به گزارش خبرنگار مهر مستقر در نمایشگاه رسانههای ایران، «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان با اصحاب رسانه طحان نظیف گفت: مجلس هفته گذشته ایرادات وارده به بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را رفع کرد. مصوبات مجلس بعد از اصلاح ایرادات به شورای نگهبان واصل شده است و به محض بررسی مجدد، نتایج را اعلام خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت طرح شفافیت قوای سهگانه، گفت: ما اخیراً طرح شفافیت را بعد از اصلاح مجلس شورای اسلامی دریافت کردیم و در نوبت رسیدگی شورای نگهبان است، هنوز بررسی نکردهایم.
وی بیان کرد: مصوبهای از مجلس درباره لایحه عفاف و حجاب دریافت نکردیم و در صورت دریافت، نتیجه بررسیهای شورای نگهبان را اعلام خواهیم کرد.
طحان نظیف تصریح کرد: روز سه شنبه وزارت کشور اسامی نامزدهای نهایی داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم را اعلام و سپس تبلیغات رسمی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز خواهد شد.
وی درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت، گفت: این طرح بعد از اصلاح در مجلس هنوز به شورای نگهبان نرسیده است.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: با توجه به اصلاح قانون انتخابات مجلس و دو مرحلهای شدن ثبت نام انتخابات مجلس، تعداد افرادی که عدم احراز صلاحیت شدند در این دوره نسبت به ادوار قبلی انتخابات کاهش یافته است. این در حالی است که تعداد داوطلبان در این دوره افزایش یافته بود.
طحان نظیف درباره تخلفات انتخاباتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم، گفت: شورای نگهبان ناظر انتخابات است و این نظارت تمام مراحل انتخابات حتی تبلیغات را در برمیگیرد. فعلاً گزارشی مبنی بر تخلفات انتخاباتی نامزدها به دست ما نرسیده است. امیدواریم در این دوره تخلفات انتخاباتی نداشته باشیم یا بسیار محدود باشد.
طحان نظیف بیان کرد: حدود ۴ هزار نفر در مرحله شورای نگهبان به تعداد کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی افزوده شد. حدود ۲۰۰ نفر در مراحل قبل تأیید شده بودند که در مرحله بررسی در شورای نگهبان و بر اساس اسناد و مدارکی که دریافت شد، ردصلاحیت شدند که فردا مهلت نهایی برای رسیدگی به شکایات این افراد است.
وی تاکید کرد: انتخابات مظهر مردم سالاری دینی است. انتخابات در کشور ما همیشه دقیق و جامع برگزار شده و هیچ گاه با هدایت کشورهای خارجی یا بنگاههای اقتصادی نبوده و همواره مردم تصمیم گرفتند که چه افرادی انتخاب شوند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: با حضور نخبگان و جوانان و افراد با تجربه امیدواریم که مجلس آتی قدمهای بلندتری برای رفع مشکلات مردم بردارد.
طحان نظیف اظهار کرد: ۹۵ درصد افرادی که برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری تأیید نشدند، با استناد به این بود که شرایط و صلاحیت لازم علمی و اجتهاد را دارا نبودند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تمام رؤسای جمهور ما بعد از دوره ریاست جمهوری خود ردصلاحیت میشوند، بیان کرد: خیر. عمومیت ندارد و اینگونه نیست که همه رؤسای جمهور قبلی ما برای انتخاباتهای بعدی ردصلاحیت شده باشند.
وی ادامه داد: ما برای هر انتخاباتی شرایطی داریم. انتخابات مجلس خبرگان، شورای اسلامی و ریاست جمهوری هر کدام شرایطی دارد و بررسی صلاحیت برای هر دورهای مجزا است. در کشور ما نظارت وجود دارد و هیچکس مصونیت ندارد. اینگونه نیست که فردی که یک بار تأیید صلاحیت شده باشد، حتماً دفعات بعد هم تأیید شود. ما داوطلب انتخابات درجه یک و دو یا آقازاده و روستازاده نداریم و شرایط همه داوطلبان مورد بررسی قرار میگیرد.
طحان نظیف در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شورای نگهبان روز اول اسفند یعنی سهشنبه هفته جاری اسامی نهایی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم را اعلام میکند؛ آیا چنانچه پس از این تاریخ، اسنادی به دست شورای نگهبان برسد ناظر بر عدم صلاحیت یک نامزد، آیا ردصلاحیت این نامزد، اعمال میشود یا اینکه کار به موعد بررسی اعتبارنامه او در مجلس در صورت رأی آوریاش کشیده میشود، گفت: فردا اسامی نهایی را اعلام خواهیم کرد، اما اگر اشتباهی در بررسی صلاحیتها صورت گرفته باشد یا اتفاق جدیدی افتاده باشد، حتماً اعمال خواهد شد.
طحان نظیف تاکید کرد: هر انتخاباتی شرایط خودش را دارد، اما بارها عرض کردهایم که در هر دورهای صلاحیت افراد را مجدداً بررسی میکنیم و بررسی صلاحیت برای همان دوره است.
وی بیان کرد: ما در شورای نگهبان داوطلب ریز یا درشت، داوطلب درجه ۱ یا داوطلب درجه ۲، داوطلب عادی یا ویژه و داوطلب آقازاده یا روستازاده نداریم بلکه همه داوطلبان انتخابات هستند و در برابر قانون یکسان هستند و بررسی صلاحیتشان انجام میشود. شورای نگهبان چک سفید امضا به کسی نمیدهد.
وی اظهار کرد: ممکن است افرادی سوابق و کارنامهای داشته باشند، اما شرایط قانونی را از دست داده باشند.
طحان نظیف گفت: حدود ۶ برابر کرسیهای فعلی مجلس شورای اسلامی، کاندیدای خانم داریم که بانوان میتوانند با مشارکت، تعداد بیشتری از افراد را به مجلس بفرستند که بتواند آنها را نمایندگی کنند.
وی ادامه داد: در استان آذربایجان شرقی برای ۱۰ کرسی ۷۰۳ نفر، در استان اصفهان برای ۲۰ کرسی ۷۵۰ نفر، در استان البرز برای ۳ کرسی ۴۶۵ نفر، در استان خراسان رضوی برای ۱۸ کرسی ۱۰۱۹ نفر، در استان سیستانوبلوچستان برای ۸ کرسی ۲۵۱ نفر و در استان مازندران برای ۱۲ کرسی ۴۶۲ نفر تأیید صلاحیت شدهاند که بقیه استانها هم به همین نحو است.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: فضا برای مشارکت همه جریانات سیاسی و همه افراد فراهم است که انشاءالله انتخاباتی پرشور و رقابتی را شاهد باشیم.
نظر شما