خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: جشنواره تئاتر کُردی سقز با حضور ۱۵ گروه داخلی و خارجی، با شور و هیجان در سقز برگزار شد، تئاتر کوردی بعنوان یک برند فرهنگی ارزشمند برای سقز، مستلزم حمایت همه جانبه از سوی مسؤولان، هنرمندان، رسانهها و دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر است.
تئاتر در سقز نمایانگر شور، نشاط و هیجان است و عشق به تئاتر در میان سقزیها زبانزد عام و خاص بوده است و این شور و نشاط نقطه عطفی برای برگزاری متعدد این جشنواره بوده است، جشنوارهای که میتواند حالمان را خوب کند و سه چهار روز تئاتر زیبا را به زبان شیرین کوردی بشنویم و ببینیم.
حواشی و اختلاف نظر همیشه در همه تورنومنت ها، جشنوارهها و مسابقات بوده و ادامه دار است و جشنواره تئاتر کوردی سقز نیز از این قاعده مستثنی نیست و بعد از گذشت هجده دوره، کماکان مسائل مختلف گریبان آن را گرفته است و با این حواشی دست و پنجه نرم میکند، منتها نباید این حواشی در برگزاری و کم رنگ کردن عشق به تئاتر میان علاقمندان تأثیر منفی بگذارد و هر باره جشنواره به دلایلی به حاشیه معطوف شود چرا که این جشنواره تنها سکویی است برای لمس و بیان مشکلات روزمره به زبان تئاتر.
علیرغم همه حواشی و اختلاف نظرها در مورد چگونگی انتخاب دبیر جشنواره، داوران بازبین و خیلی از دغدغههای دیگر، اما این جشنواره کار خود را در سقز آغاز کرد و هنرمندان سقزی با عشق و علاقه همیشکی برای برگزاری هرچه باشکوهتر جشنواره قدم برداشتند تا تئاتر کوردی سقز به جایگاه واقعی خود برسد.
در نخستین روزهای آغاز جشنواره هجدهم سالنهای نمایش جای سوزن انداختن نداشت و دوباره قافیه تکرار شد و سقزیها استقبال بینظیری از اولین نمایش کردند، حضور هنرمندان اقلیم کوردستان از شهرهای دهوک، کرکوک و سلیمانیه و همچنین از سنندج، ارومیه، کرمانشاه، قروه و دیگر شهرهای کوردنشین در جشنواره تئاتر کوردی سقز، تابلوی بی نظیری از همبستگی و اتحاد خلق کرد که میتوان به آن بالید.
جشنواره تئاتر کُردی باعث تبادل اندیشه میشود
هنرمند سنندجی گفت: هجدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز باعث تبادل اندیشه، فرهنگ و یادگیری در کنار دیگر دوستان هنرمند میشود.
حسن ترقی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شرکت در جشنواره برای من صرفاً دورهمی هنرمندان تئاتر محسوب میشود و دیدار با رفقا و تئاتریهای قدیمی و تئاتریهای جوانی که هدفشان تئاتر است حضور یافتم.
وی جشنواره تئاتر کُردی سقز را تنها جشنوارهای که علاقمند است حضور یابد، عنوان کرد و افزود: با هر عنوانی چه بازیگر چه کارگردان و چه نویسنده باشم علاقمندم در جشنواره تئاتر کُردی سقز حضور داشته باشم.
این هنرمند سنندجی با اشاره به اینکه رقابتی نبودن جشنواره مؤثرتر است، اضافه کرد: کاش جشنوارهها برای شرکت کنندگان صرفاً دیدن اثر هنرمندان، تبادل اندیشه فرهنگ و یادگیری بود چون هیچیک از دوستان هنرمند نسبت به دیگری برتری تکنیکی و فنی نداشته نداریم بلکه ما همواره در حال تجربه و آموختن هستیم.
جشنواره تئاتر کُردی نشان از تداوم و اهمیت تئاتر در میان هنرمندان است
هنرمند و بازیگر پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی اقلیم کردستان نیز به خبرنگار مهر گفت: برپایی جشنواره در هر شهری نشان از اهمیت آن در بین ساکنین آن شهر و اهالی آن منطقه است و برگزاری ۱۸ دوره جشنواره تئاتر کُردی در شهر سقز نشان از تداوم و اهمیت هنر تئاتر کُردی در بین هنرمندان و مردم فهیم این شهر دارد.
«آزاد سه وزه» افزود: در اکثر شهرهای کُردنشین، جشنوارههای تئاتر برپا شده است و شهر سقز یکی از شهرهای پیشرو در عرصه تئاتر است که توانسته در کنار سایر شهرها جایگاه و ارزش این هنر را رونق ببخشد.
وی یادآور شد: اگر همه شهروندان و دستگاهها و ادارات مرتبط و شهروندان جشنواره را برای خود بدانند قطعاً پیشرفت و شکوفایی آن چراغ راهی برای ادامه کار میشود.
زیباییهای تئاتر کوردی را ببینیم و از این چهار روز جشنواره نهایت استفاده را ببریم و از هر ابزاری برای برگزاری هرچه باشکوهتر آن ولو اختلاف نظر و سلیقه دریغ نکنیم تا آنچه شایسته سقز است به کورد زبانهای جهان مخابره شود و به امید روزی که سقز به عنوان پایتخت تئاتر کوردی، همچون سنندج و مریوان در یونسکو ثبت جهانی شود.
هشت اثر بخش داخلی شامل: نمایش «تاسه» به کارگردانی حسن ترقی از شهرستان سنندج، نمایش «بووکێکمان ههیه و زەماوەندی» به کارگردانی افشین خدری از شهرستان سنندج، نمایش «ئودیپ شاریار» به کارگردانی پرویز احمدی از شهرستان سقز، نمایش «مهم و زین» به کارگردانی رسول بانگین از شهرستان ارومیه، نمایش «سوپ بوقلمون» به کارگردانی سیامک دنیر از شهرستان ارومیه، نمایش «ئەی باڵنده» به کارگردانی توفیق ملکی از شهرستان سنندج، نمایش «یاسای پهله سووره کان» به کارگردانی موسی هدایتی از شهرستان قروه و نمایش «سێ ئافرهت» به کارگردانی سعید پاکزاد از شهرستان کرمانشاه.
چهار اثر خارجی هم شامل «هوشیاری تارماییک» و نمایش «دهرویش یان گودو» از دهوک، نمایش «پیشهگهر» و نمایش «مروفم بینی به بی جل» از کرکوک در بخش رقابتی و همچنین اثر «کلاو و پیک» از دهوک اقلیم کردستان بصورت میهمان در این جشنواره به روی صحنه میروند.
هجدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز از روز یکشنبه با حضور ۸ گروه داخلی و ۴ گروه خارجی از اقلیم کردستان در سالن آمفی تئاتر و پلاتو اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سقز برگزار و سوم اسفند ماه با معرفی برترینها در بخشهای مختلف این جشنواره پایان خواهد یافت.
نظر شما