به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری منظومه جشنوارههای قرآنی فرهنگی، هنری تبیین صبح امروز دوشنبه ۲۳ بهمن در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
حامد منیری گفت: این نشست ششمین بر نامه از منظومه جشنوارههای تبیین است که در معاونت قرآن کلید خورد و دبیرخانه این رویداد در دفتر تبلیغ و ترویج فعال شد و موفق شدیم امروز نشست را با موضوع دعا و نیایش داشته باشیم. اختتامیه این جشنواره در ۲۵ بهمن برگزار میشود.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت و رئیس منظومه جشنوارههای قرآنی تبیین افزود: مثل همه جشنوارههای منظومه تبیین، این جشنواره هم با کمک مؤسسه مردمی انجام شد و عمده کارهای این رویداد به دست کارشناسان و فرهنگیان در مؤسسه مردمی انجام شد و معاونت قرآن به عنوان حامی و ناظر حضور داشت. این جشنواره پنج پیشینه داشت، یکی در کرمان، دومی در لرستان، جشنواره سوم قصهگویی بود که در خراسان رضوی برگزار شد، اختتامیه این رویداد در اردیبهشت است.
به گفته وی، پنجمین جشنواره در سالن همایشهای صداوسیما با موضوع و محور دعا برگزار شد، این مراسم گرامیداشت یکصدمین سال تألیف مفاتیحالجنان برگزار شد. دومین جشنواره با محوریت دعا و ششمین رویداد منظومه با سخنرانی حجتالاسلام صدیقی و چهرههای دیگر در حوزه دعا و صحیفه سجادیه برگزار خواهد شد.
منیری اضافه کرد: این رویدادها محدود به داخل کشور نمیماند و ما برنامههایی برای بینالمللی شدن این رویدادها داریم. ساختار اجرایی این دبیرخانه با پنج کارگروه کارش را انجام داد، کارگروه اجرایی، کارگروه علمی پژوهشی که پشتوانه علمی این رویداد بود با مدیریت دانشکده قرآن و حدیث برگزار شد. ما اعتقاد داریم این جشنواره ضلع مهم جشنوارههای قرآنی است که تا قبل از دولت آقای رئیسی به این نکته دقت نشده بود، اما خوشبختانه تا امروز فعالیتهای خوبی در حوزه عترت داشتیم ولی چون سابقه زیادی نداشته کارها سخت بوده است. برگزاری این رویدادها دستور ویژه آقای وزیر است و امیدواریم این فعالیتها یک نتیجه متناسب داشته باشد. کارگروه بعدی مربوط به نغمهها بود، کارگروه بعدی هم بخش بینالملل بود که امیدواریم در اختتامیه آثار آن رونمایی شود. کارگروه آخر هم رسانه و تبلیغات است.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت و رئیس منظومه جشنوارههای قرآنی تبیین تاکید کرد: اختتامیه این رویداد از ساعت ۸ صبح در تالار شیخ صدوق حرم عبدالعظیم حسنی برگزار میشود. تلاش کردیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم حضور پیدا کند و در آنجا از خادمان حوزه دعا تجلیل خواهیم کرد و معتقدیم این تجلیل به رونق فضای دعا و صحیفه سجادیه کمک خواهند کرد.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت ادامه داد: موضوع دعا و خانواده و تأثیر آن بر رشد خانوادهها در این رویداد بررسی میشود. نمایشگاه تخصصی هم در این دوره داریم و در بخش بینالملل ۷۰ اثر ترجمه شده در معرض دید مخاطبان خواهد بود. در ۴ هزار مسجد فعال، سهشنبهها یک نهضت صحیفهخوانی اتفاق میافتد. بخش ویژه تقدیری امسال نیز به شیخ کلینی اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: برای ما بحث ورود مجاهدانه فعالان فرهنگی در این جشنواره بسیار حائز اهمیت است. پشتوانه علمی با دانشگاه قرآن و حدیث است، بنیاد صحیفه سجادیه، بنیاد دعا، حوزههای علمیه تهران، قم و ری، ائمه جماعت تهران، آستان عبدالعظیم حسنی، شبکه قرآن و معارف سیما، معاونت صدای صداوسیما، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، خانه مداحان و چند نهاد دیگر در این رویدادها مشارکت داشتند و محوریت این دوره از جشنواره معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی ادامه داد: منظومه جشنوارههای تبیین به این لحاظ که به دنبال برقراری نسبت جهاد تبیین و فعالیتهای قرآنی نامگذاری شده است. ما معتقدیم دعا به عنوان یک وسیله امید آفرین و یک پیام رسا برای تسهیل ارزشهاست، به همین دلیل ماه شعبان و به ویژه ولادت با سعادت امام سجاد که روز صحیفه سجادیه نام گرفته مورد نظر فعالان حوزه دعا بوده است. ما در ابتدای کار هستیم و این تمام توان ما نیست و تلاش داریم بتوانیم شبیه یک سامانه هوشمند تمام عزیزان فعال در این حوزه را در کنار هم جمع کنیم و همه آثار این حوزه را در اختیار مردم قرار دهیم و این زمینهای است برای پیشرفت در حوزه دعا. در این مسیر خیلی از تحریفات در حوزه عترت و دعا از بین خواهد رفت و امیدواریم یک پیشرفت قابل لمس در این حوزه داشته باشیم. هدف اصلی ما ارزش دادن به جایگاه دعا در زندگی مردم است. ایجاد فضای تبادل اطلاعاتی تجربیات فر هنگی در زمینه انس با دعا و مناجات هم از دیگر اهداف این رویداد است.
به گفته وی، اولویت دهی به کودکان و نوجوانان، استفاده مؤثر از مراکز و نهادهای دولتی، مدیریت فرهنگی و قرآنی در یکپارچه سازی همه ظرفیتهای مشتاق از سیاستهای کلی ماست. این دبیرخانه فعلاً در معاونت قران وزارتخانه فعال است و تاکنون بیش از ۱۰ مرکز و نهاد با این رویداد همراه هستند.
تجلیل از ۱۲ نفر از فعالان عرصه دعا در اختتامیه
تجلیل از منیری اضافه کرد: از ۱۲ نفر از فعالان و خادمان عرصه دعا در اختتامیه تجلیل میشود و به دنبال این هستیم که این عدد را به ۲۰ نفر برسانیم. محورهای چاپ ادعیه، ترجمه، آثار رسانهای و تبلیغاتی، مدیریت جلسه دعا، پژوهش، آواها و نغمهها، بخشهایی هستند که مورد توجه هستند.
وی افزود: در این دوره از خادمان چند استان تقدیر میکنیم وبی از دورههای بعد با جدیت بیشتری به فعالان عرصه دعا از استانهای مختلف تجلیل میشود. ما فعلاً در سطح ملی عمل میکنیم و بخش بینالملل از اهداف ما برای دورههای بعدی است.
سعیدینژاد دبیر اجرایی این رویداد هم در پایان نشست در مورد بیانیه این جشنواره که در روز اختتامیه قرائت خواهد شد، به محورهای آن اشاره کرد و گفت: بحث تشکیل دبیرخانه راهبردی دعا و صحیفه سجادیه به منظور ساماندهی مؤسسات فعال در این زمینه، پاسخگویی به نیازهای اجتماعی، راهاندازی رادیو مناسبتی نیایش در ماه مبارک رمضان. برگزاری و نظارت بر مسابقات مربوط به دعا. حمایت از فیلمهای مستند، بلند و کوتاه، تشکیل مرکز دعاپژوهی برای پاسخ به رفع شبهات به خصوص در فضای مجازی.
نظر شما