به گزارش خبرنگار مهر، محمد نبیونی صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات بنیاد نخبگان استان البرز برگزار شد، ضمن تبریک دهه مبارک فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب گفت: از روزهای پایانی سال گذشته برای اولین بار در کشور نسبت به جذب و نگهداری سرمایه انسانی نخبه در دستگاههای اجرایی کشور اقدام و طی دو فراخوان، یک هزار نخبه جذب شدند.
وی با اشاره به اینکه از این تعداد ۶۵ نفر از افراد مستعد و برتر جامعه نخبگانی استان البرز بودند، افزود: پس از شناسایی این افراد، مجوز جذب آنها اخذ شد اما نیاز به گذراندن دورههای لازم برای آشنایی با حوزههای مدیریتی و اجرایی کشور بود که این افراد در دورههای مربوطه شرکت کردند و بخشی از آنها جذب دستگاهها شده و بخشی دیگر در حال طی کردن فرایند جذب هستند.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز عنوان کرد: با توجه به نگهداشت و ارتقای نخبگان بر اساس شیوه نامههای بنیاد ملی نخبگان، حداقل حضور آنها در پستهای کارشناسی و جایگاههای مناسب حوزه کاریشان است. سومین فراخوان جذب نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی نیز از ۳۰ دی ماه آغاز شده است و متقاضیان میتوانند درخواست خود را در سامانه دانا ثبت کنند.
نبیونی افزود: پس از بررسی کارگروههای علمی در دستگاههای اجرایی از جمله وزارتهای نیرو، علوم، بهداشت، عطف، نفت و آموزش و پرورش که نیازهای خود را اعلام کردهاند، فرایند جذب نخبگان طی میشود. یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان نیز همواره استفاده از ظرفیت آنها در حوزه مدیریت کشور و تکیه بر تخصص نیروهای جوان در اجرای نقشه علمی بوده است.
جذب نخبگان در شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی
وی با بیان اینکه با حضور نخبگان و افراد مستعد در حوزههای کارشناسی و مدیریتی، مسیر خوبی پیش روی جریان اجرایی کشور ایجاد میشود و در آینده نزدیک شاهد تحولی در این زمینه خواهیم بود، اظهار کرد: آخرین مهلت شرکت در سومین فراخوان ۱۸ بهمن ماه است که ضرورت دارد اطلاع رسانیهای لازم در این زمینه صورت گیرد تا در البرز نیز از این ظرفیت حداکثر استفاده صورت گیرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز از برگزاری نخستین فراخوان جذب نخبگان در شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی نیز خبر داد و تشریح کرد: این فراخوان از ۱۲ بهمن آغاز شده و متقاضیان تا ۲۲ بهمن ماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه سینا درخواست خود را ثبت کنند. پیش تر نیازهای شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی در خصوص نیروی انسانی نخبه و تحصیل کرده اخذ شده است.
نبیونی با اشاره به اینکه حضور نخبگان و افراد دارای استعدادهای برتر در این شرکتها و بخش خصوصی تابع مقررات قانون کار است، مطرح کرد: علاوه بر اثرگذاری این امر، تسهیلاتی برای شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی به واسطه جذب نیروهای نخبه در نظر گرفته و برای دورهای بیمه پایه یا هزینههای بیمه تکمیلی افراد توسط بنیاد ملی نخبگان پرداخت میشود.
وی با اشاره به فراهم شدن امکان بهره مندی این نخبگان از خدمات مربوط به دوره خدمت سربازی از جمله طرح جایگزین یا کسر خدمت بیان کرد: امید است با انجام این اقدامات یکی از اصلی ترین دغدغههای نخبگان که فضا و محیط کسب و کار مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی و تخصص آنهاست برطرف شود و سطح کیفی مجموعهها نیز با حضور این افراد ارتقا یابد.
برگزاری دورههای پسا دکتری برای نخبگان
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز از برگزاری فراخوان تسهیلات دوره پسا دکتری در قالب طرح شهید دکتر چمران خبر داد و خاطرنشان کرد: افرادی که در دوره دکتری فارغ التحصیل میشوند عموماً یا باید با عضویت در هیأت علمی دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرده یا در بخشهای مختلف دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی فعالیت کنند.
