به گزارش خبرگزاری مهر، الهام یاوری، آموزش و توانمندسازی نیروهای انسانی مدارس سمپاد را از برنامههای مهم سمپاد برشمرد و افزود: طرح نظارت بر عملکرد آموزشی، پرورشی و پژوهشی مدارس سمپاد، آموزش و توانمندسازی مدیران مدارس استعدادهای درخشان، دوره توانمندسازی معاونان و مربیان پرورشی سمپاد از فعالیتهای این بخش هستند.
وی به برنامههای توانمندسازی اشاره کرد و گفت: قالب این فعالیتها برگزاری دوره آموزش کوتاه مدت با موضوع مدیریت مشارکتی مدیران مدارس دوره اول و دوم متوسطه، برگزاری دوره آموزش کوتاه مدت با موضوع شناسایی و هدایت استعدادهای دانش آموزان، برگزاری دوره آموزش کوتاه مدت آموزش و پرورش دانش آموزان تیزهوش به تعداد ۱۰۳۲۳۳ نفر ساعت بود.
یاوری تصریح کرد: همچنین میتوان از سایر فعالیتهای توانمندسازی به تشریح و تبیین برنامهها و فعالیتهای سمپاد، تقویم اجرایی فعالیتها و برنامهها طراحی و اجرای کارسوقهای فراگیر (دانش آموزان سمپاد و غیرسمپادی) با موضوعات علمی فناوری شبیه ساز، اختراع، برنامه نویسی، پژوهش، مخترع قرن،.... و آموزش به دانش آموزان در چند مرحله و ارزیابی و ارائه تسهیلات اشاره کرد.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به اینکه حضور در کارسوقهای سازمان سمپاد برای دانشآموزان عادی نیز میسر است و این موضوع خود نشان از توجه به پرورش استعدادهای خارج از مدارس سمپاد دارد، گفت: دانشآموزان علاقهمندی که در مدارس عادی تحصیل میکنند با مراجعه به مدارس سمپاد میتوانند از آخرین جزئیات برگزاری کارسوقهای مختلف در سطح استانها آگاه شوند و همچون دانشآموزان سمپادی در آنها شرکت کنند.
یاوری در ادامه نقش کارسوقها در تغییر مفهوم فوقبرنامهها از کلاسهای صرفاً آموزشی کتابمحور به برنامههای پژوهشی، تحقیقاتی، خلاقیت و نوآوریمحور را بسیار مهم دانست که در نهایت انتخاب صحیحتر مسیر زندگی تحصیلی را در پی دارد و فرصتی برای تقویت و بازپروری مهارتهای اجتماعی، فرهنگی، هنری و…، را در بردارد.
یاوری یادآور شد: همچنین دورههای حضوری و غیرحضوری توانمندسازی در رابطه با تولید محتوا برای معلمان مشترک بین مدارس سمپاد و غیرسمپاد نیز طراحی شده است و در دست اجرا است.
وی در پایان به یکی از فعالیتهای مشترک مدارس استعدادهای درخشان و مدارس دیگر اشاره کرد و گفت: جشنواره خوارزمی یکی از فعالیتها و برنامههای سازمان است که در راستای بهبود نظام شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان، بسترسازی برای دسترسی دانش آموزان مستعد خارج از مدارس سمپاد به فرصتها و خدمات آموزشی انجام میشود که در دوره بیست و پنجم این جشنواره ۲۳۶۳ طرح به دبیرخانه ارسال و از این تعداد ۳۱ طرح به وزارت علوم ارسال و تأیید نهایی شده است.
نظر شما