۲۹ بهمن ۱۴۰۲، ۲۱:۴۰

داوطلب ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری:

مجلس خبرگان پشتوانه ای اطمینان‌بخش برای صیانت از نظام است

مجلس خبرگان پشتوانه ای اطمینان‌بخش برای صیانت از نظام است

زنجان-داوطلب ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مجلس خبرگان رهبری جایگاهی ویژه در مشروعیت کشور دارد، گفت: حضور فعال این مجلس پشتوانه اطمینان‌بخش برای صیانت از نظام است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله جواد جعفری، شامگاه یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: نقش‌آفرینی مردم برای حضور در انتخابات و اعتلای نظام بر کسی پوشیده نیست و امیدواریم بتوانیم با فعالیت‌های شایسته زمینه‌های ظهور را بیشتر و بهتر فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه در ابتدا داوطلبی از زنجان برای مجلس خبرگان رهبری نداشتیم، تصریح کرد: احساس حقارت می‌کردیم کسی خارج از استان کاندیدای مجلس خبرگان شود و تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات گرفتم، حضور داوطلب بومی موجب استقبال قابل توجه مردم استان شده و این موضوع در جمع‌های مردمی در مناطق مختلف استان کاملاً مشهود است.

داوطلب ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تبیین اهمیت مجلس خبرگان تصریح کرد: این مجلس مربوط به بالاترین مقام کشور است و نهادی فراتر از نهادهای دیگر و تشکلی فرانهادی به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه تعیین رهبری بر عهده این مجلس است و جایگاه ویژه در مشروعیت کشور دارد، ابراز کرد: دانش عمیق دینی و فقهی و بینش عمیق سیاسی و اجتماعی خبرگان رهبری تأیید شده و حضور فعال این مجلس پشتوانه اطمینان‌بخش برای صیانت از نظام است.

آیت الله جعفری نگاه هوشمندانه به شیوه اداره کشور را از ویژگی‌های خبرگان رهبری دانست و گفت: این مجلس ناظر بر فقاهت، شجاعت، عدالت و سایر خصوصیات رهبر امروز بوده و باید نگاهی هوشمندانه و آگاهانه برای انتخاب رهبر آینده داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه انتخاب رهبر، عزل رهبر در صورت محرز شدن فقدان ویژگی‌ها و نظارت رهبر از وظایف خبرگان رهبری است، یادآور شد: همان‌طور که در قانون اساسی تصریح شده، رهبر در مقابل مسوولیت‌های جزایی مصونیت ندارد و در مقابل قانون مثل همه مردم است.

داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ۷ کمیسیون در خبرگان تشکیل شده که ۴ کمیسیون مربوط به مسائل رهبری است، ادامه داد: یکی از این موارد نیز کمیسیون پاسداری از ولایت فقیه است و با توجه به تحصیلات، نوشته‌ها و تحقیقات تصور می‌کنم می‌توانم در این کمیسیون حضور یابم.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون اقتصادی، تحولات جهانی و داخلی اقتصادی را رصد می‌کند و یکی از بازوهای دخیل در امر معیشت مردم است، عنوان کرد: کمیسیون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خبرگان نیز همه اتفاقات را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد و می‌تواند در نهادینه کردن امر مطالبه‌گری در جامعه اثرگذار باشد.

آیت الله جعفری نهادینه کردن حاکمیت شایسته سالاری در جامعه را از دیگر نقش‌های مجلس خبرگان رهبری خواند و گفت: شنیدن حرف نسل نو از مسائل مهم در کشور است و باید مجلس خبرگان در جایگاه متعالی خود به این بحث بپردازد.

وی افزود: نسل نو سنین ۱۴ تا ۲۳ سال را در برمی‌گیرد و ویژگی‌های مثبت و خوبی دارد، این قشر بلوغ سریع اجتماعی دارند و به کنش‌گری اجتماعی و تولید محتوا علاقه‌مند هستند.

داوطلب مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه انقلاب ما الگوی سوم بانوان را معرفی کرد؛ به‌طوری که بانوان می‌توانند در عین رعایت مرزهای دینی در جامعه منشأ اثر باشند و تحول ایجاد کنند، تصریح کرد: بانوان در انتخابات می‌توانند نقش قوی داشته باشند، همسران و فرزندان خود را به صندوق‌ها رأی بیاورند و تحکیم خانواده و پویایی جامعه را رقم بزنند.

