۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۹:۲۱

«بامهر انتخاب کنید»

سید مرتضی موسویان

سید مرتضی موسویان

تهران- «سید مرتضی موسویان» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: تهران
  • حوزه انتخابیه: پاکدشت

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

سید مرتضی موسویان یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه پاکدشت است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخ‌هایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

- دکتر سید مرتضی موسویان کارشناسی برق و الکترونیک با گرایش الکترونیک از دانشگاه تهران.

-کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار با گرایش هوش مصنوعی و دکتری مدیریت استراتژیک با گرایش رسانهُ دارای ۴۲ سال سابقه اجرایی.

-تدریس و پژوهش، معاون وزیر در مرکز رسانه‌های دیجیتال.

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

نداشتن متخصص کافی در کمیسیون‌های مختلف عدم حضور کارآزموده‌ها در کمیسیون‌ها برای ارتقا کارکرد مجلس (آموزش‌های تخصصی برای اعضا هر کمیسیون پس از استقرار آنان از ضرورت‌های بسیار اساسی است) عدم توجه به تغییرات بسیار سریع در زمینه‌های مختلف و به موقع عمل نکردن برای تغییر ریل و تقنین قوانین مورد نیاز جدید.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

تقویت نهادهای نظارتی داخلی: مجلس می‌تواند نهادهای نظارتی داخلی خود را با استفاده از سامانه‌های سیستمی تقویت کند تا بتوانند عملکرد دولت و دیگر قسمت‌های اجرایی را به دقت بررسی نمایند و از رعایت قوانین و مقررات اطمینان حاصل کنند، در این خصوص همه سپاری و کمک از مشارکت مردم اولویت دارد.

افزایش شفافیت: تسهیل دسترسی عموم مردم به اطلاعات مربوط به فعالیت‌های مجلس و نمایندگان، اجلاس‌ها و تصمیمات آن‌ها به عنوان مهمترین اقدام برای تقویت نقش نظارتی مجلس است. این شفافیت می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی و کاهش فساد کمک کند.

تقویت کنترل مالی: برنامه‌ریزی دقیق بودجه و کنترل دقیق بر مصرف آن به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تقویت نقش نظارتی مجلس با کمک زیرساخت‌های سیستمی اقدام مهمی است که باید در اسرع وقت شکل گیرد. این اقدام می‌تواند به جلوگیری از تبانی و سوءاستفاده از منابع مالی عمومی کمک کند.

تقویت کارکرد کمیسیون‌های مجلس: تقویت و تسهیل برای کارآمدی عملکرد کمیسیون‌های مجلس در بررسی قوانین و لوایح مختلف و همچنین نظارت بر عملکرد دولت از طریق این کمیسیون‌ها، می‌تواند به تقویت نقش نظارتی و تقنینی مجلس کمک کند.

توسعه قوانین و مقررات منعطف و پاسخگو: ایجاد قوانین و مقرراتی که به سرعت به تغییرات اجتماعی و اقتصادی و فناورانه واکنش نشان دهند و همچنین پاسخگویی به نیازهای مردم را در نظر بگیرند، می‌تواند نقش نظارتی و تقنینی مجلس را تقویت کند.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری تأثیرات منفی زیادی به دنبال دارد:

۱. کاهش اعتماد عمومی: تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری می‌تواند باعث کاهش اعتماد عمومی به نمایندگان شود. مردم انتظار دارند نمایندگان در سطح مردم متوسط و حتی پایین‌تر جامعه زندگی کنند تا از مشکلات آن‌ها باخبر باشند.

۲. تبعات اقتصادی و اجتماعی: تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی شود. این تصمیم‌گیری‌ها عموماً با منافع مردم جامعه هم جهت نیست.

۳. تضعیف نقش نظارتی مجلس: نمایندگان باید نقش نظارتی خود را به‌عنوان نمایندگان مجلس به‌خوبی اجرا کنند. تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری می‌تواند نقش نظارتی مجلس را تضعیف کند و از توانمندی مجلس در نظارت بر دولت کاسته شو

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

منافع اصلی این همکاری عبارتند از: ۱. تحقق عدالت اجتماعی: o همکاری مجلس با قوه مجریه و قوه قضائیه می‌تواند به تحقق عدالت اجتماعی در جامعه کمک کند. این نهادها با همکاری در تدوین و اجرای قوانین و مقررات، به توزیع منصفانه منابع و حقوق در جامعه کمک می‌کنند و به این ترتیب زیرساخت توسعه کشور فراهم می‌گردد. ۲. مبارزه با فساد: o همکاری مجلس با قوه مجریه و قوه قضائیه می‌تواند در مبارزه با فساد و تقویت نظام عدالت کمک کند. این نهادها با همکاری در تشخیص و پیگیری موارد فسادی، به تقویت اعتماد عمومی می‌انجامند. ۳. احیای حقوق عامه: o همکاری مجلس با دیگر نهادها می‌تواند به احیای حقوق عامه و تأمین حقوق شهروندان در زمینه‌های مختلف کمک کند. ۴. تأمین امنیت جسمی و معنوی مردم: o همکاری مجلس با قوه مجریه و قوه قضائیه می‌تواند به تأمین امنیت جسمی و معنوی مردم در برابر تهدیدها و خطرات کمک کند.

*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

اولین سوالی که باید مطرح شود اینکه، چگونه باید با تخلف هزینه‌های میلیاردی برخی نمایندگان مقابله نمود. پر واضح است که وقتی نماینده‌ای بدهکار سرمایه دارانی خاص است، کسانی که برای او در تبلیغات انتخاباتی هزینه کرده اند، فکر کردن به منافع مردم که در بسیاری از موارد در مقابل منافع سرمایه داران قرار دارد، برای نماینده، مشکل خواهد بود. پیامدهای منفی فراموش کردن منافع مردم به قرار زیر است: ۱. کاهش اعتماد عمومی: عدم پاسخگویی و عدم مسئولیت‌پذیری می‌تواند باعث کاهش اعتماد مردم به نمایندگان شود. این موضوع می‌تواند به ناپایداری سیستم سیاسی کشور منجر شود. ۲. فساد: نمایندگانی بدهکار اشخاصی خاص می‌باشند و از مسئولیت‌پذیری غافل می‌شوند، ممکن است به فساد دست بزنند. این می‌تواند منجر به تخریب اقتصاد و افت اعتماد مردم به نظام شود. ۳. عدم توسعه و پیشرفت: نمایندگانی که به مسئولیت‌پذیری توجه نمی‌کنند، ممکن است در تصمیم‌گیری‌های خود به منافع شخصی و گروهی توجه کنند. این می‌تواند به توقف توسعه و پیشرفت کشور منجر شود. ۴. تضعیف حقوق شهروندی: عدم پاسخگویی نمایندگان به مردم می‌تواند حقوق شهروندی را تضعیف کند. این می‌تواند به تضعیف حقوق اساسی مردم، مانند حق رأی، حق به‌دست‌آوردن اطلاعات و حق مشارکت در امور عمومی، منجر شود.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

نماینده مردمی بودن یک ویژگی مهم از نمایندگان پاک دست و مسئولیت پذیر است که نیاز به ایجاد توازن دقیق در برخی امور دارد. برای اینکه یک نماینده، مردمی باشد، بدون اینکه به عرصه عوام زدگی و شعاری‌گرایی برسد، می‌توان به موارد زیر توجه کرد: ۱. وعده‌های عاقلانه و راست‌گویی: o یک نماینده نباید وعده‌هایی را بدهد که نمی‌تواند به آن‌ها عمل کند. وعده‌های عاقلانه و مبتنی بر واقعیت‌ها باید داده شود. ۲. نگاه ملی و مسئولیت‌پذیری: o نماینده باید نگاهی ملی داشته باشد و به مصلحت کل ملت توجه کند. o مسئولیت‌پذیری در قبال مردم و تصمیم‌گیری بر اساس منافع عمومی، نشانه‌ای از مردمی بودن است. ۳. شجاعت و استقامت: o نماینده باید در مقابل انحرافات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایستادگی کند و از هزینه دادن در این راه ترسی نداشته باشد. o شجاعت در برابر فشارها و تصمیم‌گیری‌های دشوار نشانه‌ای از مردمی بودن است. ۴. کارنامه و تجربه: o نماینده باید تجربه کافی در حوزه‌های مختلف داشته باشد. کارنامه‌ای که نشان دهد او به مسائل مختلف آگاهی دارد و قادر به تصمیم‌گیری است. ۵. نگاه به مشکلات حوزه انتخابیه: o نماینده باید به مشکلات مردم در حوزه انتخابیه خود توجه کند و در راستای حل آن‌ها تلاش کند.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

بر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان باید به مسائل زیر توجه کنند تا از بخشی‌نگری جلوگیری شود: ۱. مسئولیت‌پذیری: نمایندگان باید به مسئولیت‌پذیری در قبال مردم توجه داشته باشند و تصمیم‌گیری‌های خود را بر اساس منافع عمومی انجام دهند. ۲. نگاه به مصلحت کل ملت: نمایندگان باید نگاهی ملی داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌های خود به مصلحت کل ملت توجه کنند. ۳. عدم تبعیض: نمایندگان نباید به تبعیض نژادی، مذهبی یا اجتماعی دست بزنند و باید برابری حقوق همه اقشار جامعه را رعایت کنند. ۴. شفافیت و عدم فساد: نمایندگان باید در تصمیم‌گیری‌ها شفافیت را رعایت کنند و از هرگونه فساد دوری کنند. ۵. مشورت با مردم: نمایندگان باید با مردم در ارائه خدمات و تصمیم‌گیری‌ها مشورت کنند و نظرات آن‌ها را در نظر بگیرند. ۶. توسعه پایدار: نمایندگان باید در تصمیم‌گیری‌ها به توسعه پایدار و حفظ منافع ملی و همچنین امنیت ملی توجه داشته باشند. ۷. حفظ حقوق شهروندی: نمایندگان باید حقوق شهروندی را حفظ کنند و به حق رأی، حق به‌دست‌آوردن اطلاعات و حق مشارکت مردم در امور عمومی احترام بگذارند.

  • سوالات استانی:

*استان تهران با کمبود سرانه‌های آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟

از مهم‌ترین کمبودهای کاملاً مشهود در پاکدشت نبود فضاهای تفریحی، شهربازی و پارک است. در این خصوص باید با مشارکت مردم و درخواست برنامه دقیق از شورای شهر و شهردار در سقف زمانی کوتاه اقدامات عملی صورت گیرد.

*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایج‌ترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامه‌ای دارید؟

فقدان مترو از معضلات بسیار تعیین کننده در پاکدشت است. در صورتی که طی سالیان قبل امکان ایجاد قطار ریلی میسر بوده است، لیکن در این مورد بی توجهی فاحشی را شاهدیم. در این خصوص با توجه به تعداد رفت و برگشت روزانه مردم پاکدشت به تهران، با احداث قطار ریلی که هزینه آن با توجه به تعداد مسافر بسیار کمتر از توسعه مترو زیرزمینی در شهر تهران است، باید این مهم به سرعت و در اولین سال از مجلس دوازدهم محقق شود. آلودگی هوا با توجه به فقدان جاده کمربندی و گذر ماشین‌های سنگین از داخل شهر از یک طرف و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های تأمین برق پاکدشت از دیگر مسائلی است که به آن‌ها پرداخته نشده است. مردم سوال می‌کنند که چرا جاده کمربندی، که قرار بود از شمال عبور کند به جنوب منتقل شد. جایی که مناقشه با صاحبان زمین‌های زراعی از موانع اصلی به شمار می‌رود.

*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت می‌شوند؟

مهاجرت پذیری برنامه ریزی شده یک فرضت است، به شرطی که: الف: نیازهای شغلی از طریق پژوهش و اطلاع گیری از صنایع مختلف فعال در پاکدشت و حومه لیست شده باشند.

ب: با ایجاد سامانه درخواست‌های افراد دارای تصمیم مهاجرت اخذ گردد.

ج: برای مشاغل تخصصی مورد نیاز با کمک بخش خصوصی آموزش‌های مهارتی لازم پیش بینی شود.

د: با شناسنامه دار (مهارتی) کردن مهاجران افغانستانی و دادن آموزش‌های لازم مورد نیاز سرانه درآمدی این افراد را افزایش دهیم.

کد خبر 6039374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha