به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با سیوهفتمین سالگرد شهادت شهید محمدحسین یوسفالهی، فیلم مستند «بیقرار» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی که روایتی از زندگی این شهید والامقام است، با حضور خانواده شهید یوسف الهی، جمعی از خانواده شهدا و مسؤولان استان کرمان و اقشار مختلف مردم در سینما «شهرتماشا» کرمان اکران شد.
در این مراسم که روز شنبه ۲۸ بهمن ماه برگزار شد، محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با گرامیداشت یاد شهدا گفت: چندین تاریخ برای اکران مستند فیلم «بیقرار» مشخص شده بود و علیرغم برنامهریزیهای مختلف توفیق و خواست شهید بر این بود در سالگرد شهادت شهید این فیلم اکران شود و امیدواریم مورد توجه و شفاعت این شهید قرار گیریم و عاقبت ما نیز ختم به شهادت شود.
محمدعلی فارسی نویسنده و کارگردان مستند «بیقرار» در این مراسم از اعتماد خانواده شهید یوسفالهی تشکرد کرد و به ارایه نکاتی پیرامون ساخت این فیلم پرداخت و گفت: برای ساخت این فیلم از حدود ۱۳۰ نفر مصاحبه گرفتیم که در فیلم مصاحبه حدود ۲۳ نفر وجود دارد. اگر میخواستیم همه مصاحبهها را نشان دهیم زمان فیلم بسیار طولانیتر میشد.
وی با بیان اینکه حق مطلب در مورد شهید یوسفالهی را نه یک فیلم که یک سریال هم ادا نمیکند و این فیلم زحمت ۲ ساله یک گروه ۱۰ نفره است، تصریح کرد: از ما سوال میپرسند که چرا سراغ شهید یوسفالهی رفتهایم اما معتقد هستیم شهدا خود انتخاب میکنند که چه زمانی سراغ آنها برویم.
فارسی افزود: در سال ۱۳۷۲ یک فیلم در مورد عملیات والفجر ۸ ساختیم و در جریان آن شهید سلیمانی حدود ۴۰ دقیقه در مورد شهید یوسفالهی صحبت کردند و حتی از قرارگاهی که قتلگاه شهید بود فیلم گرفتیم اما این فیلمها کار نشد که دلیل آن را نمیدانم. ۱۷ سال بعد در فیلمی که در مورد جانبازان میساختیم شهید بادپا فقط حدود ۴۵ دقیقه در مورد شهید یوسف الهی صحبت کرد اما اینکه چرا پخش نشد نمیدانم اما به محض اینکه سردار سلیمانی به شهادت رسید متوجه شدیم وقت آن رسیده است.
کارگردان مستند «بیقرار»، ادامه داد: همه خانواده یوسفالهی برای ساخت مستند فیلم در مورد این شهید در خدمت بودند و به نظرم خود شهید انتخاب کرده بود که چه زمانی در مورد او حرف بزنیم و این افتخاری بود که خداوند به من داد. طرح ساخت این مستند را با مرکز در میان گذاشتم، موافقت شد و خوشبختانه مسیر تولید این فیلم در مرکز، با سرعت طی شد. از همکاری مدیران مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در تولید این پروژه سپاسگزارم.
فارسی در پایان با بیان اینکه کودکان حاضر در این مراسم در کلاس درس شهید یوسفالهی هستند، خطاب به بچهها گفت: با دقت این مستند را ببینید تا ببینیم در آینده کدام یک از شما یوسفالهی این مملکت میشوید.
محمدهادی یوسفالهی برادر شهید در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران ساخت و اکران مستند فیلم «بیقرار» و رزمندگانی که شاکله اصلی فیلم بودند، گفت: به نیابت از خانواده شهید از اینکه دغدعه پاسداشت یاد شهیدان را دارید، صمیمانه سپاسگزارم. در این فیلم، معانی انسانی و ارزشمندی درباره جایگاه انسان و شهدا وجود دارد، خدا را شکر، که تلاش شده تا چنین مستندی ساخته شود.
«بیقرار» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی درباره شهید محمدحسین یوسف الهی است که همرزم شهید سردار سلیمانی در جوانی بوده است. «بیقرار» را محمدعلی فارسی کارگردانی کرده است. این مستند در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» روی پرده رفت و جایزه دوم شهید آوینی را دریافت کرد.
فیلم مستند «فیدوس» تولید شد
مستند «فیدوس» برش روایی مختصری از فعالیتهای کادر پالایشگاه نفت آبادان در دهه ۵۰ و ماههای منجر به پیروزی انقلاب اسلامی است چراکه یکی از اتفاقات بزرگی که در مبارزات انقلابی کمر حکومت پهلوی را شکست اعتصاب کارگران نفت پالایشگاه نفت آبادان بود که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است.
اینکه چطور با وجود فشارهای امنیتی و حکومتی اعتصاب و مبارزه کارگران پالایشگاه نفت اتفاق افتاده روایتی است که در «فیدوس» شاهد هستیم.
مستند «فیدوس» چهار راوی دارد که افرادی هستند که حاضران در تجمعات و اعتصابات و فعالیتهای انقلابی پالایشگاه بودهاند و روایت میکند که اولین جرقههای مبارزات از کجا شروع شد و حضور بزرگان و مسؤولان کشوری و درگیریها و بازداشتها و نوع و تفاوت فعالیتها و هر آنچه را که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد، تشریح میکند. این روایت به روایت امروزی پالایشگاه ختم شده و به اتفاقات متفاوتی که در دهه ۵۰ افتاده و اینکه نیروی ایرانی پای کار آمده و طرحهای اجرایی مختص مهندسان ایرانی است که در پالایشگاه نفت آبادان پرورش پیدا کردهاند، میپردازد.
در این مستند مالک حدپورسراج به عنوان یک آبادانی راوی و میزبان است، چراکه سراج هنرمند و بازیگر است و از آبادانیهایی است که از آن ایام خاطره دارد و با این فرهنگ آشناست. او با کارگران پالایشگاه و نفت و فیدوس زندگی کرده است.
نظر شما