به گزارش خبرنگار مهر، حسین فرشیدی عصر جمعه در مراسم اختتامیه کنگره با اشاره به تغذیه و برنامه سلامت خانواده کنگره اظهار کرد: اقدامات خوبی ظرف ۲ سال گذشته در حوزه تغذیه صورت گرفته است از جمله سند امنیت غذایی، سندی که در حوزه تولید فناوری، مصرف و استفاده از فناوری جدید و تراریخته تهیه شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال برنامهای تحت عنوان پزشک خانواده و نظام ارجاع مطرح شده است، افزود: اگر تا پایان سال آینده اجرای این طرح پوشش کامل داده شود به شعار پیشگیری مقدم بر درمان جامعه عمل پوشانده شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اجرای کامل نظام ارجاع کار بسیار سختی است و نیاز به حمایت جامع و کامل دولت را دارد.
وی ابراز کرد: در دنیا دیگر نمیتواند تمام نیازهای را در داخل تأمین کنند و نیاز به تعامل بین کشوری است.
فرشیدی نظارت بر سلامتی غذا و جلوگیری از مبادی غیر رسمی را از وظایف اصلی معاونت غذا و دارو اعلام کرد و ادامه داد: سند غذای مناسب یا سبد غذای مطلوب وظیفه وزارت بهداشت است به عنوان مثال باید میزان مصرف نمک و سبزیجات را استاندارد سازی کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تغذیه کم کاریهای بسیاری صورت گرفته به طوری که هنوز کودکان مواد غذایی ناسالم را جایگزین مصرف شیر و لبنیات کردهاند، ادامه داد: اصلاح تغذیه و فعالیت فیزیکی دو عامل پیشگیری از چاقی است و اگر امروز تغییری در آمار چاقی دیده نشده بخاطر کم کاری در حوزه تغذیه است.
وی گفت: تغییر ذائقه مردم طی سالیان گذشته بخاطر تبلیغات گستردهای مواد غذایی نامناسب از طریق صدا و سیما و از طریق پخش فیلم و تیزرهای تبلیغاتی در فضای مجازی صورت گرفته است.
فرشیدی گفت: در کنگرههای بسیاری شرکت کردهام اما حضور پرشور دانشجویان و اساتید و نخبگان تغذیه در این کنگره جای تبریک دارد.
وی اظهار کرد: استقبال بالای شرکت کنندگان از این کنگره نشان از سطح بالای علمی مباحث کنگره دارد.
نظر شما