۶ اسفند ۱۴۰۲، ۲۰:۲۴

«با مهر انتخاب کنید»

علی شیر اقبالی فر

علی شیر اقبالی فر

اهواز- «علی شیر اقبالی فر» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: خوزستان
حوزه انتخابیه: رامهرمز و رامشیر
شعار انتخاباتی: مجلس مقتدر برای ایران قوی


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

علی شیر اقبالی‌فر یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

علی شیر اقبالی فر فرزند اقبال متولد اول فروردین ۱۳۵۹ روستای ستلون دره نی شهرستان رامهرمز، دانش آموخته کارشناسی مدیریت دولتی در دانشگاه آزاد رامهرمز، دارای مدارک تحصیلی مهندسی ایمنی، مهندسی بهداشت و محیط زیست از دانشگاه علمی کاربردی اهواز، کارشناسی ارشد مدیریت منابع انسانی از دانشگاه پیام نور دماوند و در حال حاضر در شرف به پایان رساندن مقطع دکترای مدیریت دولتی است. وی مدرس دروس مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد باغملک، سرپرست ایمنی شرکت رامپکو در پروژه خط انتقال گاز ۳۰ اینچ پتروشیمی مارون و ارائه مقالات علمی تخصصی در زمینه آموزش‌های ایمنی و رهبری تحول آفرین را در کارنامه خود دارد.

سوالات کشوری:

مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
ضعف در نظارت بر عملکرد دولت و قوانین تصویب شده، عدم تناسب قوانین تصویب شده با نیازهای جامعه و عدم آگاهی از ظرفیت‌های نظام با نیازهای جامعه، عدم وجود ساز و کارهای مناسب برای نظارت مردم بر عملکرد مجلس، پایین بودن سطح دانش و آشنایی با قوانین، عدم آگاهی نمایندگان با شرح وظایف کمیسیون‌های مجلس و عدم تناسب اعضای کمیسون ها با تخصص نمایندگان و عدم آگاهی از تحولات روز جامعه و ناتوانی در ارتباط با نسل جوان از جمله آسیب‌های مجلس است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
اصلاح قانون انتخابات و شرط لازم برای ورود به انتخابات مقبولیت شخص کاندیدا در مصاحبه اولیه و متناسب بودن رشته تحصیلی کاندیدا با شرح وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی توجه و تاکید بر قوانین که در خصوص نیازهای روز جامعه باشد. ارتباط با نخبگان و حضور آنها در مشورت‌های کمیسیون‌ها، حمایت از رسانه‌ها و آزادی عمل خبرنگارها


*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
جمهوری اسلامی ایران با شعار عدالت اجتماعی پا به عرصه وجود گذاشت و ساده زیستی، برابری، مساوات، مبارزه با ظلم و ثروت اندوزی و رانت از ویژگی‌های اولیه یک نماینده مردمی باید باشد. نماینده باید الگوی ساده زیستی و پرهیز از هرگونه اشراف گری و تجمل گرایی را به منصه ظهور برسانند.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟
باعث سرعت بخشیدن به حل مسائل و مشکلات کشور خواهد شد و باعث تقویت نظام و رشد تولید و جلوگیری از تورم و ایجاد ثبات در اقتصاد و تسریع در انجام وظیفه خدمات عمومی می‌شود. مهمترین تجلی این همراهی مردم و رهنمودهای مقام معظم رهبری در سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام می‌باشد هر کسی در جهت تحقق این برنامه‌ها اقدامی عملی به عمل آورد باعث پیشرفت و تعامل و تعالی نظام خواهد شد.


*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
عدم مسؤولیت پذیری یا عدم توجه به مسؤولیت، باعث ایجاد بی اعتمادی بین مردم و همچنین مردم با نظام خواهد شد که زیان‌های جبران ناپذیری را شاهد خواهیم بود. همه ما در کشتی انقلاب هستیم و در هدایت و سلامت این کشتی مسؤول هستیم.


*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟
یک نماینده با صراحت در گفتار و صداقت در عمل و پیگیر حق و حقوق مردم تا حصول نتیجه مطلوب که همان رضایت مردم است انجام وظیفه نماید.


* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
طبق سوگند نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده باید به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وفادار باشد و از حقوق ملت دفاع کند و این سوگند او را در مقابل تصمیم‌ها و انتخاب‌هایش پاسخگو و مسؤول می‌داند. نماینده باید دانش خود را با توجه به مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به روز کند و از اوضاع دنیا اطلاع و نسبت به مسائل کلی کشور اشراف داشته باشد و از نگاه بومی و سلیقه‌ای بپرهیزد و منافع ملی اولویت ایشان باشد. به اقصی نقاط کشور سفر کند نسبت به مشکلات کشور شناختی عینی و ملموس داشته باشد. نسبت به مصالح کشور فراجناحی و مستقل عمل نماید.