وی در خصوص مهندسی فرهنگی کشور و نقش مجلس خبرگان در راهبری این موضوع اظهار کرد: در حوزه مهندسی فرهنگی به میزان کافی در کشور طرح داریم اما مشکل در اجرا و هماهنگی بین نهادها است؛ در واقع یکی از مشکلات تعدد ارگان‌های فرهنگی و عدم مدیریت متمرکز نهادهای فرهنگی و پخش شدن بودجه بین همه است.

آیت الله جعفری با بیان اینکه تعدد مراکز فرهنگی و بعضاً اختلاف مبانی این مراکز موجب ایجاد چالش‌هایی می‌شود، خاطرنشان کرد: مجلس خبرگان رهبری به عنوان مقام معنوی می‌تواند چتری برای نهادهای فرهنگی باشد و کمیسیون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن می‌تواند در کلان کشور مؤثر واقع شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فهرست‌های منتشر شده داوطلب‌های انتخابات مجلس خبرگان، ابراز کرد: افرادی که چنین فهرست‌هایی را تهیه می‌کنند معیارهای خاصی دارند و به طور معمول افرادی که شناختی از آنها وجود دارد، در لیست‌ها هم گنجانده می‌شوند.

داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری افزود: نبود نام بنده در این لیست‌ها، بیشتر مربوط به این است که شناختی نسبت به من نداشتند چون زمینه فعالیت علمی و اجرایی من با اعضای آنها متفاوت بود؛ در خصوص تهیه لیست هم این طور نبود که ساز و کار خاص و گزینشی در این خصوص باشد بلکه بیشتر زمینه آشنایی قبلی تأثیرگذار بوده است.

وی در مورد تغییر افکار نسل‌های جدید و ایجاد شکاف با روحانیت عنوان کرد: در فاصله نسل امروز با روحانیت مسائل مختلفی دخیل است و بلوغ اجتماعی سریع باعث می‌شود اطاعت پذیری نسل قبل را نداشته باشند و این قشر نگاه انتقادی و چالشی به مسائل داشته و چالش‌ها فاصله ایجاد می‌کند.

آیت الله جعفری با اشاره به اینکه نوع ساختار نسل جدید با نسل قبل فرق دارد و تبلیغات دشمن نیز در ایجاد شکاف‌ها مؤثر است، یادآور شد: در گذشته هیچ فردی تفریح و آموزشی غیر مسجد نداشت و رسانه اصلی مسجد بود اما امروز تنوع‌ها و مشغولیت‌ها باعث شده رفت و آمد مردم به مسجد کمتر شود و از طرفی نسل نو اهل رسانه است.

وی در مورد ارزیابی ارکان مختلف نظام در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: برخی جاها پیشرفت خوبی داشتیم و به فرموده مقام معظم رهبری پژوهش از جمله مواردی است که دستاوردهای خوبی به دست آمده و توسعه دانش بنیان‌ها در راستای گام دوم انقلاب است.

داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه رویکردهای دولت با فرمایشات مقام معظم رهبری همسو است و در این حالت می‌توانیم به موفقیت‌های بیشتری دست یابیم، عنوان کرد: توجه به سبک زندگی، سند تحول آموزش و پرورش و مواردی از این دست می‌تواند در پیشبرد بیانیه گام دوم مؤثر باشد.

آیت الله جواد جعفری در سال ۱۳۵۰ در زنجان متولد شد. پدر او از مبارزان رژیم طاغوت بود. پس از گذراندن دوران تحصیل در دبیرستان و تحصیلات حوزوی در سال ۸۰ وارد مرکز تخصصی مهدویت شد و مطالعات تخصصی خود را در این حوزه پی‌ریزی کرد.
او از تدریس علمایی همچون آیت‌الله شبیری بهره برده و ۳۰ مقاله علمی، پژوهشی و ترویجی دارد و مقالاتی در حوزه بین‌الملل در بیروت و ترکیه ارائه داده است.

کد خبر 6031119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha