۲۱ بهمن ۱۴۰۲، ۱۵:۳۱

بازخوانی دستاوردهای انقلاب؛

بوشهر بعد از انقلاب متحول شد/ از استانی فقیر تا پایتخت انرژی کشور

بوشهر بعد از انقلاب متحول شد/ از استانی فقیر تا پایتخت انرژی کشور

بوشهر- استان بوشهر از ابتدای انقلاب اسلامی که در فقر امکانات و زیرساخت‌ها به سر می‌برد، با تحولی بزرگ روبرو شده و اکنون به قطب اقتصادی و پایتخت انرژی کشور تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمد غلامحسینی: بر اساس آمارهای موجود از دوران رژیم پهلوی و دوران کنونی پس از انقلاب، مقایسه‌ای در زمینه وضعیت آب و راه و دسترسی به بهداشت در سطح استان بوشهر انجام شده است که می‌تواند تفاوت‌ها و تغییراتی که در این زمینه در طول ۴۴ سال عمر پربرکت انقلاب شکوهمند اسلامی روی داده را مشاهده کرد.

با نگاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان بوشهر متوجه می‌شویم در سازه‌های آبی استان بوشهر پیش از انقلاب اسلامی تنها شامل یک بند انحرافی در منطقه سعدآباد بوده است که در دهه ۲۰ خورشیدی ساخته شده است.

پس از انقلاب علاوه بر سه سد انحرافی اهرم، سرقنات و شبانکاره، سدهای بزرگی همچون رییسعلی دلواری، تنگ ارم، سنا، قیزقلعه، ارغون، خاییز، آبپا، بند شهید حسین محمدی، بند محور ۱۲ شبانکاره و بند محور ۱۰ شبانکاره به مرحله بهره برداری رسید است. همچنین سدهای باغان، اخند، دالکی، دشت پلنگ و باهوش نیز مراحل مختلفی از ساخت را پشت سر می‌گذراند.

علاوه بر سدهای مذکور، سدهای کاردنه، عنبری، چهارروستایی، دره گپ، رجدون و کلاکل نیز در حال تکمیل مطالعات و شروع عملیات اجرایی می‌باشند. سد دهرود در شهرستان دشتستان نیز یکی از این پروژه‌ها است که عملیات اجرایی آن در ایام الله دهه فجر ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد.

این مجموعه اقدامات در حوزه سدسازی استان بوشهر را به کارگاه سدسازی کشور تبدیل کرده است و طیف متنوعی از تکنولوژی روز دنیا به دست مهندسان جوان در این استان در حال اجرا است. به نحوی که سد دالکی به عنوان بزرگ‌تری سد خاکی هسته آسفالتی کشور، سد آبپا نخستین سد CSG و دوست دار محیط زیست کشور، سد قیزقلعه نخستین سد CMD کشور می‌باشند.

ایستگاه‌های پمپاژ آب کشاورزی نیز در پیش انقلاب در استان بوشهر محدود به ایستگاه پمپاژ کلل می‌شده است و پس از انقلاب اسلامی ۴ ایستگاه پمپاژ دیگر جهت تسهیل در امر آبیاری کشاورزی با نام‌های ایستگاه پمپاژ دهقائد، ایستگاه پمپاژ وحدتیه، ایستگاه پمپاژ نخلستان و ایستگاه پمپاژ حاج مهدی در مدار بهره برداری قرار دارند.

رشد فزاینده شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان بوشهر در کشور کم نظیر است.

بوشهر بعد از انقلاب متحول شد/ از استانی فقیر تا پایتخت انرژی کشور

وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان بوشهر پیش انقلاب اسلامی ۶۵۰۰ هکتار بوده است و طی ۴۵ سال پرافتخار، این رقم به ۲۵۵۳۰ هکتار افزایش یافته است و زیرساخت‌های توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی پایین دست سدهای جدید نیز وجود دارد.

این نشان دهنده رشد ۳۹۰ درصدی وسعت تحت پوشش آب پایدار شبکه‌های آبیاری و زهکشی در استان بوشهر است که در مناطق آبپخش، دالکی، شبانکاره، اهرم، کلل، دهقائد و وحدتیه قرار دارند.

استان بوشهر پیش از انقلاب اسلامی از منظر مطالعات پایه منابع آب در فقر سخت افزاری قرار داشته است و تنها ۷ ایستگاه هواشناسی وظیفه تولید آمار منابع آب این استان را انجام می داده است و هیچ گونه چاه مشاهده‌ای اکتشافی در این استان وجود نداشته است. حال این در طی ۴ دهه اخیر تعداد ایستگاه‌های هواشناسی شرکت آب منطقه‌ای بوشهر به ۴۵ عدد رسیده است. همچنین ۴۰۰ حلقه چاه مشاهده‌ای و اکتشافی و ۱۲ دیتالاگر نیز آخرین وضعیت منابع آب استان بوشهر را ثبت و ضبط می‌کنند.

تفاوت‌ها در حوزه آب شرب

همچنین مقایسه اقدامات شاخص در حوزه آبرسانی به روستاهای استان قبل از انقلاب تاکنون نشان می‌دهد که تعداد روستاهای دارای شبکه آب روستایی قبل از انقلاب ۲۶ بوده که اکنون به ۵۱۸ روستا رسیده است.

قبل از انقلاب ۲۹ هزار و ۶۸۱ نفر جمعیت دارای شبکه آب بوده که اکنون ۲۸۷ هزار و ۳۰۴ رسیده است و همچنین ارتقا سطح بهداشت آب قبل از انقلاب صفر بوده که اکنون ۹۷ درصد رسیده است.

قبل از انقلاب ۵ هزار ۹۳۶ فقره مشترکین آب بوده که اکنون ۱۰۶ هزار و ۱۷۱ فقره رسیده است.

قبل از انقلاب ۴۲ کیلومتر خط انتقال آب بوده است که اکنون به ۲ هزار و ۳۵۰ کیلومتر رسیده است.

قبل از انقلاب ۱۲۲ کیلومتر شبکه توزیع بوده که اکنون سه هزار و ۸۱۰ کیلومتر رسیده است.

بوشهر بعد از انقلاب متحول شد/ از استانی فقیر تا پایتخت انرژی کشور

قبل از انقلاب ۲۸۰ متر مکعب مخازن آب بوده که اکنون ۱۳۰ هزار و ۵۷۹ متر مکعب مخازن آب رسیده است.

قبل از انقلاب ایستگاه پمپاژ سفت بوده که اکنون به ۶۴ باب رسیده است.

تعداد دستگاه‌های کلر زنی قبل از انقلاب صفر بوده که اکنون ۱۴۸ دستگاه رسیده است.

منابع تأمین آب قبل از انقلاب ۱۶ حلقه چاه و ۸ فقره انشعاب خطوط بوده که اکنون به ۶۵ حلقه چاه ۹ دهنه چشمه و ۷۵ فقره انشعاب خطوط رسیده است.

دستاوردهای انقلاب در راهداری و حمل و نقل

قبل از انقلاب میزان بزرگ‌ها صفر بوده که اکنون به ۶۹۵ کیلومتر بزرگراه در استان بوشهر رسیده است.

میزان راه‌های اصلی قبل از انقلاب ۱۱۴ کیلومتر بوده که اکنون به ۵۶۱ کیلومتر رسیده است.

قبل از انقلاب راه‌های روستایی ۳۲۰ کیلومتر بوده که اکنون به ۲۵۹ کیلومتر رسیده است.

روشنایی ما به قبل از انقلاب ۳ کیلومتر بوده که اکنون ۱۵۰ کیلومتر رسیده است.

قبل از انقلاب سه شرکت بار در استان بوشهر بوده که اکنون به ۱۸۳ شرکت رسیده است.

قبل از انقلاب ۴ شرکت حمل مسافر بوده که اکنون به ۴۱ شرکت در استان بوشهر رسیده است.

بوشهر بعد از انقلاب متحول شد/ از استانی فقیر تا پایتخت انرژی کشور

بیمارستان‌های ایران در قرق پزشکان خارجی بود

قبل از پیروزی پرافتخار انقلاب اسلامی در کشور عزیزمان ایران کمبود پزشک متخصص، عدم دسترسی به دارو، فقدان مراکز پزشکی معتبر، عدم وجود بیمه‌های درمانی و … بخشی از مشکلاتی بود که در حوزه سلامت و بهداشت زندگی مردم را تحت‌الشعاع قرار داده بود.

در آن دوره که دولت پزشکان خارجی، آن هم از هند، پاکستان و فیلیپین را استخدام کرده بود، کمبود و یا حتی در اکثر نقاط کشور نبود پزشک متخصص در دوره پهلوی از مواردی بود که بهداشت و سلامت مردم را به شدت با مخاطره روبه‌رو کرده بود.

طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب این وضعیت به صورت بسیار چشمگیری تغییر کرده است و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش بهداشت و درمان بعد از انقلاب اسلامی باعث شده که شاخص "امید به زندگی" نیز در مقایسه با قبل از انقلاب بسیار افزایش یابد.

تبدیل استان بوشهر به پایتخت انرژی

استان بوشهر اکنون به قطب اقتصادی و انرژی کشور تبدیل شده است و نقش مهمی در عرصه اقتصادی کشور و همچنین تأمین سبد انرژی کشور ایفا می‌کند.

بیش از ۹۰ درصد نفت خام کشور از طریق پایانه‌های نفتی استان بوشهر صادر می‌شود و سهم این استان از تولید گاز کشور حدود ۷۰ درصد است.

صنایع بزرگ پتروشیمی در استان بوشهر استقرار یافته و طرح‌های جدیدی نیز در دست اجرا است که اکنون نیمی از تولید محصول پتروشیمی کشور مربوط به استان بوشهر است.

بوشهر بعد از انقلاب متحول شد/ از استانی فقیر تا پایتخت انرژی کشور

تحول بزرگ در استان بوشهر

استاندار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان بوشهر پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با کمبودها و نارسایی‌های فراوانی روبرو بود و مردم در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کردند.

احمد محمدی‌زاده به برخی از محرومیت‌ها در زمینه بهره‌مندی از برق، گاز، آب، ارتباطات و… اشاره کرد و ادامه داد: در راستای توسعه زیرساخت‌های اقدامات بزرگی در این استان انجام شده است.

وی به ضریب بیش از ۹۹ درصدی گازرسانی در شهرها و روستاهای این استان اشاره کرد و افزود: در زمینه تولید و توزیع برق نیز گام‌های بزرگی انجام شده و زمینه بهره‌مندی همه نقاط فراهم است.

استاندار بوشهر از ساخت‌های سدهای متعدد، آب‌شیرین‌کن‌ها، توسعه شبکه‌ها و… به عنوان اقدامات مهم در حوزه آب اشاره کرد و گفت: در زمینه زیرساخت‌های ارتباطی تحول بزرگی ایجاد شده و استان بوشهر با سرعت در مسیر توسعه حرکت می‌کند.

وی به برخی از پیشرفت‌ها در زمینه کشاورزی، علمی، آموزشی، فرهنگی، هنری و… اشاره کرد و افزود: تلاش می‌شود که زمینه بهره‌مندی همه مردم از امکانات فراهم شده و مشکلات و مسائل مردم رفع شود.

کد خبر 6019853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha