خبرگزاری مهر - گروه استانها: پنج روز از آغاز تبلیغات انتخاباتی و فراهم شدن بستری برای ارائه کارنامه عملکرد نامزدهای انتخاباتی پیشین و برنامههای نامزدهای تازه به میدان آمده فراهم شده است تا مردم و اقشار مختلف جامعه امکان سنجش و ارزیابی را داشته باشند.
تبلیغات بصری و نصب پلاکارد در سطح شهر و بحث و گفتمان در تاکسی و اتوبوس و گعدههای مغازهداران در سطح عمومی شکل گرفته که در کنار آن انجمنها و بسیج دانشجویی و برخی از نهادهای مردمی اقدام به برپایی تریبون و کرسی آزاداندیشی در سطح شهر اصفهان و برخی از شهرستانها کردند.
همچنین امسال شبکههای انتخاباتی استان اصفهان در صدا و سیما ایجاد شد و تاکنون برنامههای مختلف تصویری از نامزدها با محوریت مناظره و گفت و گو پخش شده است.
جدول پخش برنامهها نیز مدون شده و هر شب قبل از پخش به مردم اطلاع رسانی میشود. از طرفی هم شبکه استانی سیمای اصفهان برنامهای با موضوعات مشارکت سیاسی، احیای زایندهرود، چالشهای اصفهان و … به صورت مناظره محور و با حضور نخبگان پخش زنده داشت.
در این میان دانشگاه اصفهان و صنعتی نیز سلسله جلساتی با عنوان «کارنامه عملکرد شما تا چه حد قابل دفاع است؟» و «روز حساب» برگزار کردند که نمایندگان دوره پیشین مجلس اصفهان هریک پاسخگوی سوالات دانشجویان بودند و به گفته کارشناسان رسانه نیز آنچه که بیشتر به صورت مجازی تبلیغ و به صورت کرسی آزاداندیشی و مطالبهگری در دانشگاهها به صورت گفتمان شکل گرفته در بین جوانان با استقبال بیشتری روبرو بوده و مشتری ثابت برنامههای تلویزیونی اغلب افراد میانسال و بازاریان هستند.
گل به خودی نمایندگان استان اصفهان در مبحث زایندهرود
در یکی از نشستهای دانشگاهی عملکرد پنج نماینده شهر اصفهان مورد واکاوی توسط دانشجویان قرار گرفت. برای نمونه یکی از مطالبات ارائه راه حل برای فرو نشست زمین است که آنها این مطالبات را اینگونه بیان کردند: «مسئله آب استان خیلی برای ما مهم است، قبلاً استان ما در بعضی موارد قطب کشاورزی کشور بود و اکنون خیلی از اینها از بین رفته و مردم بیکار شدهاند. هر جا آب لازم شد از زاینده رود تأمین کردند و یک استانی که کلاً ۵ نماینده بیشتر ندارند با هم همدل شدند و آب استان خود را از زاینده رود تأمین کردند، اما استان ما که فقط ۵ نماینده شهر اصفهان دارد نتوانست کاری برای استان خود بکند! تشکل دانشجویی و جنبش دانشجویی از نظر شما چه کمکی میتواند بکند؟
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس پاسخ داد: زمانی که ما از عدم پیشرفت صحبت میکنیم منظور این است که آیندهنگری و هماهنگی اجزا با هم را در نظر نمیگیریم؛ ما در استان کلی صنایع و کارخانه تأسیس کردهایم اما توجه نکردهایم که این منطقه تحمل اینها را ندارد. در مناطق صنعتی کمبود نیروی کار داریم. چون بارگذاری در این منطقه بیشتر از حد تحمل آن بوده است. ۱۰ تا ذوب آهن ریز و درشت داریم در استان! در دستگاههای مختلف مثل وزارت جهاد و نیرو ناهماهنگی پیش میآید و نتیجهاش میشود وضعیت اکنون و تقریباً ۹ سال دیگر آبخوان منطقه ما ذخیرهاش به پایان میرسد. نمایندگان استان خودمان هم همه پای کار زاینده رود نیستند و به خودمان گل میزنند. اکنون تقریباً روی ۴۰ درصد چاهها کنترل هوشمند نصب شده، روی سامانه شفافیت ۴۰ درصد میزان برداشتهای رسمی از زاینده رود مشخص است.
وی در پاسخ به اینکه چرا ارز ترجیحی حذف شد، گفت: متخصصان گفتند ارز ترجیحی باید حذف شود، از طرفی ما محاسبه کرده بودیم حذف آن چقدر تورم دارد، میدانستیم؛ اما آن باید حذف میشد چون ضرر آن بیشتر بود و همچنین رهبر هم گفتند حذف آن امر لازمی بود.
طرح دیپلماسی اقتصاد راهگشاست
حجت الاسلام حسین میرزایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس نیز در خصوص عملکرد این چهار سال و طرحهایی پیشنهاد دهنده گفت: حدود ۲ سال پیش دکتر تمنایی دفتر ما تشریف آوردند و پرونده دیپلماسی اقتصاد رو ارائه دادند که گمشده ما بود. اگر محقق شود برای ۵۰-۱۰۰ سال کشور ما آورده دارد. این طرح در حل مسائل سوخت و آلودگی آب و هوا میتواند نقش مؤثری داشته باشد. انتقال حمل و نقل به ریل و قطار با کاهش میزان مصرف سوخت، افزایش صادرات کشور و افزایش درآمد ملی رابطه دارد. این طرح علاوه بر رونق داخلی، واسطه و ترانزیت سازماندهی میکند.
وی در خصوص طرح صیانت و فضای مجازی تصریح کرد: آن مربوط به مجلس دهم بود که منطق و محوریت آن فیلترینگ بود و ربطی به مجلس یازدهم نداشت. طرح ما یک طرح ۳۷ مادهای بود. اگر آن هجمه رسانهای صورت نگرفته بود فیلترینگ بدین شکل وجود نداشت.
در مورد آب نظر تخصصی ندارم
امیرحسین بانکی پور، نماینده دیگر مردم اصفهان در مجلس در پاسخگویی به برخی از مطالبات دانشجویان گفت: همه مسائل به ما مربوط است؛ ما به عنوان یک مسلمان باید خواب شب نداشته باشیم و مسائل را رفع کنیم. بنده در حوزهای که میبینم پیچیدگیهای خودش را دارد و تخصص دارم کار میکنم. مثلاً در مسئله آب من نمیتوانم نظر تخصصی بدهم. من به عنوان یک فرد دانشگاهی یاد گرفتم بایستم و روی نظر تخصصی خود کوتاه نیایم.
وی در خصوص قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: ما در اجرایی کردن قوانین ضعیف هستیم، قانون خانههای خالی ۴ سال پیش تصویب شد اما دستگاههای اجرایی اجرا نکردند. اما وام ازدواج اجرایی شد؛ ۱۰۰ هزار وام ازدواج در شهرستان اصفهان داده شد.
دانشجو میپرسد: اقتصاد دانها میگویند وام ازدواج نقدینگی زیادی ایجاد میکند و اقتصاد را نابود میکند. مسئولین بانکها هم اعتراض کردند. میگویند بازار خودرو را خراب کردهاید و بانکی اینگونه جواب داد: بنده گفتم وام ازدواجی که دادیم از وامهایی که شما به کارمندان خود دادهاید کمتر است. ما وامی که به جوان دادهایم در اقتصاد کشور رونق ایجاد میکند و با این پول کار میکند و کل معوقات وام ازدواج نیم درصد بوده است و اما خودرو، کل خودروهایی که به مادران دادهاید ۵ درصد کل خودروها بوده است.
وی در مورد ناباروری خاطر نشان کرد: ما به بیمهها گفتیم ۹۰ درصد هزینه درمان ناباروری را تأمین کنند و در قضیه زمین دادن، ما وزارت راه و شهرسازی را قانع کردیم که این کار برای کشور لازم است و زمین دادن نیاز است.
با سروصدا کار نمیکنند
زهرا شیخی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز در این نشستها بیان کرد: دوستان به بنده میگفتند که صدای بلند شما در دوره کرونا کوتاه شد، البته که ما در حوزه کرونا و سلامت اقداماتی داشتهایم. در زمان شروع نمایندگی ما رادیو تراپی در اصفهان خصوصی بوده و اصلاً پت اسکن که در اصفهان نداشتیم. در اصفهان ما که سابقه دیرینه دارد، به جایی رسیده بودیم که مریض سرطانی ما برای رادیوتراپی (نه در بیمارستانهای خصوصی) باید به شهرستانهای دیگر میرفت.
در چند سال اخیر دستگاه پت اسکن و رادیوتراپی در اصفهان راهاندازی کردیم و هزینه بیمار را از ۳۰ میلیون تومان به ۳ میلیون تومان رساندیم.
وی ادامه داد: بنده در مسائلی مثل آب که تنش زا هست زیاد مصاحبه نکردم، زیرا رهبری فرمودند در جلسات تخصصی باید حل شود. کسانی که واقعاً کار میکنند، بی سر و صدا کار میکنند، البته که بنده رسانه قوی نداشتم که اقدامات علنی شود. خبرهای رسانهای نداشتن نشانه کار نکردن نیست.
نظر شما