به گزارش خبرنگار مهر، «سردار اسماعیل احمدی مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی صبح امروز در نشست تخصصی مدیریت بحران که در محل این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: بحرانهای طبیعی یا اجتماعی و امنیتی و سایر بحرانهای موجود ناشی از دست کاری و نقش آفرینی انسان است؛ یکی از موضوعات مهم در حوزه مدیریت بحران، پیش بینی است، زیرا در حوزه راهبردی برای مقابله به موقع و تأثیرگذار با بحرانها وجود آمادگی لازم بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: فرهنگ موجود در جامعه متأسفانه پیشگیرانه نیست، به عنوان مثال قبل از فراگیری کرونا در کشورمان در جلسهای عنوان شد که ۱۰۰ میلیون ماسک خریداری و نگهداری شود ولی کسی اعتنایی به این موضوع نکرد و این نشان میدهد در کشورمان حاضر نیستیم برای پیشگیری هزینه کنیم، البته وقتی حادثه و بحرانی به وجود میآید سریع به اصطلاح سوارکار میشویم.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: در بحران ۹۸ که بحران سوخت حادث شد، هشدارهایی برای به وجود آمدن بحران به واسطه گرانی سوخت توسط دستگاههای متولی داده شده بود اما طرح عملیاتی برای مقابله با بحران اجتماعی ناشی از گرانی بنزین نشده بود.
وی اضافه کرد: امروز مرجعیت افکار عمومی از دست دولتها تا حدود زیادی خارج شده و این در کشور ما هم صادق است که نمونه این را در موضوع جنگ در غزه ملاحظه میکنیم که علی رغم تلاش دولتها برای وارونه جلوه دادن حقایق جنگ غزه، اما نتوانستند افکار عمومی را به سمت جهاتی که مد نظرشان است، هدایت کنند.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی اضافه کرد: بعضی بحرانها مانند تغییرات اقلیمی کند شکل میگیرد ولی در نهایت منجر به ایجاد بحران اجتماعی و امنیتی خواهد شد، در حالی که معالجه این گونه بحرانها هم زمانبر است حتی در این رابطه میتوان به کاهش سرانه جمعیت هم اشاره کرد که کاهش میزان موالید میتواند به یک بحران در جامعه تبدیل خواهد شود.
وی در ادامه عنوان کرد: این یعنی نباید فقط به بحرانهاییکه به یک باره شکل میگیرد و میتوان به سرعت آنها را مدیریت کرد، محدود شد زیرا برخی بحرانهای طبیعی در کنار خسارت، منافعی هم دارند البته اگر مشکلی در یک واحد اقتصادی بزرگ به وجود میآید نباید آن را رها کنیم چون این گونه فعالیتها به دلیل وجود کارکنان بسیاری که دارند چنانچه کمکی به آنها نشود، امکان دارد همین تعطیلی پیامدها بحران امنیتی و اجتماعی را در جامعه به وجود آورد.
نظر شما