سوالات استانی:

* مسئله بیکاری یکی از مهمترین چالش‌های استان خوزستان است. شما برای رفع این مشکل در حوزه انتخابیه خود چه برنامه‌ای دارید؟
مهمترین مشکل استان بیکاری است که متأسفانه رتبه چهارم بیکاری را در میان استان‌های کشور دارا هستیم با توجه به تنوع فعالیت‌های اقتصادی، کشاورزی، شیلات، صنعتی، عمرانی و خدماتی با حجم بسیار زیادی از جوانان بیکار مواجه هستیم که اکثراً تحصیل کرده هستند. یکی از راهکارهای بنده در جهت رفع معضل بیکاری به صورت جهادی و اقدامی عاجل این است که تمامی پروژه‌های فعال در استان اعم از عمرانی و ساخت و ساز و حوزه نفت و گاز و پتروشیمی شناسایی شوند و اولویت استخدام و جذب نیروهای بومی باشد. تمامی پروژه‌های فعال در استان باید سرپرست و مدیران پروژه‌های خود را از استان خوزستان استخدام کنند. با اینکه جوانان تحصیل کرده و دارای رشته‌های فنی و تخصصی مرتبط با فعالیت‌های صنعتی جویای کار هستند مطمئن هستم می‌توانیم نیروی کار فنی و تخصصی و متعهد و مسؤول تحویل پروژه‌ها دهیم و نیاز به جذب سرپرست کارگاه و مدیر پروژه خارج از استان نباشیم.
شناسایی ظرفیت و توانایی‌های استان در زمینه کشاورزی و مکانیزه نمودن کشاورزی با وجود زمین‌های مستعد و آب و هوای جلگه‌ای، تعدد رودخانه‌های پرآب، وجود شبکه‌های اصلی راه‌های جاده‌ای ریلی و هوایی، مجاورت با خلیج فارس و وجود بنادر مهم کشور، وفور معادن و منابع زیر زمینی گوناگون، وجود مراکز عمده صنعتی و تولید منابع انرژی (نفت و گاز و برق) با این همه ظرفیت و پتانسیل متأسفانه این استان در رتبه چهارم بیکاری کشور می‌باشد.

* یکی از مشکلات اغلب شهرهای استان خوزستان، فرسوده بودن و ناکارآمد بود شبکه فاضلاب است، برای رفع این مشکل در حوزه انتخابیه خود چه برنامه‌ای دارید؟
تخلیه و رها سازی فاضلاب‌های خام سهم اول آلودگی محیط زیست و منابع آبی را به خود اختصاص داده است. پیگیری جهت تکمیل فاز دوم و سوم تصفیه خانه فاضلاب شهری در رأس برنامه‌های من است. باید نگاهی جامع به اقتصاد فاضلاب داشته باشیم و ظرفیت را به سمت الگوهایی پیش ببریم که فاضلاب مانند یک چرخه دوباره وارد سیستم شود.

* آیا شما برنامه‌ای برای رفع مشکلات آشامیدنی و کشاورزی حوزه انتخابیه خود دارید؟
در خصوص آب آشامیدنی پیگیری‌های در گذشته صورت گرفته و موانع هست ان شاء الله بتوانیم موانع را برطرف کنیم و از سرشاخه‌های کارون آب شرب مورد نیاز شهرستان‌های رامهرمز و رامشیر را تأمین نمائیم. در خصوص آب کشاورزی با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی و استفاده بهینه از آب، آبیاری قطره‌ای و کشاورزی مکانیزه بتوانیم مدیریت آب را به بهترین شکل ممکن عملیاتی کنیم.

* مشکل اصلی استان خوزستان را چه می‌دانید و راهکار حل آن چیست؟
مشکل اصلی خوزستان در حوزه منابع انسانی، سوءمدیریت و عدم تخصص گرایی مسؤولان می‌باشد و مسؤولان و مدیران متناسب با موقعیت شغلی نیستند یعنی تخصص با تعهد هماهنگ لحاظ نشده و در بحث زیست محیطی مهمترین مشکل ریزگردها هست که با خشک شدن تالاب‌ها زمینه را برای تشکیل کانون‌های انتشار ریزگردها فراهم کرده است. این معضل سال هاست گریبان گیر مردمان خوزستان می‌باشد. یکی از کارهای اساسی برای جلوگیری از ریزگردها احیای تالاب‌ها و کاشت درخت و درختچه‌های متناسب با آب و هوای خوزستان است که این مهم وظیفه منابع طبیعی می‌باشد و تاکنون فعالیتی اثربخش و قابل تحسین از این سازمان مشاهده نگردیده است. یکی دیگر از معضلات استان سوزاندن زباله‌های شهری در اطراف شهرها می‌باشد یا دپو کردن زباله‌ها که باعث تخریب محیط زیست و آلوده کردن آب‌های سطحی و زیر زمینی می‌شود و اقدامات اساسی برای ایجاد کوره‌های زباله سوزی صورت نگرفته که نیاز به پیگیری مجدانه می‌باشد.

کد خبر 6037179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha