۹ اسفند ۱۴۰۲، ۱۹:۲۴

«با مهر انتخاب کنید»

محمدمهدی عرب‌نژاد

محمدمهدی عرب‌نژاد

کرمان- «محمدمهدی عرب‌نژاد» از حوزه شهرستانهای کرمان و راور به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: کرمان

حوزه انتخابیه: شهرستانهای کرمان و راور

شعار انتخاباتی: کارآمدی، پاکدستی و صداقت


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمدمهدی عرب‌نژاد یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

دارای مدرک تحصیلی کارشناس ارشد مردم شناسی و دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه.مدیرعامل شرکت توان گستر (طراحی و ساخت توربین بادی)، رئیس هیأت مدیره شرکت کشت و صنعت ندای کارون، سرپرست مرکز دانشگاه بلدالامین، کارگردان و مستندساز، مدرس دانشگاه علمی و کاربردی، خالق اولین نوشیدنی تخمیری از خرمادر خاورمیانه و احداث کارخانه نوشیدنی.

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

درخصوص آسیب کارکرد مجلس می‌توان گفت که اصلی ترین مسئله این است که نمایندگان مجلس کمترین توجه و تمرکز خودشان را بر اصلاح قوانین دارند. مجلس و نمایندگان هیچ مسئولیت اجرایی ندارند و تمام این مسئولیت به عهده فرمانداران و ادارات کل استان می‌باشد. ولی متأسفانه نمایندگان به دلیل برداشت اشتباه تصورشان بر این است که بایستی در امور اجرایی و صنعتی ورود کنند واین برنامه اجرایی باعث شده که نمایندگان ما از فضای کاری خود به دور باشند و این جایگاه اصلی نمایندگان مورد غفلت قرارگرفته است.وظیفه نماینده اصلاح کننده قوانین و نظارت بر اجرای قانون است. وقتی یک نماینده مسؤلیت نظارتی را از خودش سلب می‌کند و درحوزه قانون هم مطالعه وپژوهش نمی‌کند و با گاز نطر من نمایندگان از اصلی ترین مسئله خارج شدند و بیشتر درگیر لابی‌گری و ارتباط با وزارتخانه‌ها و ادارات و تغییر در اصل ونسب شده اند. مسئله دیگر که در نمایندگان کنونی دیده می‌شود، به سمت یک دستی و خالص سازی حرکت کردند و تمام جریان‌های فکری رو حذف کردند و از ۲۹۰ نفر فقط ۲۸۵ نفر از این نمایندگان مربوط به یک تیپ فکری می‌باشند و ابن یک چالش بزرگی است.

۲۹۰ نفر نماینده اگر با مجموع آرای داده شده به آنها درنظر گرفته شود، تقریباً بیش از ۹میلیون نفر از مردم به آنها رأی دادند که با پشتوانه این تعداد وارد مجلس شده اند در کشوری که ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد، این آمار نیز نشان دهنده یک چالش بزرگ است.

* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

من معتقدم که بایستی نمایندگان با گروه‌های مرجع مانند سمن‌های مردم نهاد و نخبگان و…به طور مرتب ارتباط داشته باشند و از این طریق حوزه‌های محیط زیستی، اقتصادی و… را پایش کنند. بنابراین اگر از منظر متخصصین بتواند نشانه‌های خود را برداشت کند قطعاً می‌تواند به نقش قانونگذاری، اصلاح قوانین و نظارت بر قانون عمل کند.

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

تجمل گرایی آفتی است که از ابتدای انقلاب دائماً به آن اشاره شده است.روسای جمهور مانند شهید رجایی که بشدت از تجمل گرایی فاصله داشتند و این را به وضوح می‌دیدیم. بایستی سطح زندگی نمایندگان مجلس باید در سطح متوسط جامعه باشد و اگر نماینده‌ای در یک سطح بالایی قرار گرفت نمی‌تواند مشکلات را درک کند و بایستی با اون سطح زندگی متوسط معقول و مطلوب خود به درد و مشکلات جامعه اشراف داشته باشد. نماینده مجلس نماینده مردم است و باید از سطح مردم شناخت داشت و باید جامعه خود را درک کند و مؤثر باشد، ولی اگر تجمل گرایی حاکم باشد قدرت درک و فهم جامعه مشکل می‌شود و با این رویکرد نماینده قشر طبقات بالای جامعه می‌شود.

* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

حضرت امام خمینی ره فرموده اند که مجلس در رأس امور است و تمام قوانین اجرایی که سیستم دولتی پیاده می‌کند بر اساس قانون است که در مجلس نوشته می‌شود. تمام قوانین قضائی که قوه قضائیه بایستی به آن عمل کند وبراساس آن مسائل را بسنجد نیز در مجلس تصویب می‌شود.چون قانون مبدا و منشأ تمام تغییرات و رفتارات و تصمیمات است به این دلیل نماینده هم در جایگاه خودش در بالاترین جایگاه قرار دارد، لذا اینجاست که نماینده باید بتواند بین قوا تعامل برقرار کند تا بتواند بهترین اثربخشی را دریافت کند.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

درحوزه بحث مسئولیت پذیری فرق ندارد که چه سمتی داشته باشیم، وقتی به مسئولیت بی توجه بود می‌تواند ضربات مهلکی وارد کند. به عنوان مثال در جنگ احد شکستی که در آن شکل گرفت بخاطر بی مسئولیتی افرادی بود که ترک پست کردند. در تمام وقایع تاریخ، آسیب‌های جدی و شکست‌های وارده، از بی مسئولیتی افراد نشأت گرفته است. بنابراین افرادی که مسئولیت پذیر نیستند اگر در سمت‌های خاصی قرار بگیرند بدلیل نا آگاهی، ناکارآمدی و بی تعهدی قطعاً نمی‌توانند وظایف و مأموریت‌های محوله را اجرایی کنند و باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی می‌شوند.

* مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

نماینده از سمت مردم انتخاب می‌شود. بنابراین ازآن مردم است و یک کارتر اقتصادی و نماینده فرماندار و استاندار نیست. نماینده باید بین مردم باشد و اصلاً مهم نیست تحصیلات و موقعیت نماینده در چه سطحی است، ولی وظیفه اش ارتباط گرفتن با بخش‌ها و افراد جامعه است. یک نماینده وظیفه اش درک مسائل و مشکلات مردم است و برای رفع مشکلات بتواند برنامه ریزی کند و اگر مشکلاتی به قوانین برمی گردد نیز در صدد اصلاح قوانین باشد و به عنوان یک ناظر پیگیر مشکلات باشد.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مواردی نظر قرار گیرد؟

کسی که نماینده می‌شود باید به منافع کشور توجه داشته باشد. در جاهایی دیده شده که فرد نماینده به واسطه تعهد به حوزه مسئولیت خودش باعث شده که رفتارهای خلاف واقعی را از خود نشان دهد و موقعیت خاصی را در حوزه انتخابی خودش به وجود بیاورد. برخی مواقع یک نماینده با لابی گری تعادل را برهم‌می زند و باعث تغییر برخی شرایط می‌شود.لذا باید در زمینه منافع، باید منافع کشور را لحاظ کند و در تصمیم گیری های کلی در تمام مسائل به عنوان فردی که صاحب حق رأی است می‌تواند برای کل کشور مؤثر باشد

سوالات استانی:

* در طی چند سال اخیر برای ایجاد اشتغال در استان کرمان سرمایه گذاری زیادی در حوزه صنعت ومعدن آن صورت گرفته است. به نظر شما آیا برای ایجاد اشتغال جدید در شهرستان‌های کرمان و راور سرمایه گذاری در حوزه صنعت ومعدن کافی است ویا باید در چه زمینه‌های دیگری سرمایه گذاری کرد؟

متأسفانه تاکنون بیشتر در بخش‌های کشاورزی و منابع تمرکز وجود داشته است و کمتر به حوزه صنعت توجه شده است. در حوزه کشاورزی آسیب‌هایی که وارد شده است به دلیل حفر بی رویه چاه‌ها و برداشت بی رویه آب، منابع زیر زمینی آبی بشدت مورد آسیب قرار گرفته و این نیز یک تهدید است. در حوزه معدن هم به سمت برداشت بی رویه سوق پیدا کرده است.

همچنین به ایجاد خوشه‌های صنعتی و فرآوری‌های صنعتی و معدنی توجه نشده است و بیشتر توجه به خام فروشی شده و این امر هم شرایط بدی را ایجاد کرده است. به صورت کلی، تمرکز بر ایجاد خوشه‌های صنعتی به جهت تکمیل نیاز صنایع بالادستی است. متأسفانه در استان کرمان صنایع بزرگ وجود دارد ولی صنایع پایین دستی تأمین نشده است و باعث شده تأمین این نیازها از خارج از کشور ویا سایر استان‌ها صورت گیرد. چنانچه ما خوشه‌های صنعتی را ایجاد کنیم می‌توانیم جهت تأمین نیاز صنایع بزرگ، بخشی از مشکلات داخل را دراستان کرمان برطرف کنیم.

* یکی از چالش‌های اصلی استان کرمان حضور تعداد زیادی از اتباع بیگانه غیرمجاز در این استان است که مشکلات زیادی را به وجود آورده اند. نظر شما درباره رفع این معضل چیست؟

در خصوص اتباع بیگانه یا مهاجرانی که در اثر شرایط سخت کشورشان به ما پناه آورده اند مشکل اصلی آنها بی هویتی این افراد است. فقدان هویت انها باعث شده خیلی جرم‌ها و جنایت‌ها اتفاق بیافتند و دسترسی به آنها غیر ممکن باشد. بنابراین اولین کاری که باید انجام داد شناسنامه دار کردن اتباع بیگانه است و پس از هویت بخشی، سامان بخشیدن به آنها را در اولویت قرار داد.

* ا ستان کرمان یک استان با میراث فرهنگی غنی و جاذبه‌های گردشگری فراوان است. به نظر شما چه اقداماتی بایدبرای رشد وشکوفایی صنعت گردشگری این استان صورت گیرد؟

گردشگری بخش غافل شده کرمان است. اگر چه در دولت‌های مختلف دراین باره تلاش‌هایی شده است، اما علیرغم اینها بازهم به این حوزه توجه مطلوب نشده و مسئله ناامنی که در این حوزه رخ داده باعث شده که گردشگر درواقع کرمان را به عنوان نقطه قرمز گردشگری معرفی کنند و کمتر گردشگری به کرمان سفر می‌کند که این موضوع ناراحت کننده‌ای است. ما در معرفی جاذبه‌های استان هم ضعیف عمل کرده ایم، بسترسازی مناسب صورت نگرفته است. سیستم هتلینگ و شرایط اقامتی برای گردشگر مناسب سازی نشده است و مشکلات فرهنگی در آن وجود دارد. به خصوص اکنون که کرمان به واسطه مزار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک شهر زیارتی محسوب شده است می‌طلبد که در حوزه گردشگری به آن توجه بیشتر شود.

ظرفیت‌های گردشگری مثل منطقه شهداد با موقعیت‌های گردشگری اکوتوریسم و ژئوتوریسم و گردشگری سلامت نیز نکته خیلی مهمی است که می‌توان روی آن کارکرد. کرمان موقعیت‌های مختلفی دارد مخصوصاً حوزه کرمان وراور یک بحث داریم و در استان کرمان می‌توان به طور ویژه در این حوزه کار کرد. چهار فصل و اقلیم متفاوتی که در کرمان وجود دارد ویژگی منحصر به فردی را برای این استان به وجود آورده است. بنابراین گردشگری طبیعی، گردشگری فرهنگی، گردشگری سلامت و گردشگری در حوزه کشاورزی هم می‌تواند جزو ظرفیت‌های خوب در این بخش باشد.

کد خبر 6040375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha