استان: آذربایجان غربی
حوزه انتخابیه: ارومیه
شعار انتخاباتی: مدافع حقوق کادر سلامت
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مهدی فداکار لکی یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ارومیه است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه: کارمند دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، تکنسین فوریتهای پزشکی ارومیه، کارشناس ارشد حقوق بین الملل
سوالات کشوری:
مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم راهاندازی سامانهای تعاملی مجازی در عصر فناوری اطلاعات که طرحها و لوایح مطرح در مجلس شورای اسلامی را در معرض قضاوت صاحب نظران و نخبگان حوزه انتخابیه قرار دهد.
مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟ آمیخته شدن سیاست در هر یک از قوای سه گانه به منافع خصوصی باعث از ریل خارج شدن نظام سیاسی میشود. مجلس شورای اسلامی به یک پاکسازی اساسی از منافع خصوصی و گروهی نیاز دارد. جلب اعتماد عمومی، ایجاد سامانههای ارتباط با مردم و کارشناسان، شفافیت، بهینه کردن الگوهای نظارتی، ارائه سیاست توسعهای خود اتکا و… از مهمترین اهدافی هستند که برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی مجلس دوازدهم باید به کار گیرد.
نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟ تجمل گرایی یکی از آسیبهایی است که میتواند به اعتماد مردم به نمایندگان و به نظام سیاسی آسیب بزند. تجمل گرایی میتواند منجر به اختلاس، رشوه، تبعیض، تضعیف اخلاقی و سو استفاده از منابع عمومی شود. برای پرهیز از این آسیب نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران باید چند اقدام انجام دهند:
الف) از تبلیغات و اظهارات تجملگرا بی مورد خودداری کنند و به جای آن به عملکرد و خدمات خود به مردم توجه کنند.
ب) از دریافت و پرداخت هرگونه مزایای غیر قانونی و غیر اخلاقی اجتناب کنند و در صورت شناسایی چنین مواردی آنها را به مراجع ذی صلاح گزارش دهند.
ج) از انفاق بیرویه بیملاحظه از بودجه مجلس و اعتبارات خود بپرهیزند و به صرفه جویی و کارآمدی در مصارف خود اهمیت بدهند.
د) از ایجاد و تقویت روابط سالم و متقارن با مردم و سایر قوای مقننه، مجریه و قضائیه بکوشند از ایجاد و تحکیم گروهها و جناحهای تجملگرا و منافع گرا خودداری کنند.
ر) از شفافیت و مسئولیت پذیری در فعالیتهای خود برای مردم و مراجع نظارتی اعم از شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و رهبری انقلاب اسلامی پیروی کنند و از هرگونه تخلف و سو استفاده از قدرت و مقام خود پاسداری کنند.
همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا دستگاهها چه تأثیری میتوانند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟ همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا دستگاهها میتواند تأثیر مثبت و مؤثری بر پیشرفت کشور داشته باشد. چنین همکاری همراهی میتواند منجر به: ۱) ایجاد هماهنگی و تفاهم در اتخاذ تصمیمات اجرای برنامههای ملی ۲) افزایش اعتماد عمومی به نظام جمهوری اسلامی و قوای سه گانه ۳) حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با رویکرد مشترک و هم افزا ۴) مقابله با تحریمها و تهدیدهای خارجی با اتحاد و همبستگی ۵) توسعه روابط خارجی و دیپلماسی با کشورهای دوست و همسو به نظر من، مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری اجرای برنامه هفتم توسعه است که با همکاری و همفکری مجلس و دولت تدوین و تصویب شد میتواند راهبردی جامع و جهانی برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و مصلحت ملی باشد.
مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشد اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟ نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران باید مسئولیت پذیری در قبال مردم را به عنوان یک اصل اساسی در نظر داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند پیامدهای منفی زیادی میتواند ایجاد شود. برخی از این پیامدها عبارتند از :۱) کاهش اعتماد مردم به نمایندگان و نظام جمهوری اسلامی ۲) ضعف مجلس در انجام وظایف تشریعی و نظارتی ۳) افزایش تجمل گرایی فساد و سو استفاده از منابع عمومی ۴) از دست رفتن فرصتهای اصلاح و بهبود شرایط کشور ۵) به روز بحرانها و مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بنابراین نمایندگان مجلس باید از این پیامدهای منفی پیشگیری کنند با رعایت اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی خدمتگزار مردم باشند.
مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوا م زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟
مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟ تشخیص دقیق مطالبه مردم نقطه زنی و صداقت و پیگیری و در دسترس بودن و مثل مردم زندگی کردن که شدنی هست.
طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مورد توجه قرار بگیرد؟
اصولاً مجلس بایستی به قوه عاقله کشور تبدیل شود. یعنی افرادی با مختصات اندیشه ورزی، کلان نگری، ریزبینی، آینده نگری تحولگرایی خصیصههایست که میتواند قوانین کارآمد و مردم شمول را تدوین کند.
سوالات استانی:
عدم توسعه و تقویت بازارچههای مرزی یکی از مسائل استان است. برای بهره برداری بیشتر از ظرفیت این بازارچهها چه تدبیری دارید؟ با توجه به اینکه رونق این بازارچهها علاوه بر توسعه صادرات، میتواند به حل معضل بیکاری نیز کمک کند.
عدم توسعه و تقویت بازارچههای مرزی یکی از مسائل استان است برای بهرهبرداری بیشتر از ظرفیت این بازارچهها چه تدبیری دارید با توجه به اینکه رونق این بازارچهها علاوه بر توسعه صادرات میتواند به حل معضل بیکاری نیز کمک کند؟ رئیس جمهور در جریان سفر خود به آذربایجان غربی بر استفاده از ظرفیت بازارچههای مرزی استان تاکید داشتند و اعلام کردند سفارتخانه کشورهای همسایه باید در شهرهای مرزی استان راهاندازی شود این وعده اگر عملی شود خیلی از مشکلات استان در این زمینه حل میشود.
به نظر شما، فرآوری تولیدات معادن و جلوگیری از خام فروشی در این عرصه چگونه صورت میگیرد؟
به نظر شما فرآوری تولیدات معادن و جلوگیری از خام فروشی در این عرصه چگونه صورت میگیرد؟ متأسفانه مهمترین مشکل این بخش استان نبود سر مایهگذار است نه نتوانستهایم سرمایهگذار خارجی و نه سرمایهگذار داخلی در این زمینه جذب کنیم متأسفانه نمایندگان دورههای قبل به جای زدودن امنیتی از چهره استان تلاشی در زمینه جذب سرمایهگذار در این حوزه نداشتهاند تنها راه کمک به این حوزه جذب سرمایهگذار هست.
قدمت بالای ساختمان مدارس، یکی از مسائل آذربایجان غربی است. به نظر شما برای نوسازی ابنیه آموزشی استان چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
قدمت بالای ساختمان مدارس، یکی از مسائل آذربایجان غربی است. به نظر شما برای نوسازی ابنیه آموزشی استان چه تدابیری باید اندیشیده شود؟ از دو درصد بودجه نفت قرار بود در راستای بازسازی و نوسازی مدارس استفاده شود باید در این زمینه مسئولان و نمایندگان استان تمرکز بیشتری داشته باشند.
نظر شما