حمید گلهداری در گفتوگو با خبرنگار مهر در ارتباط با آخرین وضعیت تغذیه جامعه اصفهان اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار موجود دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال گذشته شیوع چاقی شکمی ۵۱.۲ دهم درصد، اضافه وزن و چاقی میانسالان ۶۳ درصد ثبت شده که این شاخص در نوجوانان و جوانان به ترتیب ۲۰ و ۳۵.۴ دهم درصد است.
وی با بیان اینکه در کودکان کوتاه قدی و کم وزنی به ترتیب ۶.۴ دهم درصد و ۷.۶ دهم درصد میباشد، گفت: بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روند اضافه وزن و چاقی در تمام گروههای سنی کاهشی و حتی توقف را نشان میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: با توجه به مداخلات انجام شده از جمله ارائه خدمات تغذیه و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان این حوزه در مراکز خدمات جامع سلامت، اضافه وزن و چاقی در تمامی گروههای سنی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهشی داشته است.
وی امنیت غذایی را دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی به منظور برخورداری از زندگی سالم و فعال نام برد و گفت: عوامل زیادی در امنیت غذایی مؤثر است از جمله دسترسی فیزیکی، اقتصادی، ایمنی غذا و سواد تغذیهای که در استان اصفهان بویژه طی سالهای اخیر تغییر وضعیت اقتصادی و افزایش قیمت اقلام غذایی بر وضعیت امنیت غذایی مؤثر است.
وی گفت: از طریق برنامهریزی و سیاستگذاری افزایش دسترسی و اجرای برنامههای حمایتی تغذیه و فرهنگ سازی مداخلات لازم در این زمینه انجام و در جهت کنترل شاخصهای سوءتغذیه گروههای سنی مختلف جامعه از جمله گروههای حساس و پر خطر همچون کودکان و زنان باردار، سالمند و شیرده اقدامات لازم در راستای بهبود کیفی و کمی شاخصهای مربوطه صورت گرفت.
وی دستاورد کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران را آشنایی با رویکردهای نوین علمی و فراهم کردن بستر مناسب جهت هم اندیشی، تبادل اطلاعات و تجارت علمی و اجرایی فعالان حوزههای مختلف علوم تغذیه در راستای پیشبرد برنامههای توسعه کشور و ارتقا ی دانش سطح علمی کارشناسان تغذیه شاغل دانشجویان، اساتید و متخصصین و سایر گروههای مرتبط تحت پوشش دانشگاه اعلام کرد.
وی افزود: آشنایی با دستاوردهای علمی و پژوهشی با محوریت امنیت غذایی پایدار برای رویارویی با سو تغذیه و بیماریهای غیر واگیردار و آشنایی با رویکردهای جدید در کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر از مهمترین دستاوردهای کنگره برای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
گله داری گفت: تغذیه سالم در حفظ سلامت رشد و تکامل کودکان و نوجوانان و مادران باردار و شیرده و ارتقا سطح زندگی در تمامی گروههای سنی و فیزیولوژِیک، پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر از جمله چاقی و دیابت، فشارخون و چربی خون بالا بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها نقش دارد که مهمترین علتهای مرگ و میر هستند همچنین بسیاری از بیمارهای بزرگسالی به الگوهای تغذیه در کودکی و نوجوانی نقش دارد.
وی افزود: در حوزه بهداشت کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت به ارائه خدمات مشاورهای تغذیه به افراد مبتلا به اختلالات تغذیه و مبتلایان به بیماریهای غیر واگیر در گروههای سنی مختلف میپردازند که نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و سلامت افراد دارد.
نظر شما