۸ اسفند ۱۴۰۲، ۸:۲۴

با مهر انتخاب کنید؛

حسینعلی رمضانی

 حسینعلی رمضانی

مازندران - «حسینعلی رمضانی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: مازندران
  • حوزه انتخابیه: آمل
  • شعار انتخاباتی: (آمل؛ شهر بااصالت فقط برای مردم برای آینده‌ای روشن یک گام به جلو شهر؛ انسان‌های خودساخته)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

حسینعلی رمضانی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

در یکی از روستاهای زیبای شهر آمل در خانواده‌ای مذهبی و سنتی به دنیا آمد. با کتاب مأنوس بوده و هست. صاحب مقالات متعدد علمی و مؤلف ده‌ها عنوان کتاب. قلمش تیز و بیانش رساست! آمل را وطن خود دانسته و بر فرهنگ و ادب، اصالت، شرافت و علم مردم شریف آمل.

  • سوالات کشوری

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

جایگاه اصلی خود را به عنوان واضع و ناظر به درستی انجام نمی‌دهد. دلیل آن درگیر شدن با ارتباطات غیر رسمی، نمایندگان مجلس را محافظه کار و مجلس را تشریفاتی کرده است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

اول: آشنایی با قانون و قانونگذاری. دوم: درک صحیح مسائل نظام و مردم در سطح بین المللی، منطقه‌ای و ملی. سوم: اولویت بندی مسائل. چهارم: قدرت اقناع و همراه سازی. پنجم: قلم تیز و بیان رسا. ششم: دوری جستن از قرار گرفتن در بازی‌های سیاسی و اقتصادی (قدرت - ثروت) هفتم: وام دار نبودن با حفظ شرافت و اصالت. هشتم: علاوه بر قدرت دیالوگ، میدانی عمل کردن

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

دنیازدگی و روی آوردن به تجملات دلبستگی و میل به لذت‌های دنیا را در انسان بیش از پیش می‌کند و انسان را به وادی تکاثر می‌کشاند. وادی تکاثر حد و مرزی ندارد و انسان را حریص و دچار طمع می‌کند. انسان سیری ناپذیر برای پاسخ دادن به امیال خود مجبور به بده بستان‌هایی می‌کند که نتیجه آن در نهایت، او را به مرحله و منطقه بازیگری، مصلحت اندیشی و محافظه کاری می‌رساند. زرق و برق دنیا، شیرین است و انسان را از عاقبت اندیشی به حال نگری و لذت در حال می‌کشاند و …

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

البته اگر سه قوه همگرا باشند نتیجه آن روشن است. تقابل انرژی را از قوا می‌گیرد. تعامل بهترین هنر قوا خواهد بود تا با هم مسائل نظام را حل کنند. موازی کاری، رقابت، تقابل، درگیری، بحث و مجادله و … بداخلاقی‌هایی را به همراه دارد که علاوه بر هدر رفت انرژی باعث ناامیدی و مأیوس شدن توده از منتخبان خود و نظام خواهد شد.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مسئول یعنی شخص زیر سوال. اینکه فرد پس از انتخاب، صرفاً به عنوان یک اختیاردار و کسی که از بالا به پایین به مردم نگاه می‌اندازد نباشد. هر اختیار و امکانی که به واسطه انتخاب، قانون یا عرف در خدمت نماینده قرار داده است باید شفاف و البته در قبال آن پاسخ گو باید باشد. عدم پاسخگویی نماینده اولین تبعات آن دلزدگی و ناامیدی مردم نسبت به انتخابات و قهر کردن با صندوق‌ها و البته در ادامه مقبولیت و مشروعیت نظام به چالش کشیده می‌شود. سوال و ایجاد مساله خود موجب حرکت و تحرک ذهنی نماینده یا تیم فکری او خواهد شد. نماینده باید خود را همیشه در معرض سوال موکلین خود ببیند و در تماس با آنها باشد.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

یک نماینده، وکیل الرعایاست. باید از مردم و برای مردم باشد. اما نماینده است و باید از عرفی، و عوام زدگی فاصله داشته باشد. سطح فهم، درک و موقعیت سنجی نماینده با توده مردم متفاوت است. قدرت تحلیل، مصلحت اندیشی در کنار انقلابی گری، تیزبین بودن، هوشیار، عکس العمل درست و صحیح و البته به موقع، فهم درست نسبت به جایگاهی که اشغال کرده، قانوندان و واضع قانون بودن از شرایطی است که نماینده را از عوام زدگی دور می‌کند. نماینده‌ای که تعهد و تخصص را با شاخص‌هایی که بیان شده است داشته باشد، می‌تواند در شعارزدگی و امیددادن واهی و …غرق نشود. باید با مردم بود؛ لیک باید دقت داشت که رنگ عوام زدگی نگیرید.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

وام دار هیچ حزب، گروه، خانواده و خاندان نباید بود. در فرایند انتخابات نباید از ظرفیت فرد یا افراد خاص، از اموال و سرمایه دیگرانی که بار منت آنها بر دوش کاندیدا سنگینی می‌کند، پرهیز کند؛ چراکه این دین و وام‌ها، چاله‌هایی است که در قبال آن نماینده باید اخلاق را زیر پا نهاده و منافع بخشی را فدای منافع عامه و ملی خواهد کرد. کاندیدا نباید به شکل دهی شبکه و لایه‌های ارتباطی غیررسمی اقدام نماید و برای حفظ این ارتباطات دست به بده بستان های غیرقانونی بزند که در نهایت باعث از بین رفتن، اول خودش، دوم مجلس و سوم نظام انقلاب شود. ارتباطات غیر رسمی طبری‌ها را در سیستم مانند توده‌های سرطانی شکل می‌دهند.

