به گزارش خبرنگار مهر، پروژه پترو پالایش آذرخش بناگستر کرانه با ظرفیت روزانه یکهزار و ۵۰۰ تن تولید انواع قیر در سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان به بهرهبرداری رسید.
فاز نخست پروژه پترو پالایش آذرخش با ظرفیت روزانه یکهزار و ۵۰۰ تن تولید انواع قیر در دومین سفر استانی هیات دولت با حضور رئیس جمهور افتتاح شد، این پروژه در زمینی به مساحت ۹ هکتار و در جوار پالایشگاه نفت بندرعباس اجرا شده که یکی از بزرگترین و مهمترین پالایشگاههای تصفیه نفت خام ایران است.
فرصتی که به صرفهجویی در هزینه دریافت مواد اولیه کارخانه از پالایشگاه کمک کرده و برای آن مزیتی قابلتوجه محسوب میشود. از دیگر مزایای موقعیت جغرافیایی زمین محل اجرای این طرح نزدیکی به بزرگترین بندر تجاری ایران یا همان بندر شهید رجایی است.
این حسن همجواری کمک میکند بخش عمده محصولات تولیدی کارخانه به صورت FOB از بندرعباس عرضه شود و هزینههای نقلوانتقال محصول نیز به حداقل ممکن کاهش یابد تا توان رقابتی در عرضه محصول، با حفظ قیمت تمامشده مناسبتری، افزایش داشته باشد.
این پروژه با ظرفیت اسمی ۱۵۰۰ متریک تن قیر در روز طراحی و اجرا شده است. سه رشته خط لوله با طول هرکدام ۱۷۰۰ متر که از داخل پالایشگاه بندرعباس تا محل واحد تولیدی احداث شده، دریافت مواد اولیه را هم برای فاز اول بهرهبرداری و هم برای فاز توسعه آتی فراهم کرده است. مجموعه مخازن ذخیرهسازی خوراک و محصولات تولیدی این کارخانه هم شامل ۶ مخزن ۱۵۰۰ مترمکعبی و ۳ مخزن ۲۰۰ مترمکعبی است و همچنین این کارخانه از سیستم گرمایش روغن داغ و مخازن ذخیرهسازی سوخت برخوردار است.
طالب زارع در نشستی با خبرنگاران با اعلام شرایط فعلی فعالیت این کارخانه تاکید کرد: در حال حاضر با افتتاح فاز اول، تولید قیر از طریق بلندینگ و اختلاط مدنظر است اما با تکمیل فاز دوم، به تدریج در مدار ظرفیت کامل تولید قرار میگیریم و انواع قیر را به بازارهای جهانی عرضه خواهیم کرد.
او با اعلام اینکه فاز نخست این پروژه با ظرفیت یکهزار و ۵۰۰ تن در روز در جریان سفر رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید، یادآور شد: ارزش سرمایهگذاری این واحد تاکنون بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان است و فاز بعدی پروژه، هوادهی است که در نهایت کارخانه را به ارزش سرمایهگذاری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میرساند.
وی بیان داشت: در فازهای بعدی در نظر داریم که فرآوردههای روغنپایه و پتروپالایشی را در دستور کار قرار دهیم که مطالعات لازم برای آن انجام و تجهیز کارگاهها نیز نهایی شده است و پس از ارزیابی تقاضای بازار به مرور انجام خواهند شد.
به گفته زارع، اجرای این طرح اشتغال ۱۵۰ نفر در دوره ساخت و ۱۲۰ نفر را به طور مستقیم در زمان بهرهبرداری فراهم کرده و همچنین زنجیره صادرات ماده خام (VB) را قطع کرده است. با تکمیل آخرین مراحل پالایشی این پروژه، فرآوردهای با ارزش افزوده بالاتر تولید میشود که ارزآوری برای ایران را به همراه دارد و به رونق اقتصادی منطقه و کشور هم کمک میکند.
زارع افزود: خوراک این واحد تولیدی با خط لوله به متراژ هزار و ۷۰۰ متر از محل شرکت پالایش نفت بندرعباس تامین میشود. قرار گرفتن در نزدیکی پالایشگاه و مجتمع بندری شهیدرجایی بندرعباس از مهمترین ویژگی این کارخانه است.
قائم مقام مدیر عامل و نایب رییس هیئت مدیره شرکت بنا گستر کرانه، اظهارکرد: این کارخانه ۶ مخزن هزار و ۵۰۰ تنی، جمعاً به مقدار ۹۰۰۰ تن فرآورده را برای ذخیره و تولید دارد.
زارع با اشاره به اینکه کارخانه قیر در حدود ۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع است، یادآورشد: سال آینده طرح توسعه این کارخانه برای تولید روغن پایه اجرا میشود.
وی در ادامه گفت با توجه به صادراتی بودن محصولات این کارخانه، میتوانیم ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم. مقصد قیر صادراتی ایران معمولاً هند، کشورهای شرق دور و آفریقا هستند.
نظر شما