به گزارش خبرگزاری مهر، امین دلیری، پژوهشگر حوزه اقتصاد و مدرس دانشگاه در یادداشتی اختصاصی برای مهر نوشت؛
نقش مشارکت آحاد مردم در انتخابات نمایندگان مطلع، بصیر و آگاه در مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور باید اذعان کنیم نقش بارز و تعیین کننده است و میتواند در حل معضلات فعلی کشور به ویژه در حل معضلات اقتصادی کشور نقش بسزایی داشته باشد. عدم درک درست در ریشه ریشهیابی مشکلات، حتی اگر حسن نظر هم در حل مشکلات وجود داشته باشد، اگر درک درستی از چگونگی ماندگاری مشکلات نداشته باشند، ممکن است نسخههای اشتباهی برای رفع آنها پیچیده شود، و حتی ممکن است با عدم شناخت درست از علتها و معلولها تصمیمهای اخذ شده اثرات سو بگذارد و وضع را از آنچه هست بدتر کند. لذا انتخاب نمایندگان آگاه به مسائل کشور میتواند نویدی برای حل مسائل کشور که مبتلابه زندگی روزمره به ویژه ارتباط تنگاتنگی با معیشت مردم دارد، باشد.
وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دو وظیفه مهم بر حسب قوانین موضوعه قابل طبقه بندی است: اول وظیفه قانون گذاری. دوم وظیفه نظارت. هریک از وظایف مورد اشاره جایگاه خودش را دارد. وظیفه قانون گذاری مجلس که در قالب لوایح تقدیمی از سوی دولت و طرحهای ارائه شده توسط تعدادی از نمایندگان صورت میگیرد، پس از تصویب نمایندگان مجلس به قانون تبدیل شده و جهت اجرا توسط رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور ابلاغ میشود. در فرایند این کار در واقع ریل گذاری امور کشور به صورت قانونی به موقع اجرا در میآید. انجام این وظیفه قانونی در یکی از وظایف مهم نمایندگان است که اگر درست انجام شود، بسیاری از معضلات کشور حل و فصل خواهد شد.
نقش مهم دیگر مجلس شورای اسلامی، وظیفه نظارتی مجلس بر عملکرد قوای دیگر بر حسب قانون است. این نقش از طریق کمیسیون اصل ۹۰، سوال و استیضاح از وزرا و رئیس جمهور، و تحقیق و تفحص از دستگاههای اجرایی محقق میشود. با این وظایف قانونی، نقش بیبدیل مجلس شورای اسلامی در بعد نظارتی بر امور کشور روشن است. اگر نمایندگان مجلس به لحاظ ملاحظاتی از وظیفه مهم خود عدول نمایند، در واقع به وظایف قانونی و نمایندگی خود عمل نکردهاند.
اما مردم از نمایندگان منتخب خود چه انتظاری دارند؟ طبق نظرسنجیهایی که در روزهای اخیر از سوی مراکز مختلف پژوهشی از مردم در خصوص انتظارات جامعه ایرانی از نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم صورت گرفته، بیش از ۹۰ درصد جامعه آماری که به سوالات پاسخ دادهاند خواستار رفع مشکلات اقتصادی یا موضوعات مرتبط به آن را از نمایندگان منتخب شدهاند. بنابراین نمایندگان از هر جناحی که انتخاب شوند باید حل مشکلات اقتصادی کشور که ارتباطی با معیشت مردم و رونق کسب و کار بازار کار دارد و باعث رونق و افزایش در آمد جامعه میشود باید با قید فوریت مد نظر قرار دهند.
از اولویتهای مردم و به تبع آن مجلس دوازدهم، کنترل تورم و رشد تولید و بهبود معیشت قشر آسیب پذیر جامعه که در این ۴ سال اخیر که نرخ تورم در بالای ۴۰ درصد ماندگار شده و با کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید قشر ضعیف با درآمدهای پایین و ثابت، بیشترین ضربه را به طبقه فقیر کشور وارد کرده است، در صدر خواستههای مردم قرار دارد.
از اولویتهای مردم و به تبع آن مجلس دوازدهم، کنترل تورم و رشد تولید و بهبود معیشت قشر آسیب پذیر جامعه که در این ۴ سال اخیر که نرخ تورم در بالای ۴۰ درصد ماندگار شده و بیشترین ضربه را به طبقه فقیر کشور وارد کرده است، در صدر خواستههای مردم قرار دارد
اولویتهای بعدی به طور کلی پرهیز از سیاستهای تحریکآمیز تورمزا و اجتناب از شوکهای ارزی و قیمتی که شواهد آماری و تجربه نشان داده بلا استثنا تمام شوکهای ایجاد شده موجب افزایش سطح عمومی قیمتها و باعث تشدید نرخ تورم شده است.
مشخص شدن سیاستهای راهبردی اقتصادی دولت در شرایط محدودیت آزاد داد و ستد داخلی و خارجی بر اثر تحریم، نیازمند کنترل ارز و تخصیص آن به نیازهای واقعی بخش تولید و خدمات و نیز ادامه سیاست تثبیت نرخ ارز و سیاست تثبیت اقتصادی به منظور ایجاد آرامش در فعالیتهای اقتصادی از سیاستهایی است که مجلس دوازدهم برای حفظ منافع مردم باید مصرانه دنبال کند.
مردم نیز ضمن شرکت گسترده در انتخابات، نمایندگانی را انتخاب کنند که بتوانند با ریل گذاری قانونی و نظارت مستمر بر اجرای قوانین، کشور عزیز ایران را در راه پیشرفت و بالندگی در بعد اقتصادی قرار داده و یاری کنند تا گامهای بلندتری برداشته شود.
نظر شما