خبرگزاری مهر، گروه استانها -هادی شمسی ثانی: اردیبهشت ماه همین امسال بود که در آخرین سال از فعالیت یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، محمد صفایی دلوئی نماینده مردم شهرستانهای گناباد و بجستان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به دلیل نامساعد بودن شرایط جسمی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری شد و بعد از آن نیز برای ادامه دوره درمان مجبور به خانه نشینی شد.
مسؤولان، فعالان اجتماعی و کنشگران سیاسی این شهرستانها تجربه روزهای بدون نماینده را تجربه سخت و غیرقابل جبرانی برای این حوزه انتخابیه عنوان میکنند. در واقع ساختار نامناسب نظام اداری و تمرکزگرایی در تهران، نماینده مردم در شهرستانهای کوچک و دور از پایتخت را به تنها پل ارتباطی مردم و مسؤولان این شهرها با بدنه قانونگذاری و اجرایی کشور تبدیل کرده است.
حضور فعال نمایندگان شهرهای کوچک در بین مردم حوزه انتخابیه و ارتباطات اجتماعی گسترده آنها، زمینه بیان مشکلات و دغدغههای اقشار مختلف را در سطح ملی فراهم میکند؛ هرچند که تلاش نمایندگان این شهرها در توزیع و جذب بودجه، تسهیل حضور سرمایهگذاران، رفع موانع تولید و پیگیری حل مشکلات اجرایی در راستای تحقق عدالت اجتماعی غیرقابل انکار است.
همین احساس نزدیکی و ارتباط با نمایندههای مجلس شورای اسلامی در حوزههای انتخابیه شهرهای کوچک و البته تأثیرگذاری آنها در همه امور این شهرها موجب میشود تا همواره فضای حال و هوای انتخابات مجلس شورای اسلامی با همه انتخاباتهای دیگر متفاوت باشد.
نامزدهای این حوزههای انتخابیه در کنار دوستان، اقوام و معتمدان محلی از روزها و حتی گاهی اوقات ماهها قبل برای حضور در این عرصه برنامهریزی میکنند و همیشه در ماههای منتهی به انتخابات شاهد حضور فعال و گسترده نامزدها در همه مجالس و محافل ملی و مذهبی هستیم؛ این حضور آنقدر چشمگیر و مؤثر است که حتی مردگان هم از آن بی نصیب نمیمانند و صاحبان عزا در مراسم ختم عزیزانشان شاهد حضور کاندیداهای مجلس و هیئت همراهشان هستند.
دهه فجر هم فرصت مناسبی برای حضور کاندیداهای مجلس در مراسم مختلف به ویژه راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن بود تا به همراه طرفدارانشان قدرتنمایی کنند.
برگزاری جلسات شبانه با حضور اقشار مختلف و طرح دیدگاهها هم از جمله تلاشهای این روزهای کاندیداهای مجلس برای جلب آرای بیشتر است.
از این فضاهای حقیقی که بگذریم، فضای مجازی هم این روزها، عرصه گستردهای برای قانونگریزی برخی قانونگذاران آینده کشور شده است و نامزدهای انتخابات مجلس قبل از شروع رسمی زمان تبلیغات، با راهاندازی گروههای مختلفی تحت عنوان «حامیان…» از این فضا برای ارائه نظرات، برنامههای و دیدگاههای خود و جلب نظر مردم استفاده میکنند.
بدون تردید از صبح پنجشنبه سوم اسفندماه با آغاز رسمی فعالیتهای تبلیغاتی نامزدهای مجلس شورای اسلامی، فضاهای حقیقی و مجازی شاهد رقابت جذاب بین نامزدها برای تصاحب کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
هیأتهای اجرایی و نظارت انتخابات هم گرچه فعالیتهای خود را از ماهها قبل آغاز کردهاند ولی این ایام به عنوان مسؤولان و دستاندرکاران برگزاری انتخابات، روزهای پرکاری را میگذرانند و با برگزاری جلسات هماهنگی و آموزشی مختلف تلاش میکنند تا عوامل اجرایی و نظارت که از بین اقشار مختلف جامعه هستند، زمینه برگزاری انتخاباتی سالم با حضور حداکثری واجدان شرایط را فراهم کنند.
دو هزار و ۸۰۰ نفر دستاندرکار برگزاری انتخابات در گناباد و بجستان هستند
رئیس حوزه انتخابیه گناباد و بجستان در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، یازدهم اسفندماه امسال همزمان با سراسر کشور در ۱۳۱ شعبه اخذ رأی این حوزه انتخابیه برگزار میشود.
رضا نصیری افزود: انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان با مشارکت دو هزار و ۸۰۰ نفر به عنوان عوامل اجرایی و نظارتی برگزار میشود.
وی بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید و تصریح کرد: هرچه نماینده منتخب مردم با درصد مشارکت بالاتر واجدان شرایط به مجلس شورای اسلامی راه یابد، با تکیه بر آرای مردم، بهتر میتواند مطالبات مردم و حوزه انتخابیه را پیگیری کند.
سقف و حداکثر میزان تبلیغات در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان؛ ۲۰ میلیارد ریال
فرماندار گناباد و رئیس حوزه انتخابیه گناباد و بجستان، سقف و حداکثر میزان تبلیغات هر نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهرستانها را ۲۰ میلیارد ریال بیان و اظهار کرد: ۸۰ درصد این هزینه باید توسط نامزدهای انتخاباتی پرداخت شود و تنها تأمین ۲۰ درصد سایر هزینههای تبلیغاتی توسط بخشهای حقیقی و حقوقی، مردمی یا خیران مجاز است.
نصیری، برگزاری مناظرههای انتخاباتی میان نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را در افزایش مشارکت واجدان شرایط در انتخابات مؤثر دانست و گفت: باید از ظرفیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و گروههای مختلف مانند استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاهها، نخبگان، روحانیت، پزشکان و فعالان فرهنگی و اجتماعی برای تبیین اهمیت و ضرورت مشارکت حداکثری استفاده کنیم.
فعالیت ۳۸۰ نفر از اعضای هیأت نظارت با هدف اجرای قانون و برگزاری سالم انتخابات
رئیس هیأت نظارت حوزه انتخابیه گناباد و بجستان هم در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت ۳۸۰ نفر به عنوان نیروهای ستادی، رابطان، ناظران مسوول و ناظران هیأت نظارت در این حوزه انتخابیه اظهار کرد: با هدف اجرای قانون و برگزاری سالم انتخابات، خوشبختانه تعامل خوبی بین هیأتهای نظارت و اجرایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه وجود دارد.
کاظم گلباف با تاکید بر اینکه موظف به پیگیری هرگونه تخلف احتمالی از نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنان هستیم، افزود: تمامی فعالیتهای تبلیغاتی نامزدهای مجلس در فضای مجازی و حقیقی پایش میشود و در صورت بروز تخلفات احتمالی، با همکاری کمیته پیشگیری از تخلفات و جرایم انتخاباتی، اقدام لازم انجام خواهد شد.
بر اساس اصل ششم قانون اساسی: «در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکا آرا عمومی اداره شود، از راه انتخابات.....»، رأی و نظر مردم برای اداره امور کشور از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است و انتخابات شاخص اصلی برای مردمی بودن نظام محسوب میشود.
قشرهای مختلف مردم با حضور حداکثری در این میدان بزرگ مشارکت و انتخاب اصلح میتوانند با نمایش عزم و اراده ملی، در برنامهریزی، تصمیمگیری، قانونگذاری و در یک کلام ریلگذاری آینده کشور نقشآفرینی کنند.
به امید اینکه یازدهم اسفندماه با حضور حماسی و بانشاط مردم در آستانه ماه بهار قرآن و بهار طبیعت شاهد دمیده شدن خون تازهای در رگهای نظام اسلامی باشیم و در پرتو وحدت، انسجام و مشارکت حداکثری، مؤلفههای امنیت، اقتدار و عزت میهن عزیزمان را در عرصههای بینالمللی تقویت کنیم.
نظر شما