به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین سالگرد رحلت آیت الله نورالله طبرسی نماینده فقید و سابق ولی فقیه در مازندران ظهر چهارشنبه با حضور اقشار مختلف مردم و مسؤولان در مصلی ساری برگزار شد.
آیتالله نورالله طبرسی متولد سال ۱۳۱۹ که بعد از رحلت آیتالله هادی روحانی در سال ۷۸ به عنوان نماینده ولیفقیه در استان مازندران منصوب شده بود، امروز استفعا داد و وی از سال ۵۹ و با حکم امام خمینی (ره) به عنوان و امام جمعه ساری منصوب شده بود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در فروردین ۱۳۱۹ شمسی در روستای سوچلما بخش هزار جریب مازندران از توابع شهرستان نکا متولد شد و پدر وی حسن طبرسی سوچلمایی فرزند آخوند ملأ یدالله از علمای سرشناس هزار جریب بود.
حسن طبرسی از علمای برجسته مازندران و منطقه هزار جریب بود که پس از تحصیلات در حوزه علمیه مشهد مقدس و نجف اشرف به مازندران مراجعت کرد. وی در اواخر عمر در شهرستان ساری مقیم شده بود و در مسجد شاه غازی سابق و سجاد فعلی مشغول امامت و فعالیتهای دینی بود.
آیت الله طبرسی تا سن حدود ۱۲ سالگی و در روستای خود سوچلما در مکتب خانه قرآن خواندن و نوشتن را فرا گرفته و پس از آن در حوزه علمیه کوهستان و در خدمت کوهستانی و در آن مدرسه قسمت اعظم جامع المقدمات، ادبیات عرب و صرف و نحو را فرا گرفته و به مدت دو سال در آن حوزه حضور داشت.
پس از دو سال تحصیل در کوهستان راهی حوزه علمیه قم شده و در آنجا حدود ۲۰ سال مشغول تحصیل علوم دینی بود. سطوح مقدماتی و عالیه را در نزد استادان و مدرسینی همچون اعتمادی، فشارکی، امینیان، ستوده و صلواتی؛ مکاسب و کفایه را در خدمت فاضل لنکرانی و مشکینی و سلطانی طباطبایی و بروجردی و اساتیدی همچون جوادی آملی، حسنزاده آملی و دیگران خواند.
وی از آغاز انقلاب در سال ۴۲ به صف مبارزه با دولت وقت پیوسته و با شرکت در تظاهرات مردم قم و تمامی فعالیتهای سیاسی مرسوم و متداول، از پیشگامان عرصه مبارزه محسوب میشود. وی همچنین یکی از دست اندرکاران مراسم استقبال از خمینی به قم پس از فاجعه مدرسه فیضیه و بازداشت وی در تهران بود.
طبرسی بعدها از قم مهاجرت کرد و در سال ۵۲ در ساری مقیم شد و در شهرستان ساری به فعالیتهای سیاسی و مذهبی پرداخت و در ابتدای انقلاب اسلامی با سرپرستی مصطفی صدوقی کمیته انقلاب اسلامی در ساری تشکیل داد که اداره امور شهری را به عهده داشت. نورالله طبرسی در طول جنگ هشت ساله با عراق به فعالیتهای پشتیبانی از جنگ میپرداخت. بارزترین نقش وی در کنار هادی روحانی در مرحله سازندگی، بازسازی سوسنگرد بوده است.
وی ۱۹ آبان سال ۱۳۹۸ پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع کرد.
نظر شما