نبیونی اضافه کرد: گذراندن دوره پسا دکتری به افراد کمک میکند که ضمن تقویت رزومه علمی آنها، مهارتهای لازم را نیز کسب کنند. در قالب این طرح، امکان حضور دانش آموختگان دوره دکتری در رشتههای مختلف در دانشگاههای میزبان با همکاری اساتید میزبان فراهم و از آنها حمایت میشود که متقاضیان میتوانند درخواست خود را در سامانه سینا ثبت کنند.
وی عنوان کرد: این دوره یک ساله است و پژوهشگران نخبه در آن زیر نظر یک استاد میزبان و راهنما پروژهای را انجام میدهند و در مدت طی این فرایند بر اساس گزارش کار ارائه شده معادل حقوق یک استادیار پایه یک دانشگاه تهران حقوق دریافت و از تسهیلات دیگری نیز استفاده میکنند تا زمینههای حضور آنها در هیأت علمی دانشگاه یا جذب در دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی فراهم شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به اینکه برخی از این دورهها اولویت محور و برخی دیگر تقاضا محور هستند، مطرح کرد: سالهاست که بنیاد ملی نخبگان نسبت به شناسایی، معرفی، تجلیل، تکریم و الگوسازی سرآمدان علمی در سطح ملی و استانی اقدام میکند و اکنون رویداد ملی تجلیل و تکریم سرآمدان ادبی نیز بر اساس یک شیوه نامه در حال آغاز شدن است.
سرآمدان ادبی کشور معرفی و حمایت میشوند
نبیونی اظهار کرد: بر این اساس برگزیدگان ادبی کشور در سه بخش نویسندگی، پژوهشگری و شعر شناسایی، معرفی، حمایت و پشتیبانی میشوند و تسهیلات ویژه ای در اختیار آنها قرار میگیرد. در این راستا سرآمدان به عنوان الگو به نوجوانان و جوانان معرفی میشوند تا بتوانیم مسیر نخبگی را برای آنها هموار و این فرایند را به افراد مستعد معرفی کنیم که زمینه رشد و بالندگی آنها فراهم شود.
وی ادامه داد: متکفل اجرای این طرح، بنیاد نخبگان استان قم است و متقاضیان شرکت در این رویداد و رقابت تا ۳۰ بهمن ماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه مربوطه ثبت نام کنند. بنیاد نخبگان البرز نیز سالانه سرآمدان علمی استان را طی فرایندی انتخاب و معرفی و تکریم میکند که طی ۱۰ سال گذشته ۳۷ نفر از این سرآمدان معرفی شده و طی مراسمی مورد تجلیل و تکریم قرار گرفتهاند.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به برگزاری دومین آئین تجلیل و تکریم سرآمد علمی استان البرز در سال جاری در تاریخ ۳۰ بهمن ماه عنوان کرد: یکی از اهداف اجرای این طرح این است که سرآمدان در حوزههای تخصصی خود بتوانند در قالب هستههای پژوهشی مسئله محور جوانان را گرد هم آورند و نسبت به رفع مشکلات در سطوح ملی، منطقه و استانی اقدام کنند.
نبیونی توضیح داد: این امر در سطح دانشجویی در قالب طرح شهید احمدی روشن و در سطح اساتید و خبرگان علمی و تجربی در قالب طرح شهید بهشتی انجام میشود که در حال حاضر دو هیأت اندیشه ورز متمرکز بر حوزههای امنیت غذایی در سطح ملی و متمرکز بر پسماند در استان البرز در حال فعالیت هستند و خروجی فعالیت آنها به صورت دورهای در سطح ملی ارزیابی میشود.
