۴ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۴۶

«با مهر انتخاب کنید»

ابوالحسن کتابی فرد

ابوالحسن کتابی فرد

زنجان- «ابوالحسن کتابی فرد» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: زنجان
  • حوزه انتخابیه: ابهر، خرمدره و سلطانیه
  • شعار انتخاباتی: (انتخاب حق مردم)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

ابوالحسن کتابی فرد یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر روزمه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

- ابتدایی را در دبستان سپهر ابهر، راهنمایی را در مدرسه امیرکبیر ابهر و متوسطه را در دبیرستان شریعتی ابهر تحصیل کرده است، کارشناسی رشته علوم سیاسی و کارشناسی ارشد مدیریت رسانه را در تهران گرفته و کارشناس امور فرهنگی و مطبوعات و اطلاع رسانی مدیریت کتابخانه ها است.

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

قانونگذاری یکی از وظایف مهم و اساسی مجلس شورای اسلامی است. چهار دسته آسیب «عدم هدف جویی تسهیل گر»، «ابهام زایی»، «شکل جزیره ای» و «ضعف در فرایندها»

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

سه گام اساسی مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی ۱_ ضرورتِ وجود برنامه برای تغییر ۲_ قانون به مثابه ریل‌گذاری ۳_ نظارت بر اجرای قانون....و ملاحظات تقوایی آن

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

مسؤولان نظام باید زندگی معمولی و به دور از تجمل داشته باشند. کسانی که مسئولیّتی دارند در نظام جمهوری اسلامی، یکی از چیزهایی که باید واقعاً به آن اهتمام داشته باشند و لازمه‌ی تقوا است، این است که دنبال زندگی تجمّلاتی و تشریفاتی و مانند اینها نروند. زندگی معمولی داشته باشند، اسراف و مانند اینها نداشته باشند. تقوا و در پیش گرفتن راه و مشی انبیا البته قطعاً مثل آنها نمی‌توان شد، ولی در حد و اندازه و با رعایت تقوا خود را بدان نزدیک کردند. چون خارج از آن خود تجمل گرایی برای کسب قدرت فسادهای دیگر را به دنبال خواهد داشت.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همدلی میان قوای سه گانه ظرفیتی برای مقابله با تخلفات اقتصادی است. تأکید مقام معظم رهبری بر همدلی و همکاری و همراهی قوا را تکلیف و دستور شرعی و قانونی دانست و گفت: همه تلاش‌ها و تدابیر در ارکان دولت صورت گرفته تا مدیران دولتی از افتادن در تله حاشیه‌ها که باعث ناامیدی مردم است، پرهیز کنند. در عین حال هم باید مستقل ماند.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مهمترین چیزی که در باب مجلس شورای اسلامی وجود دارد، این است که این مجلس مظهر مردم‌سالاری دینی است. الگویی که نظام اسلامی در خصوص مردم‌سالاری دینی به دنیا ارائه داد و در عرصه‌ی سیاست جهانی مطرح کرد، بدون شک تجربه‌ی موفقی از آب درآمد. آنچه در آن، هم رأی و اراده و شخصیت و خواست مردم در آینده‌سازی جامعه تأثیر دارد، و هم چارچوب این حرکت، ارزشهای معنوی و الهی است، همان چیزی است که امروز بشریت نیازمند آن است و از نبود آن دارد رنج می‌برد. این جنگ‌ها، استکبارها، ظلم‌ها، شکاف‌های طبقاتی، غارت ثروت ملت‌ها و فقر عجیبی که بر بخش عظیمی از مردم دنیا حاکم است، همه بر اثر نبود معنویت است. غافل شدن از مردم و تبع آن از معنویت، اینها را خواهد داشت اما اگر با مردم و معنویت همراه باشد بر تمامی مشکلات فائق خواهند آمد.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

در این خصوص به بیانات مقام معظم رهبری متوسل می‌شوم: «یکی دیگر از شاخص‌ها مردمی بودن است؛ مردمی بودن یعنی چه؟ مردمی بودن یعنی با مردم عادی معمولی مخلوط شدن، نشست و برخاست کردن، هم گوش شنوا برای شنیدن حرف مردم داشتن، هم زبان گویا برای روشن کردن ذهن مردم داشتن. اینکه ما برویم در یک جمعی از مردم، یک داعیه‌ای دارند، یک خواسته‌ای دارند، حرفشان را بشنویم و بعد هم بگوییم «بله، صد درصد حق با شما است و این کسانی که گوش نمی‌کنند، عمل نمی‌کنند، چنین و چنان هستند»، نه، [کافی نیست]؛ یک وقت‌هایی هست یک گره‌ی در ذهن مردم هست، شماها باید این گره را باز کنید؛ این «جهاد تبیین» که ما عرض کردیم (۱۲)، شامل این موارد می‌شود. مشکلاتی وجود دارد؛ فرض کنید فلان قشر یک مطالبه‌ای دارد، خب شما نماینده‌ی مجلسید، از مصرف کشور و درآمد کشور مطّلعید، میدانید که این عملی نیست؛ وقتی میدانید عملی نیست، منتظر نمانید که مثلاً فلان نماینده‌ی اجرایی یا قضائی بیاید بگوید نمی‌توانیم؛ نه، شما بگویید نمی‌شود؛ یعنی هم گوش برای شنیدن حرف مردم، هم زبان برای روشن کردن ذهن مردم داشته باشید. ممکن است در آن جمعی که مقابل شما هستند، دو نفر، سه نفر، ده نفر جماعتی هم بگویند «برو بابا! این هم [کاری نکرد]»! بگویند؛ شماها بایست [به وظیفه‌ی خودتان عمل کنید]. مردمی بودن یعنی این؛ اینکه میگوییم «مردمی»، مردمی، فقط این نیست که ما مثلاً فرض کنید که همین طور مدام شعار طرف‌داری از مردم بدهیم؛ نه، باید به مردم کمک کنیم؛ «کمک»، هم شنیدن حرف آنها است، هم اجرا کردن خواسته‌ی آنها است در صورت امکان، هم روشن کردن ذهن آنها است در صورت وجود اشکال و عدم امکان.»

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

دنبال حلّ مشکلات اساسی کشور بودن؛ یعنی واقعاً اساسی‌ترین مسائل را نگاه کنید، آنها را [دنبال کنید]. من به تعبیر بهتر بگویم، در مسائل کشور، مسائل اصلی وجود دارد، مسائل فرعی وجود دارد؛ تا وقتی مسائل اصلی پیش پای ما است، نوبت به مسائل فرعی نمی‌رسد. سراغ مسائل فرعی رفتن در حالی که ما مسائل اصلی را جلوی چشم داریم، جایز نیست. دنبال حلّ مشکلات اساسی و مسائل اصلی باشید؛ اصلی فرعی کنید موضوعات را. اجتناب جدّی از تبعیض و فساد؛ اجتناب! یک وقت می‌گوئیم ضدّیّت جدّی با فساد، خب بله، همه ضدّند، ما هم همه ضدّیم؛ منتها گاهی اوقات می‌شود که این ضدّیّت با فسادِ در دیگران است، با تبعیضِ در دیگران است. باید خودمان مراقبت کنیم، خودمان جدّیّت داشته باشیم (مقام معظم رهبری)

  • سوالات استانی:

* با وجود ۳۲۸ پروانه بهره برداری، ذخیره قطعی معادن به میزان ۶۱۰ میلیون تن و وجود ۳۵ نوع ماده معدنی، برنامه شما برای بهره برداری از ظرفیت معادن در استان زنجان چیست؟

از آنجا که بخش عمده این معادن فعال بوده و در سال‌های گذشته وصول حقوق دولتی آنها احصا شده، حضور سرمایه گذاران واقعی در این بخش باعث می‌شود برنامه‌ریزی مناسبی برای استخراج مواد معدنی صورت گیرد و اصلاح شیوه اکتشاف و استخراج آسیب کمتری به محیط زیست و منابع‌طبیعی وارد می‌کند. همراه با توسعه آنها باید به مسائل محیط زیست هم توجه کرد.

* با توجه به سکونت بیش از ۶۰ هزار زنجانی در مناطق حاشیه‌ای، تدبیر شما برای حل معضل حاشیه نشینی در زنجان چیست؟

تعارض خرده فرهنگ‌ها، آلودگی محیط زیست، نادیده گرفته شدن بهداشت عمومی، تخریب اراضی دولتی و عمومی، از مشکلاتی است که پدیده‌ی حاشیه نشینی به دنبال دارد. با تعریف حاشیه نشینی به عنوان جریان مهاجرت جمعیت جویای کار و رفاه هرچه بیشتر از روستاها و شهرهای کوچک به حاشیه‌ی شهرهای کوچک و بزرک و در برخی موارد رانده شدن افراد فقیر و بی بضاعت از متن شهرها به حاشیه، رفع این پدیده‌ی ناهنجار اجتماعی را مستلزم همکاری‌های بین بخشی دستگاه‌های مسئول و اتخاذ روش‌های واحد برای حل آن باید اقدامات مناسبی به عمل آورد.

* برنامه شما برای توسعه زیرساخت‌های ۲۰ شهرک صنعتی در استان زنجان چیست؟

توسعه عمرانی شهر: یکی از مسائل مهم در شهرها، مسئله عمران شهری است که این مقوله به عنوان تابلو و پیشانی مرکز استان و بنایی برای توسعه هر شهر به شمار می‌رود به گونه‌ای که کل استان تحت الشعاع این مسئله قرار دارد. شهرداری نمی‌تواند به تنهایی در زمینه عمران کاری انجام دهد بلکه نیازمند حمایت تمام دستگاه‌هاست. تعامل با مردم شرط اصلی در پیشرفت عمران شهری است، اینکه در شهری چندین سال پروژه‌ای راکد بماند و افراد همکاری نکنند درست نیست و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود. هر گامی در عمران شهری استان موجب پیشرفت و شکوفایی استان خواهد شد و هر کس بخواهد در این خصوص سرمایه‌گذاری کند سود و ارزش بالایی خواهد داشت.

کد خبر 6031879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha