۵ اسفند ۱۴۰۲، ۱۱:۱۵

«با مهر انتخاب کنید»

علی اسداللهی

علی اسداللهی

خراسان رضوی- «علی اسداللهی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: خراسان رضوی
  • حوزه انتخابیه: مشهد و کلات
  • شعار انتخاباتی: (این بار نوبت جوانان متخصص و متعهد است)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

علی اسداللهی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

- علی اسداللهی (زاده ۱۳۷۲) فارغ التحصیل مهندسی برق از دانشگاه فردوسی و عضو سازمان نظام مهندسی و با سابقه‌ای بیش از ۷ سال در صنعت برق در زمینه مدیریت و طراحی پست‌های برق و خطوط انتقال نیرو در استان‌های خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، تهران، مازندران، زنجان، سمنان

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

مشکل شفافیت بخشی و اعمال فشار و نظرات سیاسی و دوقطبی، غفلت از بکارگیری تمامی ظرفیت‌های موجود و اصلاح قوانین بر مبنای استانداردگذاری بروز و بهینه مهمترین آسیب کارکردی مجلس می‌باشد.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

همانطور که حضرت آقا خطاب به مجلس قبلاً فرمودند «اگر قانون را راه و مسیر کشور به سمت قله‌ها و مقصدهایی بدانیم که در قانون اساسی معین شده است، مجلس، متعهد این ریل‌گذاری و رهگشاییِ حیاتی است». در حوزه تقنین، در بسیاری از موارد وجود تضاد و تعارض، عدم شفافیت و ابهامات سبب درک نامفهوم ناظران و مجریان شده است. و یکی از عوامل مهم دیگر حذف جریانات دوقطبی و ملاحظات و مصلحت اندیشی های احزاب و دو قطبی‌ها است. بررسی و شفافیت سازی آئین نامه‌های داخلی مجلس یکی دیگر از چالش‌های مهم قوه مقننه است که باید در رفع این ابهامات تلاش کرد. همانطور که در قانون اساسی ذکر شده است همکاری و همراهی با قوه قضائیه در راستای نظارت بر حُسن اجرای قوانین یکی دیگر از وظایف مجلس است که پیگیری ویژه ای را می‌طلبد. و در پایان مطابق فرمایشات رهبر انقلاب رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حب و بغض‌های شخصی و جناحی مؤکد تقویت نقش تقنینی و نظارتی مجلس است که حتماً باید به طور کامل و هرچه بیشتر رعایت گردد.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

اگر نمایندگان مردم درگیر تجمل گرایی شوند دیگر درد و نیاز مردم را درک نخواهند کرد، دیگر تلاش برای گسترش سفره مردم نخواهند کرد، اگر حرف مردم را هم بشنوند فقط به وعده خلاصه می‌شود و دنبال مطالبات مردمی نخواهند بود و فقط در راستای حمایت از خود و افراد هم سطح خود خواهند بود لذا ضروری است نماینده مردم عین مردم باشد، عین مردم بپوشد و عین آنها زندگی کند. مردم باید دقت نمایند نماینده‌ای را انتخاب نمایند که مردمی باشد و اگر نماینده‌ای با هزینه تبلیغات میلیاردی وارد صحنه رقابت انتخابات می‌شود چطور می‌توان انتظار داشت که پرهیز از اسراف و تجمل سرلوحه کارش باشد. بنابراین ضروری است نمایندگان مردم، ساده زیستی و مردمی بودن که دو شاخصه شخصی و اجتماعی است را با رعایت اصل تقوا جامه عمل بپوشانند.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

اگر قانون را به مثابه ریل‌گذاری مسیر مشکلات کشور بدانیم، همکاری و همراهی سه قوا گام مهمی در توازن و صحت و تضمین اجرای این ریل گذاری خواهد بود که تجلی گاه و کمترین اثر درجه آن حفظ رفاه و آسایش مردم است.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

نمایندگان مردم ویترین کشور و انقلاب محسوب می‌شود و مهمترین پیامد عدم قبول مسئولیت در قبال مردم موجب سلب اعتماد آحاد جامعه از نظام و انقلاب خواهد بود که زمینه و بستر مناسب جهت جولان دهی مزدوران و دشمنان اسلام و انقلاب را فراهم می‌آورد.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

همانطور که در سوالات قبل نیز بیان شد رعایت اصل تقوا و ساده زیستی لازمه ایجاد ارتباط با مردم است که موجب درک متقابل از سهم مطالبات ایشان خواهد شد و زمینه را برای بطلان شعارها و تبلیغات بی پایه و اساس فراهم خواهد نمود.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

نگاه نماینده باید نگاهی ملی باشد، نگاهی به تمامی آحاد مردم باشد نه اینکه کشور را به سطوح مختلف از اشراف تا سطوح پایین‌تر در نظر بگیریم و بودجه بندی کشوری را بر مبنای سطح مالی و درآمد آن منطقه تقسیم نمائیم نه اینکه تمام بودجه را مثلاً در تهران خرج کنیم و شهرستان‌های کوچک‌تر را رها کنیم. مثلاً در بعضی مناطق شهری بررسی کنید دیده می‌شود بهترین زمین‌ها و مناطق با متراژهای بالا در اختیار بانک‌ها و اشخاص خاص است که قدرت و تراز مالی آن منطقه را در دست دارند لذا باید به نظام بانک داری و بنگاه داری آنان نگاه ویژه ای شود. همچنین الزام به شفافیت نمایندگان اهمیت ویژه ای دارد و لزوم نظارت بر شفاف سازی عملکرد ایشان نیز مؤکد مطالب مذکور است.

  • سوالات استانی:

* برای توسعه ظرفیت بازارچه‌های مرزی استان جهت افزایش صادرات و واردات چه برنامه‌ای دارید؟

مناطق مرزی با ظرفیت برجسته به عنوان به عنوان پلی بین فضای ملی و بین المللی محسوب می‌شود. این مناطق گاهاً توسعه نیافته، محروم و تا حدی ناامن هستند و شرایط حاکم بر آن سبب شده است تا اقدام خاصی در رشد و توسعه آن صورت نگیرد لذا نگاه به آن اهمیت ویژه ای دارد. استان خراسان رضوی با کشور ترکمنستان و افغانستان هم مرز است و به نوعی دروازه ورود کشورها از آسیای میانه است لذا این منطقه اهمیت ویژه ای دارد. توجه به کالاهای ساخته شده و فناوارانه جهت صادرات و حذف خام فروشی از مسائل مهم می‌باشد که لازمه این امر رفع مشکلات تعهدات ارزی صادر کنندگان و تسهیل مسیر ریلی آن منطقه است که لازم است با مدیریت و قانون گذاری صحیح مرتفع شود.

* مشهداز ۵۶ ملیت مختلف در حوزه سلامت، پذیرش دارد. برای توسعه گردشگری سالمت استان خراسان رضوی چه برنامه‌هایی باید تنظیم و عملیاتی شوند؟

همکاری و تبادل نظر با اساتید و نخبگان دانشگاه‌ها و به ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد لازمه فراهم نمودن بستر مناسب برای توسعه سلامت گردشگری است. جذب سرمایه در خصوص توسعه بیمارستان‌های دارای مجوز IPD یکی از مصادیق مهم در توسعه سلامت گردشگری و کاهش مراجعه و بستری در بیمارستان‌های داخل شهر است.

* برای مقابله به حاشیه نشینی و نوسازی بافت‌های فرسوده، چه برنامه‌ای دارید؟

یکی از مسائل مهم توجه به حاشیه نشینان می‌باشد و نگاه طبقاتی و اختصاص تمام منابع به مرکز شهر باید حذف شود. مساله حاشین نشینی باید با نگاه علل حاشیه نشینی که نتیجه افزایش هزینه‌ها و تورم مرکز شهرها می‌باشد صورت پذیرد و نه بررسی مکان حاشیه نشینی. به نظور راهکارهای کوتاه مدت می‌توان با بسیج منابع جمعی و بهره گیری از سرمایه اجتماعات و به رسمیت شناختن این مناطق آن را حل نمود ولی باید در راستای توسعه منابع شهری نظیر بنای مساجد، مدارس، مخابرات و … بستر لازم فراهم شود. موضوع بافت‌های فرسوده نیز لازم است با قانون گذاری صحیح در راستای اختصاص وام آسان و تسهیل خدمات دولتی و ساخت و ساز مرتفع شود.

علی اسداللهی

کد خبر 6035941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha