۱۶ بهمن ۱۴۰۲، ۱۰:۳۶

در میزگرد خبری مهر مطرح شد؛

شایسته گزینی و تجلی حضور مردم در انتخابات

شایسته گزینی و تجلی حضور مردم در انتخابات

رشت- انتخابات به عنوان یکی از مردمی‌ترین مؤلفه‌های جمهوری اسلامی ایران مورد توجه دوستان و دشمنان کشورمان بوده و همواره دنیا نظاره گر اراده ملت ایران است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: انتخابات به عنوان یکی از مردمی‌ترین مؤلفه‌های جمهوری اسلامی ایران از آغاز پیروزی انقلاب تا کنون مورد توجه دوستان و دشمنان بوده است و همواره دشمنان را بر آن داشته تا با ناامید کردن ملت از نظام، مردم را از حق قانونی و اجتماعی و سیاسی خود یعنی حق تعیین سرنوشت دور نگاه دارد بنابراین دفتر خبرگزاری مهر در استان گیلان با بررسی اهمیت انتخابات در جمهوری اسلامی ایران و مشارکت مردم، میزگردی را برگزار کرده و به بررسی این مهم پرداخته است.

در این میزگرد تلاش شده تا از فعالان عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و رسانه درباره نقش انتخابات در توسعه کشور و استان و همچنین تأثیرات حضور حداکثری مردم در این مسیر نظرخواهی شود.

شایسته گزینی و تجلی حضور مردم در انتخابات

گفتمان سازی و روایت گری

«الهام حیدری» سرپرست خبرگزاری مهر گیلان در این نشست با تاکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها در انتخابات بر ایجاد فضاسازی مجازی تاکید کرد و گفت: روایت رسانه‌ای و گفتمان سازی بین افکار عمومی می‌تواند در تلاش دشمن برای کاهش حضور مردم در میدان انتخابات را خنثی کند.

وی با بیان اینکه باید تلاش کرد تا برنامه‌ها و عملکرد نامزدها مورد توجه مردم قرار گیرد نه تبلیغات‌های غیرتخصصی که بعضاً برای جلب نظر مردم توسط برخی داوطلبان انجام می‌شود، افزود: انتخابات باید مایه اتحاد باشد بنابراین تبلیغات کاندیداها باید میدان بیان راهکارها و برنامه‌های آنان باشد.

سرپرست خبرگزاری مهر استان گیلان با اشاره به اینکه بیان دستاوردها و پیشرفت‌های ایران، امید را در بین مردم افزایش می‌دهد، ادامه داد: انتخابات یک مساله چند وجهی است که ابعاد آن در سرنوشت مردم تأثیر مستقیم دارد بنابراین حضور حداکثری و انتخاب آگاهانه در رشد و پیشرفت کشور بسیار اهمیت دارد.

کاندیداها از برنامه‌های خود بگویند

«عاطفه رجبی» یک فعال فرهنگی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه باید از کاندیداها برنامه‌های تقنینی پیشنهادی آنها را مطالبه کرد، گفت: گاهاً دیده می‌شود کاندیداها هیچ گونه برنامه‌ای را مطرح نکرده و صرفاً به بیان مشکلات جامعه می‌پردازند که این موضوع نشان از ضعف و نداشتن عملکرد داوطلبان است.

وی با بیان اینکه باید برای مردم تبیین کرد که شرکت در انتخابات امروز یک ضرورت اجتماعی بوده که بیانگر مسؤولیت اجتماعی افراد است، افزود: انتخابات حساس‌ترین و مؤثر ترین رویداد اجتماعی است که در آن مردم برای سرنوشت خویش تصمیم گیری می‌کنند و از آنجا که دشمن به طور کامل از اهمیت این پدیده مهم اجتماعی آگاه است همه تلاش خود را به کار می‌برد تا آن را کمرنگ جلوه دهد و جمهوری اسلامی را بدون پشتوانه مردمی جلوه دهد.

این فعال اجتماعی با بیان اینکه حضور حداکثری و انتخاب اصلح دو مقوله مهم اجتماعی است که بی تردید نیاز به فرهنگ سازی اجتماعی دارد، گفت: مشارکت در انتخابات که نشانه مردم سالاری دینی است نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران بوده و مردمی بودن آن دشمن را به ستوه آورده است بنابراین همواره تلاش می‌کند تا نقطه قوت ایران را به نقطه آسیب تبدیل کند.

شایسته گزینی و تجلی حضور مردم در انتخابات

نقش مردم در تشکیل مجلسی شایسته

«معصومه پاداش ستوده» مدیر خبرگزاری موج گیلان نیز انتخابات را میدان بزرگ بصیرت مردم در مقابل کارشکنی‌های دشمنان دانست و افزود: کاهش مشارکت یکی از موضوعاتی است که دشمن در صدد است تا به واسطه آن القا کند که انقلاب مردم ایران دارای پشتوانه مردمی نیست.

