۱۴ بهمن ۱۴۰۲، ۱۲:۲۴

مدیرکل محیط زیست کردستان:

افزایش۲۰۰هزارهکتاری مناطق حفاظت شده کردستان ازبرکات انقلاب اسلامی

افزایش۲۰۰هزارهکتاری مناطق حفاظت شده کردستان ازبرکات انقلاب اسلامی

سنندج_ مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای ارزشمندی برای کردستان داشته که رشد ۲۰۰ هزار هکتاری مناطق حفاظت شده استان از این برکات است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: مساله محیط زیست یکی از مسائل مهم نه تنها در ایران اسلامی، بلکه در جهان است، ایران از جمله کشورهایی است که به این مقوله مهم توجه ویژه‌ای دارد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اصول و سیاست‌های حوزه محیط زیست بازنگری شد و در قانون اساسی ما در سه اصل ۴۵، ۴۸ و ۵۰ به محیط زیست پرداخته شده است.

انقلاب اسلامی ایران از لحظه پیروزی تا رسیدن به عمر چهل و پنج سالگی خود دستاوردهای ارزشمندی را در نقاط شهری و روستایی کشور داشته است.

استان کردستان نیز در طول این سال‌ها از برکات و دستاوردهای این انقلاب بی‌بهره نبوده و در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، پزشکی، عمرانی و غیره دستاوردهای ارزشمندی را در این مرز و بوم به خود دیده است و در حوزه محیط زیست نیز شاهد دستاوردهای چشمگیری در این استان هستیم.

محیط زیست که قبل از انقلاب بیشتر در حوزه حفاظت از حیات وحش فعالیت داشت بعد از انقلاب با تربیت نیروهای متخصص توانست علاوه بر حوزه حفاظت از حیات وحش به کنترل آلودگی هوا، آلودگی صوتی، منابع آب و خاک و پسماندها نیز توجه داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت عملکردی محیط زیست استان قبل و بعد از انقلاب اسلامی، از افزایش بیش از ۲۰۰ هزار هکتاری مناطق حفاظت شده استان پس از انقلاب اسلامی خبر داد.

اقبال حمیدی با تبریک ۴۵ مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مهمترین اقدام در زمینه تحول محیط زیست کشور پس از انقلاب اسلامی، تصویب اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است و در حقیقت با اختصاص یک اصل از اصول قانون اساسی به امر حفاظت محیط زیست بر ضرورت اجرای مقررات مربوط به محیط زیست تأکید شده است.

وجود هشت منطقه حفاظت شده در کردستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان افزود: قبل از انقلاب تنها یک منطقه حفاظت شده در استان وجود داشت که با پیروزی انقلاب اسلامی به هشت منطقه افزایش یافته که با بیش از ۸۵ درصد بیشتر به ۲۰۷ هزار هکتار ارتقا پیدا کرده است.

حمیدی افزود: پاسگاه‌های محیط‌بانی از ۲ باب به ۱۹ باب و تعداد محیط‌بان هشت برابر افزایش و پرسنل اداره‌کل از ۳۰ نفر به ۲۳۳ نفر ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: ثبت تالاب زریبار در کنوانسیون بین‌المللی رامسر، احداث سایت تکثیر و پرورش قوچ و میش اصیل ارمنی و آهو برای اولین بار، احداث ۶۰ منبع آبی برای حیات وحش، رشد ۱۰۰ درصدی و به روز تجهیزات اطفا حریق و رشد ۹۰۰ درصدی سلاح سازمانی از پیشرفت‌های اداره‌کل محیط زیست کردستان در طول سال‌های پر برکت انقلاب اسلامی ایران است.

حمیدی یادآور شد: استفاده از تجهیزات به روز در حفاظت از مناطق تحت مدیریت همچون پهباد، تلسکوپ، دوربین و بی سم دیجیتال به صورت ۱۰۰ درصدی نیز در این استان در حوزه محیط زیست محقق شده است.

استقرار هفت ایستگاه پایش کیفی هوا در کردستان

وی عنوان کرد: استقرار هفت ایستگاه پایش کیفی هوا در ۶ شهر استان و اتصال آن به شبکه پایش سراسری کشور، پایش مانیتورینگ صنایع و تجهیز تمام بیمارستان‌های استان به بی‌خطر ساز و برچیدن دستگاه‌های زباله بیمارستانی از دیگر پیشرفت‌ها و رسالت سازمانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان است در امر صیانت از انفال عمومی بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان به شناسایی و تحقیق گسترده در خصوص ایجاد منطقه حفاظت شده برای گونه نادر و در معرض انقراض میش مرغ در استان اشاره کرد و تصریح کرد: با دانش علمی کارشناسان اداره‌کل و رصد شبانه‌روزی، خوشبختانه زیستگاهی مناسب در استان شناسایی و مقدمات شکار ممنوع آن در دست بررسی و پیگیری است.

و اینک با پیشرفت‌هایی که در حوزه محیط زیست کردستان در طول عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاده نیاز است مردم نیز بیش از پیش در حفظ و حفاظت از محیط زیست بکوشند.

گرچه هنوز شکار جانوران مناطق حفاظت شده توسط برخی شکارچیان از سوی محیط زیست گزارش می‌شود اما برای فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش مردم در لزوم حفاظت از محیط زیست، نیاز به زمان، برنامه‌ریزی، آگاه‌سازی و مشارکت مردمی است.

کد خبر 6011731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha