استان: سمنان
حوزه انتخابیه: گرمسار و آرادان
شعار انتخاباتی: مدیریت جهادی بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
جلال حدادی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- مهندس عمران، کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، از اهالی مردم شریف و بزرگوار داورآباد از توابع شهرستان آرادان
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
فاصله گرفتن از وظیفه ذاتی که قانون گذاری و نظارت بر امور اجرایی قوانین تأیید شده در کشور میباشد.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
تعهد و مسئولیت پذیری خصوصیت اصلی یک نماینده در کنار پاسخگو بودن به مردم کل کشور میباشد.در کنار موضوع مطرح شده بنظر میرسد نمایندگان با کمک افراد دارای تخصص نسبت رصد مداوم عملکرد دستگاههای دولتی در جهت خدمت رسانی اقدام کند.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
بحث تجمل گرایی یک موضوع اقتصادی و اجتماعی است و باید در جامعه شناسی از نوع مد و مدگرایی مورد بررسی قرار گیرد تجمل و تجمل گرایی برای این است که فرد خود را در جامعه متمایز کند. وقتی جامعهای در مفهوم مادی گرایانه بخواهد تجمل گرا باشد، فرد مظاهر مادی خود را به رخ دیگران میکشد و این کار از طبقه بالا تا پایین اجتماع گسترش مییابد، بنابراین فرد در جهت مسابقه ایجاد شده دیگر به درآمد و داشتههای خود قانع نیست و به دنبال در آمد اضافی از طریق راههایی از جمله رانت اقتصادی، کم فروشی و رشوه و … میباشد. در خصوص اقدامات، چون موضوع به نوعی به فرهنگ کل جامعه مربوط میشود بایستی به صورت ریشهای حل شود لذا بایستی در مقاطع تحصیلی وارد کتب درسی گردد تا فرزندانمان با این موضوع آشنا گردند. رسانهها از جمله صدا سیما از نمایش در تولیدات خود از تجمل گرایی پرهیز نماید. ساده زیستی از مسئولین آغاز شود.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همکاری در صورتیکه حد و مرزها رعایت گردد و باعث تخطی در وظایف دیگر قوا نشود بسیار خوب است. ولی باید از ایجاد سازمانهایی در موازات هم و دارای یک وظیفه خودداری شود.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
عدم مسؤولیت پذیری در قبال مردم باعث قهر و جدایی مردم از مسئولین میشود. که این موضوع برای کلیت نظام خوب نیست.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
با شناخت و استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای شهرستانها و موضوعات ملی میتواند از دادن شعارهای خارج از حیطه وظایف و غیر واقع بینانه جلوگیری بعمل آید.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نمایندگان بر اساس تخصصهای گوناگون در کمیسیونهای مختلف حضور پررنگ داشته باشند تا در راستای تخصص خود حداکثر اثر گذاری را برای کشور داشته باشند.
- سوالات استانی:
* - سمنان با سرانه بارندگی ۱۲۰ میلی متر، ششمین استان خشک ایران محسوب میشود. برنامه شما برای افزایش توان آبی استان سمنان چیست؟
۱. تغییر نوع کشت با شتاب بیشتر و حرکت به سوی کشتهایی که آب کمتر نیاز دارد. مثل پسته و گیاهان دارویی و … ۲. به نتیجه رسیدن طرح جامع کشاورزی شهرستان بر اساس آمایش کلی شهرستان که در حال انجام است. ۳. استفاده بیشتر از روش آبیارهای نوین از جمله روش گلخانهای (در حال حاضر ۷۱ هکتار در حال انجام است) و آبیاری زیر سطحی برای باغات (در حال حاضر دیگر نقاط استان در حال انجام است). ۴. کارخانه صنایع تبدیلی در قطب اقتصادی استان شهرستان گرمسار و آرادان (هر چند کل شهرستان در استان رتبه اول دارد). ۵. سعی و تلاش تمامی مسئولین استان در جهت تکمیل خط انتقال حق آبه از سد نمرود به استان به ویژه به شهرستان گرمسار آرادان و ایوانکی را میطلبد.
