- استان: زنجان
- حوزه انتخابیه: زنجان و طارم
- شعار انتخاباتی: تحول نوین با استفاده از خرد جمعی
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مریم باقری یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزو مه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
به حاشیه رفتن و نبود افراد متخصص در کمیسیونهای تخصصی مربوطه
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
حوزه قانونگذاری فعال کردن کمیسیونها از یک سو به تصویب کارشناسی دقیق مجلس کمک میکند و فعال کردن فراکسیونها به تصویب قانونها مجلس یازدهم در هر دو موضوع هم کمیسیونها و هم فراکسیونها نتوانسته است به دقت وارد شود از یک سو بسیاری از قوانین تصویب شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس دارای ایرادات جدی شده و پس از بررسیهای کارشناسی از سوی این مرکز غیر کارشناسی تشخیص داده شده است از سوی دیگر فراکسیونها نیز نتوانستند برای رأی گیری های منسجم فعال شده و در این مجلس تنها یک فراکسیون انقلاب اسلامی تشکیل شد که این فراکسیون هم تنها برای انتخابات هیأت رئیسه جلسه برگزار کرده و در سایر موارد که میتوانست به تصویب و یا عدم تصویب برخی از قوانین بیانجامد فعالیتی از خود نشان نداد. در حوزه نظارت نیز استفاده غیر ضروری از ابزارهای نظارتی همچون تذکر، سوال استیضاح تحقیق و تفحص و سایر موارد نظارتی که قانون این اجازه را داده است سبب شد تا بعد نظارتی مغفول ماند. تعارف با دولت نیز اجازه پیگیری بسیاری از تذکرات و حتی طرح سوالات نیز نداد. از این رو دقت نظر در طرح تذکرات و طرح سوالات از هیأت دولت بدون در نظر گرفتن دولت میتواند نقشی تعیین کننده در کارکرد بهتر بعد نظارتی مجلس شود. در این بخش باید اشاره شود که در ۲۰ ماهه اول تشکیل این مجلس ۴۷ طرح تحقیق و تفحص نوشته شده اما متأسفانه تنها گزارش یک طرح تحقیق و تفحص در مجلس قرائت شد. و مابقی بدون پیگیری باقی ماند.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
در این صورت از کارها و مسائل مهم غافل میشوند. باید نظارت تقویت شود و افراد دارای برنامه و انگیزه واقعی برای حل مشکلات کشور انتخاب شوند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
چون مجلس در رأس تمام امور است و نظارت هم از وظایفش است طبعاً همکاری مجلس با سایر قوا در تصویب و قوانین و وظیفه نظارت مجلس و خلأهای قانونی در سایر قوا و تسهیل در حل مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجرایی و قضائی و یک کلام حفظ منافع ملی و افزایش رفاه جامعه با تسهیل رشد و توسعه کشور و افزایش در آمد ملی را فراهم میکند.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مهمترین تجلی گاه مسئولیت پذیری در مقابل مردم، انجام وظایف نمایندگی یک نماینده مردم است یعنی اگر یک نماینده مجلس با دقت تمام در رأی گیری هایی طرحها و لوایح شرکت کند، در کمیسیونها حضوری فعال داشته باشد و بتواند به وظیفه نمایندگی خود عمل کند مسئولیت پذیری خود را در قبال مردم انجام داده است چراکه قانون از یک نماینده مجلس تنها همین وظایفی است که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مردمی بودن نماینده انجام وظایف نمایندگی با اتکا به قدرت و اختیار و نظارت و تقنینی در رشد و توسعه حوزه نمایندگی و در حوزه ملی و ایجاد ثبات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و رفع مشکلات محسوس منطقه و ملی و ارمغان رفاه و آرامش به مردم منطقه خود و کشور با هماهنگی سایر قوا است.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نماینده وقتی که نامزد است ممکن است از طرف گروه یا جناح خاصی یا افرادی که به او رأی دادند حمایت شود اما وقتی وارد مجلس میشود دیگر نماینده همه مردم است و باید منافع همه را در نظر بگیرد، هر نماینده از حوزه انتخابی خاصی میآید ولی وقتی وارد مجلس میشود در قبال ۸۵ میلیون جمعیت و حتی مردمان خارج از کشور باید حقوق همه افراد توجه داشته باشد و دفاع کند.
- سوالات استانی:
*با وجود ۳۲۸ پروانه بهره برداری، ذخیره قطعی معادن به میزان ۶۱۰ میلیون تن و وجود ۳۵ نو ع ماده معدنی، برنامه شما برای بهره برداری از ظرفیت معادن در استان زنجان چیست؟
بخشنامهها و دستورالعملهای پیدرپی از سیاستهای ضد توسعهای مانند باتلاقی، بهرهوری بخش معدن را فرو میکاهد. این در حالی است که معدن هنوز هم میتواند با ظرفیت بالایش از نیروهای اصلی برای خروج اقتصاد ایران از رکود باشد. معدن میتواند در فعالیتهای اقتصادی پیشران باشد همانطور که در چند سال گذشته نیز توانسته است، این امر را ثابت کند، بهطوری که درآمد ارزی حاصل از فعالیت بخشهای مختلف معدن و محصولات آن، جایگزین درآمد ارزی بخش تحریمی نفت شده است. استان زنجان مهمترین سایتهای معدنی کشور را دارد ولی متأسفانه بهره وری در این بخش کم بوده و اتلاف منابع زیاد است. بخش معدن نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارد و تحقق این امر نیازمند تعامل همه بخشهای مرتبط با حوزه صنعت و معدن است و ایجاد زیرساختها و صنایع فراوری سنگهای معدنی است.
*با توجه به سکونت بیش از ۶۰ هزار زنجانی در مناطق حاشیهای، تدبیر شما برای حل معضل حاشیه نشینی در زنجان چیست؟
باید کارهای اولیه، پایش و تعداد خانوارها و مسائل اجتماعی انجام گرفته و براساس اولویت و پیشرفت پروژهها جابه جایی صورت میگیرد.باید با برنامه ریزی هدفمند و نظارت دقیق حاشیه شهرها، سامان یابد و بر لزوم کنترل ساخت و سازها در حاشیه شهرها نظارت نمود.
نظر شما