خبرگزاری مهر، گروه استانها: انتخابات در همه دنیا نماد و نشانی از بلوغ سیاسی و شکل گیری هویت ساختار سیاسی در حوزه حقوق شهروندی است. در حالی که ساختار سیاسی در ایران پس از انقلاب اسلامی متکی به آرا ملت و هویت دینی و ملی مردم است دشمنان کشور سالها است تلاش میکنند هویت سیاسی نسل جوان را دچار تغییر و دگرگونی کنند.
در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه ویژه و جدی به نظر و رأی مردم ویژگی اساسی جمهوری اسلامی بوده است. مخالفان و معارضان جمهوری اسلامی کوشش فراوان کردهاند تا با جدایی بخصوص نسل جوان از پیوند خود با ساختار سیاسی و غافل کردن آنان از حقوق شهروندی موجبات سلب حق انتخاب را فراهم کنند. در حالی که رأی اولیها همواره در خلاف این مسیر قدم برداشتهاند.
حضور پرشور رأی اولیها در دورههای مختلف یکی از جلوههای بلوغ ساختار سیاسی و نسلهای مختلف در سایه زندگی در مردم سالاری دینی بوده است.
با این اوصاف برای آشنایی با نظرات و دیدگاههای نسل رأی اولی در انتخابات ۱۴۰۲ با رأی اولیها در نهاوند گفتگو کردهایم.
انتخابات نماد بلوغ سیاسی نسل جدید است
به امیر حسین یکی از رأی اولیها ی نهاوند ی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از اینکه امسال میتوانم در آینده کشورم تأثیرگذار باشم بسیار خوشحالم و با دید باز سیاسی و اجتماعی، مشورت با دیگران و بزرگتر های خود و رصد تبلیغات انتخاباتی نامزدها سعی میکنم بهترین گزینه برای نشستن به کرسی، نمایندگی مجلس شورای اسلامی شهرم انتخاب کنم.
این جوان ۱۸ ساله در ادامه گفت: شرکت در انتخابات آنهم برای اولین بار حس بزرگتر بودن و عاقلتر شدن در مسائل سیاسی کشور را به من القا کرده است و به هیچ عنوان دوست ندارم که این حس را از دست بدهم.
دختر خانم جوان دیگری به اسم مریم با کولهای به دوشش نفر دومی بود که در پاسخ به سوال خبرنگار مهر به اینکه آیا در انتخابات امسال شرکت میکند یا نه؟ گفت: من دوست نداشتم در انتخابات شرکت کنم، اما وقتی دیدم که هر رأی ما جوانان در آینده خومان تأثیر میگذارد و در واقع این خودمان هستیم که با شرکت در انتخابات آیندهمان را رقم میزنیم، نظرم عوض شد وحتما در انتخابات به امید خدا شرکت خواهم کرد.
وی در ادامه گفت: تصمیمگیری همیشه برای ما جوانان سخت است، زیرا هم تحت تأثیر احساسات شخصی قرار میگیریم هم تحت تأثیر جو جامعه و فضای مجازی؛ اما پیشنهادم به هم سن و سالان و رأی اولیهای دیگر این است که با دید باز سیاسی و مشورت گرفتن از بزرگترها بهترین گزینه را برای این رویداد مهم انتخاب کنند.
سمیه دوست مریم که آن هم یک جوان با فکر و تحصیل کرده از دیگر رأی اولیها بود در پاسخ به سوال خبرنگار مهر به اینکه درخواستت از نماینده آینده شهرتان چیست؟ پاسخ داد: تنها خواسته من این است که هر کسی به عنوان نماینده انتخاب میشود به فکر جوانان باشد؛ زیرا همین جوانان هستند که باید آینده کشور را از همه نظر تأمین کنند و اگر سرخورده بار بیایند نمیشود روی آنها حساب کرد.
نامزدها بعد از رأی آوردن وعدهها فراموش نکنند
وی در ادامه به خواسته دیگری خود اشاره کرد وافزود: این خواستهای که من دارم فکر کنم که خواسته بیشتر مردم ایران نیز باشد واین است که هر نامزدی که پیروز میدان انتخابات شد، حرفها و وعدههایش را فراموش نکند و بعد از پیروزی به آنها عمل کند؛ زیرا ما با استناد به آن حرفها رأی میدهیم.
وی گفت: در زمان تبلیغات برای انتصاب کرسی نمایندگی بیشتر نامزدها حرفها و پیشنهاداتی ارائه میکنند که آدم را واقعاً به فکر فرو میبرد؛ و برای مثال خود من فکر میکنم که اگر این حرفها به عمل تبدیل شود شهرتاریخی عزیزمان به یکی از پیشرفتهترین شهرهای استان و حتی کشور تبدیل میشود؛ اما سوال اینجاست که چند درصد از این شعارها به واقعیت تبدیل میشود؟
این رأی اولی گفت: تنها انتظاری که من از نامزدهای انتخاباتی دارم این است که اگر توان مدیریت کردن آنهم در این دوره بسیار دشوار را در خود میبینند، پا به این عرصه بگذارند؛ زیرا بسیاری از خانوادهها زیر بار سنگین فشارهای مالی کمرشان خم شده است و دیگر توانی برای یک انتخاب اشتباه ندارند.
سخنان و انتظارات رأی اولیها در شهرستان نهاوند نشان دهنده شکل گیری مشارکتی قوی توسط این نسل در انتخابات پیش رو و البته نوید بخش حضور جدی و پر قدرت این جوانان در ساختن آیندهای بهتر برای ایران اسلامی است.
نظر شما