* برنامه شما برای رفع عقب ماندگی استان در زمینه جذب سرمایه در زمینههای معدنی و صنعتی، گردشگری و… چیست؟
نگاهی به وضعیت آذر و دی ماه نشان میدهد شاخص تولید و فروش شرکتهای صنعتی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش را نشان میدهد. شاخص مدیران خرید (PMI) که در ایران با عنوان شامخ منتشر میشود ، در آذر و دی ماه امسال با سقوط به زیر عدد ۵۰، زنگ خطر تعمیق رکود و تضعیف و کسادی تولید به صدا در آورده است. روند شامخ کل اقتصاد و همچنین شامخ صنعت در آذر ماه ۱۴۰۲ بیانگر این نکته اساسی است که وضعیت فعالیتهای اقتصادی در این ماه به طور محسوس تضعیف شده و تداوم این وضعیت میتواند رشد اقتصادی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به طور قابل توجه کاهش دهد. یافتههای مرکز پژوهشهای عامل در کنار عدم تخصیص ارز و مشکل تأمین مواد اولیه، باعث شده تا برخی از شرکتها با تعطیل شدن خطوط تولید مواجه باشند. علاوه بر این قوانین غیر کارشناسانه نیز ادامه کاهش فروش خارجی را به دنبال داشته است. ضمن اینکه در ماههای اخیر بسیاری از شرکتها با کمبود شدید نیروی کار و عدم تمایل نیروی انسانی به کار روبه رو هستند. لذا با توجه به رکود حادث شده در صنایع بزرگ بایستی اقدامات شتابان در بخش تعاونیها و صنایع زود بازده اقدام به عمل آید که یکی از آن موارد مشاغل خانگی و گردشگری که میتوان با تبلیغات صحیح به رشد خوبی در شهرستان دست یافت که خود باعث رشد مواردی از جمله هتل داری و گردش مال و… میگردد. نزدیکی به پایتخت با توجه به جمعیت آن میتواند هم مزایا و معایبی برای شهرستان داشته باشد که از این ظرفیت باید به نحو احسنت سود برد در خصوص معادن از جمله نمک و گچ و… با جذب سرمایه خارجی و نیز داخلی (استفاده از توانایی بورس در جهت جذب سرمایه) و همچنین ارائه تسهیلات بلند مدت میتوان نسبت به رشد فعالیتهای معدنی امیدوار شد. البته لازم بذکر است با وجود منطقه اقتصادی ویژه و وجود طرح بندر خشک میتوان در خصوص صادرات مواد معدنی امیدواری بیشتری داشته باشیم.
* یکی از مسائل استان، فرسودگی بیش از ۶۰ درصد مدارس، کمبود مدارس و در نتیجه دو نوبته بودن مدارس است. برای حل این مساله چه تدبیری دارید؟
جهت ارتقای کیفیت آموزشی باید گامهای زیر برداشته شود: ۱. کاهش تعداد دانش آموزان در یک کلاس درس در مدارس دولتی (در حال حاضر تعداد ۳۶ نفر به بالا است) ۲. افزایش امکانات تحصیلی با تجهیزات نوین مثلاً دورههای کامپیوتر و.... ۳. وجود تجهیزات آزمایشگاهی و کار گاهی حداقل به صورت متمرکز ۴. پرداخت به موقع حق الزحمه معلمان شریف حق التدریسی ۵. رفع کمبود مشاور تربیتی در مدارس ۶. در خصوص کاهش نفرات دانش آموزی در یک کلاس و فرسودگی علاوه بر برنامه ساخت مدارس جدید با دید بلند مدت از طریق نوسازی مدارس میتوان با توجه به کاهش جمعیت دانشجو در دانشگاههای علمی کاربردی، پیام نور و دانشگاه آزاد از امکانات آنها استفاده نمود بصورت استیجاری و یا واگذاری وزارت خانهای استفاده نمود راه حل دیگر میتوان با بهسازی مدارس فرسوده نسبت به ایجاد امنیت روانی و نیز کاهش مدارس دو نوبته استفاده نمود. راه دیگر استفاده از ظرفیت شبکه مجازی و الکترونیکی در کتبی که به کیفیت آموزشی لطمه نداشته باشیم.
نظر شما