- استان: تهران
- حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر
- شعار انتخاباتی: جوان سازی جمعیت کشور با مهار تورم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
سیدجوادمیرقربانی نوکنده یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهیمن دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
- به دنیا آمده و بزرگ شده و ساکن تهران، سی سال خدمت در دستگاههای فرهنگی کشور و بازنشسته سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
ازمهم ترین آسیب کارکرد مجلس میتوان به انجام و تصویب قوانینی که باعث تفرقه و قومیت گرایی شود باعث تبعیض نژادی شود.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
مجلس برای نظارت بیشتر با تقویت مزاکز نظارتی مانند دیوان محاسبات و دیوان عدالت اداری و همچنین نظازت بهترو بیشتر نسبت به تفریق بودجه دستگاه اجرایی میتواند نقش نظارتی خود را افزایش دهد.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
همانطوری که آموزههای دینی ما میفرماید باید امرا (نمایندگان) سطح زندگی شأن نسبت به پایینترین افراد جامعه زندگی نمایند و برای پرهیز از این امر باید دستگاههای نظارتی نسبت به کنترل سطح زندگی نمایندگان نظارت داشته باشد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همکاری و همراهی میان مجلس و قوای سه گانه و سایر دستگاههای اجرایی میتوان منجر به پیشرفت جامعه میشود در صورت تفرقه مابین مجلس و سایر قوا منجر به آشفتگی و نابسامانی جامعه خواهد شد و مهمترین تجلی گاه آن در جامعه جهانی خود را نشان خواهد داد که ایرانی واحد و یکدست را خواهند دید و همچنین در داخل کشور باعث رونق اقتصادی و آرامش کشور خواهد شد.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مسئولیت پذیری نمایندگان نسبت به مردم با توجه به فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) و مقام عظمای ولایت حضرت آیت الهی امام خامنه ای مردم ولی نعمت ما هستند لذا نمایندگان باید نسبت به امر توجه ویژه داشته باشند و بیتوجهای به این باعث بی اعتمادی مردم نسبت به اول نمایندگان و مهمتر از آن نسبت به نظام خواهد شد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
یک نماینده باید همانند آنها زندگی کند در همان اوضاع و احوال شهر و محیط مردم و همان سطح زندگی که مردم دارند البته پایینترین و یا در حد متوسط زندگی مردم عادی قبل از اینکه به فکر رفاه خود و خانواده خود باشد باید به فکر رفاه حال مردم باشد با طرح قوانین و لوایح تورمزا نسبت به مشکلات مردم ه طور مستمر تا حصول نتیجه و پیگیر نماید و سپس با کنترل مراحل و نظارت دقیق نسبت به اجرای قانون.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
همانطوری که که در پاسخ سوال اول مطرح نمودم برای رفاه حال مردم کل کشورمان باید به تصویب رساند رفاه لذا برای بخشی زدگی باید قوانینی را پیگیری نمود که برای کل کشور مطرح شود، البته اگر هم قوانین منطقهای نیز در نظر گرفته میشود باید سود و منفعت آن برای کل کشور در نظر داشته باشیم. مثلاً اگر برای مرکز نشین نان رفاهیاتی در نظر گرفته میشود باید برای مناطق دیگر کشور با طرحهای بخشیدگی مالیاتی در نظر گفت و یا با ایحاد مناطق آزاد و بازارهای محلی نسبت به معیشت مردم کمک حال شود.
- سوالات استانی:
*استان تهران با کمبود سرانههای آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟
برای افزایش سرانه آموزشی و ورزشی و همچنین فضای سبز میتوان با سرمایه گذاری بخش خصوص میتوان این مشکل را حل نمود البتنه با نظارت دستگاههای دولتی و دادن تسهیلات کم بهره به بخش خصوص تا غیر مستقیم به مردم فشار اقتصادی نداشته باشد
*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایجترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامهای دارید؟
یکی از مشکلات عمده شهرتهران بحث محیط زیست و آلودگی هوا و فرسودگی حمل نقل عمومی و تمرکز دستگاههای اداری در مرکز شهر میباشد که خود باعث ورود مراجعه مردم به داخل شهر میشود.برای حل این موضوع باید نسبت به انتقال دستگاههای دولتی به حاشیه شهر و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده بطوریکه غیرقابل استفاده مجدد شود.آموزش مردم برای استفاده از حمل نقل عمومی و تجهیز ناوگان حمل نقل عمومی واستفاده از انرژیهای قابل بازگشت مانند استفاده از سلولهای خورشیدی برای خودروهای برقی برای رفع آلودگی باکاشت درخت و ایجادکمر بمد سبر اطراف شهرهای کلان
*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت میشوند؟
برای جلوگیری از مهاجرت به تهران و کلانشهر باید بادادن تسهیلات بلاعوض و یابادادن تسهیلات بازپرداخت دراز مدت و دارای تنفس بشتر و ایجادکارگاه های مولد تولید و صنعتی در روستاها و برای حمایت از محصولات تولید باایجاد بازارهای محلی و یا بورس خرید و فروش کالای موردنظر از مهاجرت جلو گیری خواهد شد و همچین با دادن تسهیلات تشویقی نسبت به بازگشت مهاجرت روستاییان اقدام گردد.
نظر شما