۲۴ بهمن ۱۴۰۲، ۱۳:۰۶

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

جزییات سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی هدی

جزییات سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی هدی

رییس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب به تشریح جزییات سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی هدی پرداخت و گفت: این رویداد از ۲۷ بهمن تا ۷ اسفند برگزار می شود.

خبرگزاری مهر؛ گروه فرهنگ و ادب _ زینب رازدشت: اسدالله سلیمانی رئیس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب می‌گوید تولیدکنندگان محصولات حجاب دغدغه فرهنگی دارند و اولویت اول فرهنگی و اولویت دومشان مسائل اقتصادی است.

او بر این باور است چالش‌های فعلی حجاب، دلایل زیادی دارند و سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی هستند. بنا بود ۳۲ نهاد و سازمان بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ترویج فرهنگ حیا و عفاف کار کنند اما پس از مصوبه (سال ۸۵) و با گذشت ۱۶ سال هنوز اتفاق جریان سازی نیفتاده و این؛ یعنی خروجی کار ارگان‌هایی که بودجه دریافت کرده‌اند و امکانات در اختیار دارند، برگزاری یک نمایشگاه آن هم در هفته عفاف و حجاب شده است؛ نمایشگاهی که در یک اتاقک واقع در اداره و نهادشان برگزار کرده‌اند.

سلیمانی می‌گوید زمانی که یک فروشگاه و نمایشگاهی در مقطعی چهار تا پنج روز برگزار شود، قطعاً آن دیزاین و تنوعی که باید داشته باشد ندارد و به نظرم این رویداد سبب ضد حجاب یا ضد تبلیغ حجاب می‌شود و می‌تواند بازخوردهای منفی داشته باشد.

انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب، تاکنون دو نمایشگاه هدی را از ۲۱ تا ۲۶ تیر و ۲۲ آذر تا اول دی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار کرده و سومین دوره این نمایشگاه را از ۲۷ بهمن تا ۷ اسفند (در رسته‌های چادر، روسری، ملزومات حجاب، پارچه چادری، رنگی، لباس کودک و نوجوان) در همین محل برگزار می‌کند.

به همین بهانه به گفت‌وگو با سلیمانی نشستیم تا جزئیات این رویداد مشخص شود.

* آقای سلیمانی سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی هدی بر اساس چه اهدافی برگزار می‌شود؟

در انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب، به دنبال برگزاری سلسله نمایشگاه‌های هدی هستیم. این اقدام به منظور دسترسی و سهولت مردم در حوزه تأمین پوشش‌های عفیفانه درحال انجام است. تا کنون دو نمایشگاه از نمایشگاه هدی را برگزار کردیم که مورد استقبال بسیاری از بانوان قرار گرفت. همه بخش‌ها اعم از دوخت رایگان چادر، اتاق کودک، هدیه شال و روسری که در دو نمایشگاه هدی انجام می‌شد، در این دوره از نمایشگاه اجرایی می‌شود.

هدف از برگزاری نمایشگاه هدی دسترسی آسان به پوشاک عفیفانه است. از مسئولان انتظار داریم در برگزاری این نمایشگاه به ما کمک کنند. البته بارها از مسئولان درخواست کمک به انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب را داشتیم تا با ایجاد راسته‌های حجاب مردم بتوانند پوشش‌های مناسب را خریداری کنند.

سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی را با ۶۴ غرفه و ۹۰ ویژند برگزار می‌کنیم. البته پیش بینی مان تا روز برگزاری نمایشگاه اضافه شدن تعدادی دیگر به حضور ویژندهای مختلف و افزایش غرفه‌هاست.

در این نمایشگاه تلاش می‌کنیم تا به سمت کیفیت خوب، قیمت مناسب و تکریم مشتری حرکت کنیم و بتوانیم یک نمایشگاه در شأن و تراز بانوان کشورمان داشته باشیم.

شرکت‌کنندگان نمایشگاه صاحب نام هستند و محصولاتی که ارائه می‌کنند به صورت عرضه مستقیم است. آنها مورد تأیید انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب هستند.

جزییات سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی هدی

نمایشگاه هدی یک نمایشگاه مردم نهاد است که دغدغه حجاب را دارند. ما فارغ از وعده‌هایی که این روزها توسط مسئولان دولتی می‌دهند، سعی داریم به واسطه برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی مردم بتوانند دسترسی آسانی به پوشاک عفیفانه داشته باشند. چندین سال است که مسؤولان چنین وعده‌هایی را می‌دهند. وعده‌ها زمانی ارزشمند است که بتوانند محقق شوند. ما در انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب به این وعده‌ها تحقق بخشیدیم.

ما مبدع و مبتکر سکوهای فروش در سطح شهر هستیم. در کف میدان کار هستیم و سکوی فروش را برای بانوان کشور ایجاد کردیم تا بتوانند محصولات حجاب را خریداری کنند. برگزاری دو نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی هدی ثابت کرد که انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب این دغدغه را دارد و همه تلاشش را برای عرضه پوشش عفیفانه به بانوان می‌کند.

با توجه به آنکه به ایام عید نوروز نزدیک هستیم، پیش بینی مان این است نسبت به دو نمایشگاه گذشته، استقبال دوچندانی از سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی هدی شود. براساس آمار منتشره دو نمایشگاه قبلی هدی بسیار مورد استقبال قرار گرفت و بانوان راضی بودند.

* تفاوت شما با ایونت‌هایی که این روزها مرسوم شده در چیست؟

ابتدا باید بگویم که ما ایونت نیستیم. به نظر می‌رسد برگزاری ایونت ها یک نوع کاسبی است که برگزار می‌شود. اگر مروری بر ایونت‌ها داشته باشید، متوجه می‌شوید که هر کدام از آنها در گوشه‌ای از رستوران‌ها در حال برگزاری است. صاحبان ایونت‌ها از فضای بلبشویی که در خصوص محصولات عفیفانه ایجاد شده است و از خلأیی که وجود دارد، سوءاستفاده می‌کنند.

بسیاری از این ایونت‌هایی که برگزار می‌شود، دست کمی از بساطی‌های کنار خیابان ندارند. زیرا همه نوع محصولات را به فروش می‌رسانند و هیچ کدام از آنها هم از کیفیت مناسب و ضمانت کافی برخوردار نیستند. ۸۰ درصد شرکت کنندگان این ایونت‌ها تولیدکننده نیستند بلکه عرضه کننده محصولاتی هستند که برای خودشان نیست. آنها با چنین اقداماتی شأن اهداف نمایشگاه‌های اینچنینی و حتی پوشش عفیفانه را زیر سوال می‌برند و به نوعی به این بخش توهین می‌کنند.

تفاوت اصلی نمایشگاه‌هایی که توسط انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب برگزار می‌کنند با ایونت‌ها در این است که همه حاضرین تولیدکنندگان محصولات حجاب هستند و محصولات به صورت مستقیم عرضه می‌شوند. عرضه مستقیم محصولات سبب می‌شود تا قیمت‌ها نسبت به حتی فروشگاه‌های سطح شهر با ۱۵ درصد زیر قیمت باشد. این تفاوت قیمت بسیار محسوس است و همین امر موجب می‌شود تا بانوان از نمایشگاه‌های مشابه هدی رضایتمندی داشته باشند.

* بسیاری بر این باور هستند خرید از نمایشگاه‌هایی مثل هدی اشتباه است چون پس از خرید، دیگر خریدار به صاحب غرفه دسترسی ندارد.

نه. این طور نیست. ما جایگاه مشخصی داریم و اگر جنسی معیوب باشد، همه شرکت‌کنندگان صاحب نام و پس از اتمام نمایشگاه قابل دسترسی هستند.

تلاش‌مان را می‌کنیم سالانه در چهار دوره، نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی را در تهران برگزار کنیم یعنی در هر فصل یک نمایشگاه داشته باشیم. برنامه آتی مان این است که همزمان با تهران، چنین نمایشگاه‌هایی را در استان‌های مختلف برگزار کنیم تا به این کار تداوم بخشیم.

* تصویب فرهنگی شدن محصولات حجاب تا چه اندازه می‌تواند به نفع تولیدکنندگان محصولات حجاب باشد؟

قانون حجاب و کالای فرهنگی شدن محصولات حجاب هم اکنون در شورای نگهبان است به زودی به دولت ابلاغ و انشالله تصویب شود. این امر می‌تواند گره از مشکلات تولیدکنندگان محصولات حجاب بردارد. به هرحال فرهنگی شدن کالای مرتبط با محصولات حجاب سبب ارزان شدن آن می‌شود. همچنین محصولات حجاب دیگر به عنوان کالای فرهنگی در بین عموم شناخته شده است.

با تصویب این قانون بسیاری از مشکلات اعم از گران شدن محصولات حجاب، عدم دسترسی و عدم تنوع مدل حل می‌شود. حل تک تک این مشکلات در گرو فرهنگی شدن محصولات حجاب است. امیدواریم این اتفاق رخ دهد.

* به نظرتان مسؤولان دولتی تا چه قدر سعی می‌کنند به حل مشکلات مربوط به تولیدکنندگان محصولات حجاب بپردازند؟

انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب، یک انجمن مردم نهاد است. ما هیچ کمک دولتی نداریم. حتی برای برگزاری نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی هدی در خصوص اجاره غرفه‌ها هیچ حمایتی را توسط نهادهای متولی دریافت نکرده‌ایم. امروز این نهادهای متولی کجا هستند؟ آنها دائم در مصاحبه‌های‌شان دم از ایجاد سکوهای فروش و دسترسی آسان به پوشش عفیفانه می‌زنند اما در نمایشگاه هدی هیچ کمکی به ما نکردند.

متأسفانه امروز با هر مسؤولی در حوزه حجاب صحبت کنید، می‌گوید دغدغه داریم. اگر دغدغه وجود دارد، چرا شاهد محصولات حجاب در سطح شهر نیستیم. چرا در نمایشگاه هدی بانوان ما از عدم دسترسی به محصولات حجاب گلایه می‌کنند. متأسفانه دولتی‌ها پای کار که می رسند، عرصه را خالی می‌کنند. انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب به عنوان یک نهاد مردمی تنها گناهش این است که دغدغه این حوزه را دارد.

جزییات سومین نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی هدی

ما فروشگاه داری نمی‌کنیم. ۹۰ درصد اعضای تولیدکنندگان محصولات حجاب فروشگاه دارند و در فروشگاه‌های‌شان به عرضه محصولات‌شان می‌پردازند. هیچ کدام از آنها نیازی به حضور در این نمایشگاه‌ها ندارند. حقیقت ماجرا این است که همه ما دغدغه داریم سکوهای فروش را ایجاد و دسترسی آسان را برای پوشش عفیفانه فراهم کنیم.

کد خبر 6022199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha