۲۵ بهمن ۱۴۰۲، ۸:۵۴

گفت وگوی مهر؛

فرد تجمل گرا با روحیه اشرافی گری شایسته نمایندگی مردم نیست

فرد تجمل گرا با روحیه اشرافی گری شایسته نمایندگی مردم نیست

کرج- یک فعال فرهنگی و هنری گفت: فردی که با هزینه‌های چند ده میلیاردی در ایام انتخابات وارد صحنه می‌شود، نمی‌تواند نماینده مردمی باشد که برای تأمین مقدمات زندگی خود نیز دچار مشکل هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – مینا صدیقیان: با توجه به اهمیت انتخابات پیش رو و تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر مشارکت حداکثری مردم در این رویداد سیاسی، باید از ظرفیت‌های مختلف موجود بیشترین بهره را برد.

یکی از این ظرفیت‌ها افراد دارای تریبون و مؤثر در جامعه مانند هنرمندان و فعالان حوزه‌های مختلف هستند زیرا با استفاده از دایره ارتباطات گسترده و تأثیرگذاری که دارند می‌توانند افراد زیادی را به شرکت در انتخابات تشویق کنند.

در این راستا خبرنگار مهر به سراغ «حسین بهزادی فر» یکی از فعالان فرهنگی و هنری استان البرز رفته تا در خصوص بزرگترین رویداد سیاسی کشور با او گفت وگو کند. مشروح این گفت وگو را در زیر می‌خوانید.

*با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم و باید افراد اصلحی را برای حضور در مجلس انتخاب کنیم، به نظر شما نمایندگان آینده چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

در این رابطه شاخص‌های بسیاری را می‌توان برشمرد اما اگر بخواهیم به صورت کلی مهمترین شاخصه‌ها و ویژگی‌های یک نماینده مجلس را بیان کنیم، نگاه به گذشته افراد می‌تواند راهنمای خوبی برای ما باشد. ساده‌زیستی و دوری از تجملات و اشرافی‌گری نخستین مولفه‌ای است که می‌توان به آن اشاره کرد.

فردی که در طول زندگی خویش (به ویژه اگر در ایام گذشته مسؤولیتی هم داشته) توانسته باشد زندگی خود را به شکل ساده و دور از تجمل تنظیم کند، در سنگر مبارزه با فساد که یکی از مهم‌ترین ارکان است، می‌تواند به توفیق برسد. مشخصه ساده زیستی را می‌توان در ایام تبلیغات انتخاباتی از شیوه عملکرد کاندیداها متوجه شد.

قطعاً فردی که با هزینه‌های چند ده میلیاردی در ایام انتخابات وارد صحنه می‌شود، نمی‌تواند مردمی که برای تأمین مقدمات زندگی خود نیز دچار مشکل هستند را نمایندگی کند. همچنین یک نماینده مجلس باید روحیه‌ای ضدفساد و فسادستیز داشته باشد. مؤلفه و شاخصه دیگر علقه و دلبستگی به این کشور، مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

حفظ و ارتقای عزت ملی و سرافرازی کشور باید در گفتار، رفتار و حتی شعارهای کاندیداها متجلی باشد، زیرا بناست این افراد برای این کشور قانون تنظیم کرده و از کیان کشور در برابر تجاوزات پیچیده و سازمان‌یافته دفاع کنند. همین‌جا مساله دشمن‌شناسی و مرزبندی جدی و مشخص با دشمنان نیز مطرح می‌شود.

نگاه به شیوه عملکرد و موضع‌گیری‌های افراد در بزنگاه‌های تاریخی انقلاب، می‌تواند شاخصه‌ای روشن و مبین برای آینده تصمیم‌گیری‌های آنان باشد. از دیگر مشخصه‌های مهم می‌توان به توان مدیریتی، مسؤولیت پذیری، صبر، انتقادپذیری، مردمی بودن، آگاهی از مسائل روز داخلی و خارجی و توان حل مسئله و … اشاره کرد که هر یک جای بحث دارد.

فرد انتخاب کننده باید در فرصت تبلیغات انتخاباتی به دقت کاندیداها را رصد کند و ضمن شنیدن برنامه‌ها و نگاه‌های کارشناسی آنان، مطالعه‌ای میدانی نیز داشته باشد و نسبت به عملکرد سابق آنها نیز کسب اطلاع کند و با تطبیق این موارد، به جمع‌بندی نهایی برای انتخاب فرد اصلح برسد.

*در برهه حساس کنونی که دشمن برای بی اعتمادسازی مردم و عدم مشارکت آنها در انتخابات از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند، وظیفه ما چیست؟

اگر نگاهی استراتژیک داشته باشیم به اهمیت انتخابات پی خواهیم برد. در کشورهای مختلف از طرق متفاوت سعی در بالا بردن سطح مشارکت مردم دارند. مثلاٌ در برخی از کشورها شرکت در انتخابات اجباری است و مردم در صورت عدم مشارکت در آن از برخی حقوق خود محروم می‌شوند.

حال آن‌که در کشور ما در طول ۴۵ که از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد، همواره حضور مردم خودجوش و با در نظر گرفتن مصالح کشور بوده است. مردم به خوبی می‌دانند که حق انتخاب، جزو حقوقی است که نباید از آن گذشت، زیرا آینده بسیاری از مسائل خرد و کلان کشور به همین انتخابات‌ها و نتایج آنها برمی‌گردد، لذا تمام اقشار مردم باید با روشنگری مردم را به حضور حداکثری در انتخابات تشویق کنند.

*در شرایط کنونی و با توجه به مشکلات موجود، چگونه می‌توان مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب کرد؟

به نظر من نخستین مؤلفه ای که می‌تواند موجب ترغیب مردم به شرکت در انتخابات شود این است که به آنها توضیح داده شود که نتیجه مشارکت در انتخاب‌های پیش از این چه بوده است. من اگر بدانم یک رأی چقدر می‌تواند در آینده و سرنوشت کشور مهم باشد و افرادی که پیش از این انتخاب کرده‌ام برای این کشور و مردم چه کرده‌اند، قطعاً نه تنها خودم در انتخابات حضور خواهم داشت، بلکه دیگران را هم برای مشارکت تشویق خواهم کرد.

یکی از بهترین راه‌ها گزارش‌دهی به مردم است. به نظر من نمایندگان فعلی مجلس (فارغ از اینکه در این دره کاندید شده‌اند یا خیر) موظف هستند و تکلیف دارند که گزارش عملکردشان را به صورت شفاف و دقیق به موکلان خود ارائه دهند. ما باید بدانیم نمایندگانمان در خانه ملت در سه سال و اندی گذشته چه کرده‌اند و اگر آن‌ها را انتخاب نمی‌کردیم چه اتفاقی می‌افتاد، آیا متضرر می‌شدیم یا نه؟ این شفاف‌سازی‌هاست که می‌تواند منجر به امیدآفرینی و حضور پرشور مردم شود.

*با توجه به اینکه شرکت در انتخابات در رقم خوردن سرنوشت و آینده یک کشور و ملت نقش بسزایی دارد، شما به عنوان یک فعال فرهنگی و اجتماعی چه نقشی می‌توانید در افزایش مشارکت مردم و برگزاری انتخاباتی پرشور ایفا کنید؟

تمامی اقشار جامعه باید به فراخور دایره ارتباطات خود سعی در تبیین فضا و ترغیب مردم در مشارکت حداکثری در انتخابات داشته باشند. قطعاً فعالان فرهنگی و اجتماعی به دلیل مدل ارتباطی و دایره عمیق‌تر روابط، می‌توانند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

*از گوشه و کنار جامعه می‌شنویم که عده‌ای می‌گویند با شرکت در انتخابات هیچ چیز درست نمی‌شود، همانگونه که تاکنون درست نشده و بدتر هم شده است، به همین دلیل ما در انتخابات شرکت نخواهیم کرد. نظر شما در این رابطه نیست؟

این حرف، صحبت دلسوزان مردم نیست. اگر وجود انتخابات تفاوتی ندارد، چرا دشمنان قسم‌خورده این کشور، این همه هزینه و تلاش می‌کنند که آن را کم‌رنگ کنند؟ این نکته فقط معطوف به انتخابات یا به زمان حال نیست. شهید والامقام حاج محمدابراهیم همت در تبیین شناخت جبهه خودی از دشمن جمله جالبی دارند. ایشان می‌فرمایند: هر وقت در مناطق جنگی راه را گم کردید، به آتش دشمن نگاه کنید که کجا را می‌کوبد، همانجا جبهه خودی است.

