- استان: آذربایجان شرقی
- حوزه انتخابیه: ورزقان
- شعار انتخاباتی: تعهد- تخصص- پاک دستی - فساد ستیزی
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مهدی جبرائیلی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
نویسنده و پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم تعهد و تخصص لازم در موضوعات اقتصادی و فرهنگی و سیاسی. برخی با خریدن رأی و استفاده از روشهای غیر قانونی و غیر شرعی به مجلس راه مییابند که از کمترین صلاحیتها برخوردار نیستند.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
تصویب قوانین نفوذ ناپذیر- عدم تصویب اعتبارنامه منتخبانی که از روشهای غیر شرعی و غیر قانونی به مجلس راه پیدا میکنند.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
تجمل گرایی بستر آلودگی به انواع فساد است و با وظیفه نمایندگی تعارض دارد. اولین اقدام عدم تصویب اعتبارنامه نمایندهای که با پول و وعده غیر واقعی و غیر قانونی به مجلس رفته است.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
تعیین چشم انداز و هدف برای آینده براساس بیانیه گام دوم انقلاب و احصا مشکلات و مسالههای اساسی کشور و تشکیل اتاق فکر مشترک با حضور کارشناسان برای پیدا کردن راه حلهای آنها با محوریت دانش، امکانات و ظرفیتهای بومی.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
همین خواهد شد که الان همگان شاهد هستند. گرفتاری مردم در تأمین حداقلهای زندگی، آسیبهای فرهنگی و سیاسی و اجتماعی متعدد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مردمی بودن و عوام زدگی دو مفهوم جدا از هم هستند و تلازمی با هم ندارند. یعنی مردمی بودن حتماً به عوام زدگی منجر نمیشود. هردو تای اینها به بعد علمی و نظری و شناختی فرد مربوط میشود. یعنی در نظر و اندیشه هم به مردمی بودن میتوان معتقد بود و منشی مردمی داشت و هم عوام زده نشد و از روشهای علمی و کارشناسی در انجام وظیفه خویش بهره جست.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
باید نگاه کلان داشته و از وعدههای خارج از حیطه قانونی نمایندگی پرهیز کرد و از طرف دیگر باید همه مردم به وظیفه اصلی و قانونی نماینده توجیه شوند.
- سوالات استانی:
* برنامه شما برای حل معضل حاشیه نشینی در شهرهایی نظیر تبریز چیست؟ با توجه به اینکه چیزی حدود ۱۰۰ هزار مسکن غیر مجاز در این کلان شهر ساخته شده است.
تسهیلات بانکی و زمین رایگان در اختیار مردم گذاشته شود. سهم مردم از انفال مانند معادن و … عادلانه پرداخت شود. تسهیلات با نرخ پازپرداخت پایین برای بازسازی بناهای فرسوده در اختیار مردم قرار گیرد.
* برنامه شما برای حل تنش آبی در حوزه کشاورزی استان چیست؟
استفاده از روشهای دانش بنیان و گلخانهای و نیز آبیاری قطرهای و نیز مدیریت استفاده از چاههای عمیق میتواند نقش مهمی داشته باشند.
*استان آذربایجان شرقی با وجود صدها کارگاه تولید قطعات خودرو، حتی یک واحد تولیدی خودرو هم ندارد. علت به وجود آمدن این پدیده از نگاه شما چیست و برای حل آنچه برنامهای دارید؟
۱. عدم رغبت خودروسازها برای توسعه تولیدات با هدف گران سازی محصولات خود هست. ۲. به صرفه نبودن مواد اولیه مانند فولاد و پتروشیمی مبتنی بر قیمت گذاری دلاری این محصولات توسط فروشندگان است. ۳. سودآوری صادرات قطعات نسبت به تولید خودروی داخلی. برنامه من: ۱. حذف دلار از معاملات مواد اولیه خودرو ۲. جذب سرمایه برای تأسیس کارخانه خودروسازی ۳. استفاده از نخبگان داخلی برای طراحی و ساخت خودروی با کیفیت داخلی
نظر شما