خبرگزاری مهر، گروه استانها: هر چه به زمان انتخابات نزدیک تر میشویم بحثهای سیاسی، تریبونهای آزاد با محوریت نقش مجلس در کشور و باید و نبایدهای یک انتخاب اصلح پررنگتر و پرشورتر میشود.
برخی از نامزدهای احتمالی انتخابات نیز چراغ خاموش و در جمعهای محدود مباحث سیاسی مدنظر خود را مطرح میکنند.
اما آنچه بیش از همه چیز اهمیت دارد، حضور مردم در پای صندوقهای رأی است. موضوعی که هم انقلاب و کشور را بیمه میکند و هم به طور مستقیم مسیر قانونگذاری در کشور را برای چهار سال آینده مشخص میکند.
بایدها و نبایدهای افزایش مشارکت مردم
خراسان جنوبی همواره در انتخاباتهای گذشته رکورد بیشترین مشارکت را کسب کرده است. گاه اولین استان در میزان مشارکت بوده و یا نامش جزو استانهای ردیف اول درج شده است.
این استان رتبه نخست مشارکت در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ را به نسبت جمعیت کسب کرد و براساس تعرفههای مصرفی، میزان مشارکت مردم خراسان جنوبی بیش از ۷۴ درصد بود. حال در آستانه انتخاباتی دیگر این سوال مطرح است که چگونه میتوان این رکورد را حفظ کرد.
مرضیه حسینی نسب، نویسنده و فعال فرهنگی خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به نظرم مهمترین مؤلفه در افزایش مشارکت مردم در انتخابات آگاهی عموم جامعه از تأثیرگذاری هر رأی است.
وی با بیان اینکه خیلیها هنوز نمیدانند که وظیفه مجلس چیست، گفت: از این نظر است که گاه از نماینده مجلس درخواستهایی دارند که در حیطه کاری دستگاههای اجرایی است و ارتباطی با حوزه قانونگذاری و نظارت ندارد.
مصداقی از تأثیرگذاری مجلس در زندگی اجتماعی
این فعال فرهنگی با بیان اینکه یک مصوبه و یا طرح مجلس مثل موضوع افزایش سن بازنشستگی به زندگی بخش زیادی از مردم ارتباط پیدا میکند، اظهار کرد: اگر مردم دقت کنند که چگونه مصوبههای مجلس در سرنوشت و زندگی اجتماعی آنان نقش آفرین است بی شک نسبت به انتخابات بی تفاوت نخواهند بود.
مهدی احمد نژاد، رئیس ستاد انتخابات شورای ائتلاف وحدت نیروهای انقلاب در خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر در زمینه نقش احزاب سیاسی در برگزاری یک انتخابات تراز انقلاب اسلامی اظهار کرد: حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی به معنی تأثیرگذاری بر سرنوشت کشور و آحاد مردم است.
وی با تأکید بر اینکه حضور حداکثری مردم به نفع همه احزاب سیاسی علاقمند به نظام و انقلاب و ایران است، بیان کرد: تنور انتخابات در بین احزاب سیاسی گرم شده است و همه آنها جلساتی در حوزه انتخابات و هم افزایی برای برگزاری یک انتخابات باشکوه داشتهاند.
خراسان جنوبی همواره شاگرد اول امتحان انتخابات بوده است
رئیس ستاد انتخابات شورای ائتلاف وحدت نیروهای انقلاب در خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی همیشه بالاترین نرخ مشارکت را در بین استانهای کشور داشته است و همه تلاش ما بر این است که این رکورد حفظ شود.
احمد نژاد یادآور شد: به اعتقاد من اگر نقش مجلس در کاهش مشکلات مردم و بهبود اوضاع جامعه را برای مردم تبیین کنیم بی شک مشارکت مردم و شور و اشتیاق آنان برای حضور در انتخابات افزایش خواهد یافت.
وی گفت: احزاب سیاسی و همه آنهایی که تریبون، ولو به اندازه چند نفر محدود دارند باید تلاش خود را برای این تبیینگری در بین آحاد مردم داشته باشند.
حجت الاسلام محسن مشرفی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی و رئیس شورای ائتلاف وحدت نیروهای انقلاب در خراسان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اگر مردم بدانند که این حق رأی با چه جانفشانی هایی در طول تاریخ به دست آمده و در این زمینه آگاهی پیدا کنند با رغبت بیشتری در انتخابات حضور خواهند داشت.
مشرفی گفت: شاید جوانترها نسبت به این موضوع اطلاع نداشته باشند که در زمان رژیم پهلوی این حق رأی معنا و مفهومی نداشت و افراد محدودی خود را همه کار کشور میدانستند.
وی با تأکید بر اینکه مقایسه انتخابات در ایران با دیگر کشورها نیز نقش مهمی در افزایش مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند دارد، اظهار کرد: نامزد شدن در ایران تنها برای احزاب سیاسی خاص نیست و هر کس که خود را واجد شرایط میداند، میتواند در محک انتخاب مردم قرار گیرد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نکته مهم و اساسی دیگر تبیین کارکرد مجلس در کاهش مشکلات کشور است، ادامه داد: باید مردم نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند که مجلس در ادوار مختلف چه تلاشهایی را در حوزه قانون گذاری و نظارت داشته و همه تریبونداران نسبت به این موضوع تکلیف دارند.
حجتالاسلام مهدی یعقوبی رئیس هیأت نظارت خراسان جنوبی نیز در تاریخ نهم بهمن ماه به خبرنگاران گفته بود که پیرو بررسیهای صورت گرفته در شورای نگهبان نسبت به اعتراض و شکایات داوطلبانی که صلاحیت آنها در هیأت مرکزی نظارت تأیید نشده یا احراز نشده بود، سومین مرحله از اعلام نظر شورای نگهبان به استان اعلام شد.
تعداد کل نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم در خراسان جنوبی به ۱۱۳ نفر رسید
وی بیان کرد: ۱۵ نفر دیگر در این مرحله تأیید صلاحیت شدند و در مجموع تعداد کل نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم در استان خراسان جنوبی به ۱۱۳ نفر رسید.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی گفت: با اشاره به اینکه در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف با تأیید صلاحیت ۶ داوطلب دیگر، تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده به ۴۴ نفر رسیده است، گفت: در حوزه انتخابیه فردوس، طبس، سرایان و بشرویه با تأیید پنج نامزد دیگر مجموع تأیید صلاحیت شدگان به ۳۵ نفر افزایش یافت.
یعقوبی در زمینه تأیید صلاحیت شدههای در حوزه انتخابیه قائنات و زیرکوه افزود: در این حوزه هم با تأیید چهار نفر تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده به ۲۵ نفر رسید اما تعداد نامزدها در حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه تغییر نکرد و آمار تأیید شدهها همان ۹ نفر قبلی است.
بررسیها در شورای نگهبان تا ۱۹ بهمن ادامه دارد
وی یادآور شد: البته بررسیها در شورای نگهبان طبق قانون تا ۱۹ بهمن ادامه دارد.
بی شک همه ما گلایههایی در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و … داریم اما نباید از این نکته مهم و اساسی غافل شد که رفع مشکلات کشور از مسیر انتخابات میگذرد و انتخاب نمایندگانی مقتدر و آگاه به قانون میتواند شرایط را بهبود ببخشد.
هر چند تجربه ثابت کرده است که مردم خراسان جنوبی همواره در انتخاباتها شگقتی ساز بوده اند و بهترینها و بالاترینها را رقم زده اند.
نظر شما