وی با اشاره به نقش مردم در تشکیل مجلسی شایسته تصریح کرد: وفاق حداکثری و وحدت کامل نیروهای انقلابی، کنار گذاشتن مسائل فرعی و حاشیه‌ای، توجه به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب، توجه به جوانان و بانوان، احیای روحیه انقلابی و دینی از مولفه‌هایی است که توجه به آن ما را در مسیر انتخاب افراد اصلح هدایت می‌کند.

پاداش ستوده با تاکید بر اهمیت انتخاب فرد اصلح برای مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری انتخابات‌های متعدد سراسری در کشور از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی تا کنون، در راستای تحقق بخشیدن به اهمیت نقش مردم در نظام اسلامی دارد بنابراین انتخاب اصلاح و درست یکی از مسائلی است که می‌تواند بر سرنوشت جامعه تأثیر بگذارد.

اهمیت و جایگاه مجلس در قانون

«حدیث محمد دوست» مدرس دانشگاه و فعال فرهنگی نیز در این میزگرد با اشاره به اهمیت و جایگاه مجلس در قانون و دیدگاه امام خمینی و رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: حماسه حضور ملت در انتخابات و تعیین سرنوشت خویش، تجلّی مشارکت فراگیر سیاسی مردم در نظام اسلامی است.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی نسبت به سایر قوای نظام از شأن و جایگاه خاصی برخوردار است، افزود: مجلس مرکز قانونگذاری و ناظر بر دولت‌ها بوده از این رو دارای اهمیت فراوانی است.

این فعال دانشگاهی با تاکید بر اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی از امور مهمی است که مسؤولیت آن با همه افراد جامعه است، تصریح کرد: بدیهی است که اهمیت جایگاه قانونی و گستردگی مسؤولیت مجلس شورای اسلامی دشمن را بر آن می‌دارد تا در تشکیل یک مجلس قدرتمند خلل ایجاد کند.

شایسته گزینی و تجلی حضور مردم در انتخابات

انتخابات تجلی حضور سیاسی و اجتماعی مردم

«هاجر تحریری نیک صفت» نماینده ادوار رشت مجلس شورای اسلامی در میزگرد انتخاباتی خبرگزاری مهر گیلان با اشاره به اهمیت و جایگاه مجلس در قانون و دیدگاه امام خمینی و رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: انتخابات شکوهمند و میلیونی نظام اسلامی در مقاطع مختلف، تجلّی تقویت مؤلفه مردمی حاکمیت ایران اسلامی و از مؤلفه‌های مهم و قدرتمند مردمی که است که دشمنان ایران اسلامی را به هراس وا داشته است.

وی با بیان اینکه اهمیت جایگاه مجلس در نظام اسلامی موید نقش مردم در شایسته گزینی در فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری ها در مجلس است، گفت: این عرصه، عرصه شایسته گزینی است و مردم ایران اسلامی در انتخاب نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی اصلح را برگزینند.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با تاکید بر مؤلفه‌های شایسته گزینی در این عرصه مهم سیاسی افزود: دیانت و تعهد، تخصّص، مسؤولیت پذیری و کارآمدی، پایبندی به هویت دینی و ملی را از مؤلفه‌های مهمی دانست که باید در انتخاب اصلح به آن توجه نمود.

تحریری نیک صفت با اشاره به اینکه حضور آگاهانه مردم در انتخابات یکی از مستحکم‌ترین مؤلفه‌های مردم ایران اسلامی در عرصه اجتماعی و سیاسی در مقابل کارشکنی‌های دشمنان ایران اسلامی است، بیان کرد: انتخابات سنگر کشور است و حضور آگاهانه در پای صندوقهای رأی بارزترین مظهر حضور آگاهانه مردمی است، بنابراین اگر حضور مردم در انتخابات پرشور باشد، نشان دهنده وحدت ملی است که این وحدت ملی، قدرت ملی به وجود می‌آورد.

نماینده ادوار مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تصویب قوانین و نظارت بر حُسن اجرای آن دو وظیفه مهم و اساسی مجلس شورای اسلامی است که مردم با رأی آگاهانه خود خود کسانی را به مجلس می‌فرستند تا مدت معینی نقش مهمی در تصمیم گیری ها داشته باشند، افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی، پیشرفت، حل معضلات کلان اقتصادی، ایجاد اشتغال و رفاه و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه و نیز تحقق عدالت در کشور و مبارزه واقعی با فساد قوانین جامع و مانعی را باید سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند.

وی ادامه داد: در پایان شایسته است با گرامیداشت یاد خاطره آیت الله مدرس که مجلس را به علت تشکیل شدن از نمایندگان مردم کشور، به منزله عصاره ملت و مرکز ثقل مملکت می‌دانست، تاکید کرد که مجلس رقم زننده امور ملت و مرجع تصمیم‌گیرنده در مملکت است همانطور که مدرس معتقد بود هیچ قانون، مصوّبه دولتی و قرارداد خارجی بدون نظر و تصویب مجلس، قانونی نیست.

حضور و مشارکت حداکثری دو مؤلفه مهم و اثرگذار برای افراد جامعه است که نمی‌توان به راحتی از آن گذر کرد و نیازمند فرهنگ سازی های تبیینی و تقنینی در بین افکار عمومی است.

کد خبر 6014811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha