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر کتیبه مکشوفه در موزه وقف همدان نگهداری میشود و در صدد ثبت ملی آن نیز هستیم.
نظر شما