تشکیل هیأتهای اندیشه ورز جهت بررسی و حل مشکلات
وی با اشاره به تقدیر از یکی از هیأتهای اندیشه ورز استان البرز در جمع هیأتهای اندیشه ورز برتر کشور خاطرنشان کرد: هیأتهای اندیشه ورز بنا به ضرورت و نیاز اعلام شده از سوی بخشهای مختلف قابل تشکیل هستند. چنانچه مسؤولان اجرایی استان، شهرداریها و بخشهای مختلف نیاز به بررسی و حل موضوعی دارند، میتوانند اعلام کنند تا هیأت اندیشه ورز مربوطه تشکیل شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز افزود: خروجی کارکرد این هیأت مورد بررسی قرار گرفته و در صورت دارا بودن قابلیت اجرایی شدن در آن حوزه خاص مورد حمایت قرار میگیرد تا به مرحله اجرا برسد. بنیاد نخبگان در خدمت دستگاهها و بخشهای مختلف است تا بتواند با بکارگیری نخبگان در راستای رفع مشکلات، تربیت نیروی انسانی و توانمندسازی افراد مستعد به وظیفه خود عمل کنند.
نبیونی بیان کرد: همیشه به ویژه در طول چهار دهه اخیر با مشکلی در زمینه وجود فاصلهای بین فارغ التحصیلان دانشگاهی و نیازهای بخشهای مختلف مواجه بودهایم که دانش آموختگان دانشگاهها وقتی وارد حوزههای مختلف میشوند، شاید تواناییها، آشنایی و مهارتهای لازم را برای انجام کار نداشته باشند که این موضوع همواره مورد انتقاد صنعتگران و حوزههای کسب و کار بوده است.
وی از اجرای طرح بورسیه صنعتی در این راستا خبر داد و مطرح کرد: در این زمینه افراد مستعد و واجد شرایط با کمک بخش صنعتی از زمان ورود به دانشگاه و آغاز تحصیل بورسیه مجموعه مورد نظر میشوند و با حمایت بنیاد ملی نخبگان در طول مدت تحصیل در فضای آن صنعت قرار میگیرند و با حضور در محل، آشنایی و مهارت لازم با کار مدنظر را کسب و حقوق نیز دریافت میکنند.
اعلام آمادگی ۷ مجموعه صنعتی البرز برای بورسیه صنعتی نخبگان
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز عنوان کرد: طرح بورسیه صنعتی به صورت پایلوت در یزد اجرا و در سال جاری در سطح ملی آغاز شده و در دفترچه کنکور سراسری امسال بخش نیازهای صنعت در قالب کد بورسیه معرفی شد تا متقاضیان بتوانند با انتخاب آنها وارد بخش موردنظر شوند که اطلاع رسانی در این زمینه میتواند به جامعه دانش آموزی در مسیر ورود به دانشگاه هم کمک بسزایی کند.
نبیونی با اشاره به اینکه دانشگاهها هم آمادگی تعریف واحدهای موردنیاز صنعت مربوطه تا سقف تعیین شده را دارند، اظهار کرد: در استان البرز نیز هفت مجموعه صنعتی نیاز خود را اعلام کردهاند که از طریق بنیاد ملی نخبگان در حال طی فرایند تبدیل آنها به کد رشته در سازمان سنجش هستیم تا برای کنکور سال آینده این نیازها در چارچوب تعریف شده تأمین شود.
وی توضیح داد: بازدیدهای صنعتی دانشجویان، دانش آموزان، علاقه مندان، مستعدان و استعدادهای برتر استان در دانشگاهها و مراکز علم و فناوری در قالب گروههای مختلف با محوریت یک استاد از دیگر اقدامات در حال انجام است که طی این بازدیدها افراد با فعالیتهای مجموعههای صنعتی مختلف آشنا میشوند و در صورت علاقه مندی به همکاری با آن مجموعه زمینه این امر فراهم میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به برنامه ریزی ۵۰ بازدید صنعتی در بنیاد نخبگان این استان در سال جاری و با بیان اینکه حدود نیمی از آنها انجام شده است، مطرح کرد: یک هزار و ۵۶۰ نفر تحت پوشش بنیاد نخبگان استان البرز هستند که به صورت سالانه در قالب طرحهای مختلف از جمله شهید چمران، شهید بابایی، شهید رهنمون، شهید احمدی روشن و تسهیلات دریافت میکنند.
نظر شما