نواب نصیر شلال در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره عملکرد تیم ملی وزنه برداری ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان گفت: سه وزنهبرداری که به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شدند، همگی از رده جوانان به این مسابقات اعزام شدند. در دسته ۸۱ کیلوگرم عبدالله بیرانوند عملکرد خیلی خوبی داشت. او نسبت به دو ماه پیش که در مسابقات جوانان جهان شرکت کرده بود، در مسابقات قهرمانی آسیا ۱۰ کیلوگرم افزایش رکورد داشت.
وی گفت: بیرانوند به لحاظ رکوردی و کیفیت کار در یک ضرب و در دو ضرب خوب کار کرد و توانست مدال نقره کسب کند. دو وزنهبردار دیگر در وزن المپیکی بودند و رقابت بین آنها برای کسب سهمیه بالا بود، در مجموع موفق به کسب مدال طلا شدیم. این وزنهبرداران کسانی بودند که در گروه سنی جوانان حضور داشتند و هنوز تجربه بالایی ندارند با این حال عملکرد خوبی داشتند به خصوص علی عالی پور که یک وزن بالاتر آمده بود و هنوز در وزن جدیدش جا نیافتاده و زیر وزن قانونی بود. به نظرم با توجه به همه این شرایط رکوردهای خوبی ثبت کرد. او با وجود اینکه سن کمی دارد و تازه افزایش رکورد داشته اما در این رقابتها خوب کار کرد.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری عنوان کرد: عباسپور هم با توجه به شرایطی که داشت بالاجبار چند سالی از میادین به دور بود، موضوعی که در آزمایش او به وجود آمد باعث شده بود چند وقتی از فضای مسابقه و اردو دور باشد، با توجه به این شرایط عملکرد به نسبت معمولی داشت هر چند که انتظارمان بیشتر از این بود. در مجموع فکر میکنم با توجه به این که او سالها از میادین دور بود عملکرد نرمالی برایش به حساب میآید.
نصیرشلال در پاسخ به این سوال که چرا جوانان به اردوی بزرگسالان دعوت شدند، گفت: هدف ما پشتوانهسازی و روی کار آمدن یک نسل جدید در وزنهبرداری است تا در چهار پنج سال آینده بتواند مدالآوری کند. در تمامی رشتهها و وزنهبرداری شرایط به همین صورت بوده است. ما سالهاست به خاطر برخی مشکلات مثل کرونا، عدم تشکیل اردوها از رقبا عقب مانده بودیم.
وی گفت: در این ۱۰ ماهی که در خدمت تیم ملی هستم از همان ابتدا هدف ما پشتوانهسازی بود و از وزنهبرداران کمتجربه در اردو تیم ملی استفاده کردیم. آنها را مورد حمایت قرار دادیم و این ریسک را انجام دادیم و فکر میکنم بعد از یک مدت آرام آرام نسل جدید به تیم اضافه خواهند شد و جای وزنهبرداران باتجربهتر را بگیرند یا در کنار آنها با هم رقابت کنند. این یک اتفاق نرمال است، میانگین سنی این وزنهبرداران زیر ۲۰ سال است، ولی تقریباً از رده جوانان دیگر خارج شدند و امسال وارد سال اول بزرگسالان میشوند اگر آنها را در فضای مسابقات بزرگسالان قرار ندهیم فکر میکنم حیف میشوند و فرصت را از دست میدهند.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداران عنوان کرد: من معتقدم باید وزنهبرداران جوان در کنار بزرگسالان در مسابقات و اردو حضور داشته باشند تا یکی دو سال روی آنها کار شود تا در مسیر قرار بگیرند و برای سالهای آینده در وزنهبرداری افتخارآفرینی کنند. این انتظار هم میرود زحمت ورزشکاران و اعضای کادر فنی دیده شود. وزنهبردار باتجربه را تمرین دادند یا به مسابقه اعزام شوند به مراتب کار راحتتری نسبت به وزنهبردارانی است که برای اولین بار در رده بزرگسالان میخواهند روی تخته بروند. این وزنهبرداران جوان به کارهای ذهنی و برنامهریزی بیشتری نیاز بیشتری دارند تا در آینده بتوان روی آنها حساب باز کرد.
نصیرشلال در پاسخ به این سوال که بهتر نبود تعداد وزنهبرداران اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا بیشتر باشد تا مدالهای این مسابقه به راحتی از دست برود، گفت: برنامه ما بر این بود که تیم با ترکیب کامل به مسابقات اعزام شود و بتوانیم شانس همه را امتحان کنیم. فکر میکنم نظر کارشناسان در خصوص تعداد نفرات اعزامی درست بود و ما میتوانستیم نفرات بیشتری به این مسابقات اعزام میکردیم و چندین مدال کسب کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نزدیک مسابقات المپیک هستیم و تمام تمرکزها روی این مسابقات است، ما هم در شرایطی بودیم که این مسائل را درنظر گرفتیم و با تعاملی که با فدراسیون داشتیم همین نفرات را به مسابقات اعزام کنیم.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری در پاسخ به این سوال که آیا دلخوریاش با اعضای کمیته فنی برطرف شده است یا خیر، گفت: از ابتدا هم دلخوری نبود بلکه در بحث انتخابی و اعزامها اختلاف سلیقه داشتیم و این موضوع هم کاملاً طبیعی است، به هر حال اختلاف سلیقه در همه جا وجود دارد، حتی در کادر فنی هم این مسائل مطرح است و ما بارها با هم بحث کردیم. گاهی وقتها اختلاف سلیقه بین کادر فنی و اعضای کمیته فنی و حتی فدراسیون با ما به وجود میآید.
نصیرشلال گفت: به هر حال هر کس نظر و عقیده خودش را دارد و فکر میکند بهترین تصمیم را گرفته است. اختلاف سلیقه یک موضوع نرمال است و ما هم با هم اختلاف داشتیم. اما موضوع دلخوری مطرح نیست چون موضوع بااهمیتی نبود. به هر حال یک بحث فنی است و در مورد آن صحبت میکنیم که گاهی اوقات به نتیجه میرسیم و گاهی اوقات هم نمیرسیم. این موضوع طبیعی است و از آن عبور میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی اردوی تیم ملی آغاز میشود، اظهار داشت: اردوی ما از اول اسفندماه شروع میشود و اولین مسابقه جام جهانی تایلند در فروردین ماه است، تمرکز ما برای آن مسابقات است، هر چند که فرصت کمی هم در اختیار داریم. بعد از آن تا المپیک مسابقه نداریم. سعی میکنیم در کنار بچههای المپیکی سعی میکنیم از آنها حمایت کنیم. به رشد و ارتقای وزنهبرداری که فرصت حضور در المپیک را ندارند کمک خواهیم کرد. از فدراسیون هم خواستیم که حمایت کند و آنها هم در اردو باشند تا در آینده از این وزنهبرداران استفاده کنیم.
نظر شما