در اثبات مهم بودن انتخابات و حضور مردم همین بس که دشمنان همواره در ایام نزدیک به انتخابات سعی در القای یاس و ناامیدی و تشویق آحاد جامعه به ویژه جامعه نخبگانی و جوانان به عدم حضور در انتخابات دارند. البته در این میان شیطنت‌ها و کارشکنی‌های برخی عناصر نفوذی داخلی که تمام تلاش خود را برای تنگ کردن حلقه معیشتی و افزودن مشکلات مردم به کار می‌بندند نباید از نگاه‌ها دور بماند.

*در کل به نظر شما چرا باید در انتخابات شرکت کنیم و آیا با این اقدام می‌توان به وضعیت بهتری دست یافت؟

من انتخابات را مانند تعویض بازیکن در مسابقات ورزشی می‌دانم. کادر فنی یک تیم، برای موفقیت یک طراحی را انجام می‌دهد و برای اجرای آن طرح، به بازیکنان مختلف مأموریت‌های متفاوتی را می‌سپارد. آن بازیکنان تمام تلاش خود را می‌کنند تا بر اساس تصمیم کلان کادر فنی تیم و بر پایه توانمندی‌های فردی، بهترین بازی خود را ارائه دهد.

اما در زمان‌هایی از مسابقه لازم است خون تازه‌ای به میدان تزریق شود و نیروهای تازه‌نفس با توانمندی‌های متفاوت برای به نتیجه رسیدن طرح و نقشه کلی که موفقیت تیم است‌، وارد میدان شوند. حالا فرض کنید بازیکنی به دلیل فنی باید تعویض شود، مثلاً خسته بوده یا حریف تمام راه‌های تاکتیکی و تکنیکی او را بسته است. در این شرایط کادر فنی بگوید نخیر، تعویض چه تأثیری دارد؟ مشخص است که تعویض تأثیر دارد و باید انجام شود.

*با توجه به تمام صحبت‌های شما، دستاوردهای شرکت در انتخابات و مشارکت حداکثری در این زمینه چه می‌تواند باشد؟

نخستین و بزرگترین دستاورد مشارکت حداکثری در انتخابات، تقویت جایگاه کشور در منطقه و جهان است، مساله که شاید عموم مردم کمتر به آن توجه کنند. همچنین روی کار آمدن افرادی که به نظر مردم می‌توانند با طرح و نقشه‌های بهتر، کشور را به شکل موثرتری مدیریت کنند دیگر دستاورد این امر مهم است.

*با توجه به سکونت اقوام مختلف در استان البرز که به فرمایش مقام معظم رهبری ایران کوچک نام گرفته است، این ظرفیت چه نقش و تأثیری در برگزاری انتخاباتی پرشور می‌تواند داشته باشد؟

بی‌شک وجود رنگارنگی اقوام، یکی از فرصت‌های استثنایی استان ماست که معمولاً در عرصه‌های مختلف به صورت مطلوب از آن بهره نبرده‌ایم. یکی از نکاتی که می‌تواند به حضور پرشور در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی کمک کند، استفاده از قرابت‌های فرهنگی و تکیه بر شاخصه‌های کم‌نظیر قومیتی است که استان ما از این حیث ثروتمندترین استان کشور است.

*و کلام آخر؟

ضمن تشکر مجدد از شما و تمامی عزیزان فعال در عرصه رسانه که در این ایام زحمات بسیاری را بر دوش دارید، امیدوارم این انتخابات که با بهار چهل و پنجم انقلاب هم همراه شده، با حضور پرشور و حداکثری مردم، نقطه عطفی در تاریخ پر افتخار کشورمان رقم بزند.

کد خبر 6023792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • یعقوب محمدی دیوان- سرچ کن IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      0 0
      قَالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: إِنَّ اَللَّهَ تَعَالَى يُحِبُّ اَلْجَمَالَ وَ اَلتَّجَمُّلَ؛ امام صادق علیه السلام: به درستی که خداوند متعال، زیبایی و تجمّل گرایی را دوست دارد. الأمالي (للطوسی) ج۱ ص۲۷۵ وسائل الشیعة ج۵ ص۷ بحار الأنوار ج۷۳ ص۱۴۱ بحار الأنوار ج۷۳ ص۱۷۵ بحار الأنوار ج۷۶ ص۳