  • سوالات استانی:

* با توجه به ورود سالانه ۶۰ میلیون مسافر به استان، چه برنامه مدون و پایداری برای توسعه گردشگری در مازندران دارید؟

آمل شهری توریستی و به واسطه فاصله نسبی با دریا، شهری ترانزیتی محسوب می‌شود. نزدیکترین شهر به پایتخت بوده و برای همین می‌تواند محل و مقری برای مسافران، گردشگران و توریست‌ها باشد. وجود جنگل، رودخانه، دشت‌های سرسبز، کوه‌ها و البته هوای عالی و تمیز موجب جذب گردشگران به این شهر شده است. مهاجرت و سیل عظیم خرید ملک و تغییر جمعیتی و بالتبع آن تغییر فرهنگ محلی از جمله نکات و مسائل پیش روی شهر و رستاهای آمل محسوب می‌شود. تسهیل گری برای کارآفرینی در عرصه توریست، گردشگری و بوم گردی می‌تواند آمل را به قطب گردشگری استان ایران تبدیل کند. قرار دادن آمل در شعاع قانونی مناطق آزاد تجاری می‌تواند در رشد اقتصادی شهر و شهروندان تسریع ببخشد. موانع و سدهای قانونی باید گرفته شود تا کارکرد واقعی شهر آمل که باید در حوزه گردشگری باشد به خوبی ایفا کند. جاده‌های خوب، وسایل نقلیه مسافربری از جمله خطوط هوایی و ریلی، سالم سازی فضاهای کوهستانی، جنگلی و سواحل و … بالا بردن سطح مسئولیت اجتماعی و فرهنگی شهروندان، توجه ویژه به صنایع سنتی، حفظ اداب و رسوم بومی - محلی و…

* برای توسعه و استانداردسازی راه‌های مواصلاتی استان چه برنامه‌ای دارید؟

ابتدا عرض کنم که بنده نگاه آکادمیک با رویکرد عملیاتی و میدانی به مسائل، مشکلات و معضلات پیرامون دارم. قرار دادن موضوعات در اتاق فکر و فرآیند حل مسأله شیوه‌ای است که طی بیست سال گذشته آن را آزمایش کردیم و به خوبی پاسخ گرفتیم. در راستای توسعه و استانداردسازی راه‌های مواصلاتی، قاعدتاً باید به اهل فن آن مراجعه کرد و تعاملات مؤثر بین دستگاهی را پیگیری کرد. وزارت راه و ساختمان از آن جمله است. ظرفیت سنجی استان، ورود مهندسین و شرکت‌های مطرح که سابقه درخشانی در حوزه راه سازی دارند - بدون رانت و لابی گری - می‌تواند با تعامل با استان‌های نزدیک مسیر را هموار کند. علاوه بر ایجاد و توسعه موضوع استانداردسازی و کاهش خطرات جاده‌ای نیز باید متخصصین و مهندسین را باید پای کار آورد. خلاصه در جایی که توان و تخصص نداریم، سکوت می‌کنیم و می‌گوئیم نمی‌دانیم و برای تدوین و اجرای برنامه از اهل فنش بهره جست.

* تغییرکاربری گسترده اراضی در مازندران یکی از معضلات این استان است. بنابر آمار رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی، از ۶۰۰ هزار هکتار اراضی در مازندران، طی سه دهه گذشته ۲۰۰ هزار هکتار زمین تغییر کاربری داده‌اند. برای جلوگیری از این روند فاجعه بار، چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

ابتدا باید دید که تغییر کاربری از مسیر قانونی عبور کرده است یا خیر. امنیت غذایی در هر کشوری جز لایه‌های حیاتی آن کشور محسوب می‌شود و سهل انگاری در این خصوص تبعات جبران ناپذیر و البته دومینوواری در سیستم فقر، اجتماع، فرهنگ و بهداشت و درمان ایجاد می‌کند. برخورد محکم و صریح و شفاف به عاملان تغییر کاربری بی بند و بار لازمه توقف و جلوگیری از بروز و تداوم این مسأله است. فرایند قانونگذاری، اجرا و قضا باید هم راستای یکدیگر حرکت کنند. باید به شبکه پشت صحنه و یا منافذ و مفر قانونی نظر افکند. طرح‌های هادی حدود و ثغور آن مشخص است و چه می‌شود در شهرها تراکم طبقات و فضا فروخته می‌شود و در روستاها از خطوط هادی خارج شده و در ماده ۱۰۰ با لابی و چانه زنی طول و عرض زمین‌های کشاورزی کم و کمتر می‌شود. علاوه بر تهدید غذایی با کاهش سطح کشت برنج به عنوان قوت غالب مردم شمال و برخی استان‌ها، با تغییر کاربری، مجموعه‌ای از ثروت‌های بادآورده و دلالی و توده‌های سرطانی در منطقه شکل گرفته است که نتیجه‌ای جز شکاف طبقاتی و دارا و ندار در منطقه شمال هستیم. کشاورزان و مالکین اصیل و تاریخی که به واسطه سوتدبیر مسئوولان و تورم و قرار گرفتن در فضای تورمی و هزینه‌های سنگین لاجرم زمین خود را به ثمن بخس فروخته و الان خود روزمزد و کارگر روی زمین‌های خود هستند.

کد خبر 6038437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha